5 motive pentru care sa alegi o canapea extensibila

Tipuri si materiale pentru canapele

Canapeaua este piesa de mobilier care nu mai are nevoie de introducere, stim cu totii care este utilitatea unei astfel de piese prezenta atat in locuinte de mari dimensiuni, apartamente, cladiri de birouri si multe alte spatii. Canapeaua este versatila, de cele mai multe ori devenind vedeta livingului, avand in vedere forma sa voluminoasa, ce nu poate fi trecuta cu vederea. Cu greu ne-am putea imagina o camera de zi cu un aer cozy fara aceasta piesa deosebita, asa ca asigura-te ca faci cea mai buna alegere atunci cand vine vorba de achiztionarea canapelei perfecte. O canapea de top transforma orice camera intr-un spatiu in care abia astepti sa-ti petreci timpul, este incapatoare pentru toti membrii familiei si trebuie sa fie suficient de confortabila pentru a-ti petrece ore in sir cu prietenii fara sa resimtiti dureri de spate.

Insa, cel mai important criteriu pe care canapeaua ideala trebuie sa-l bifeze este satisfacerea nevoilor tale, de aceea ai la dispozitie diverse tipuri de canapele dupa care te poti ghida in functie de necesitatile pe care le ai. Canapeaua va fi folosita si pentru dormit, va fi utilizata de un numar mare de persoane, ce material ar fi cel mai rezistent? Acestea sunt doar cateva intrebari care te vor ajuta sa filtrezi miile de canapele pe care toate magazinele si brandurile ti le pun la dispozitie. Principalele tipuri de canapele pentru care poți opta sunt următoarele:

  • Canapea modulara

Canapeaua modulara devine din ce in ce mai populara si nu e de mirare, deoarece este extrem de utila si versatila. Iti poti da frau liber imaginatiei pentru a crea o zona de relaxare super cool in living, folosind una, doua sau mai multe canapele modulare, in functie de nevoile tale. In plus, imagineaza-ti cat de simplu va fi procesul de mutare, avand in vedere ca nu trebuie sa te chinui sa mai ridici o singura piesa foarte grea. Nu te vei plicitisi niciodata de canapeaua din living, vei reusi sa muti toate piesele intr-un mod creativ si chiar sa combini materiale si culori diferite. Descopera toate canapelele modulare din colectia noastra, atat pentru interior cat si pentru exterior si creeaza un set up minunat.

vint - canapea modulara

  • Canapea cu colt

Canapeaua cu colt sau coltarul, asa cum mai este denumita, este o piesa des intalnita in amenajarea interioara, fiind o modalitate excelenta de a crea un spatiu aerisit si modern in living. Aceasta este cea mai buna optiune pentru familiile numeroase deoarece permite confortul unui numar mai mare de persoane. Important este sa alegi o piesa potrivita in raport cu spatiul de care dispui, in mod cert un coltar prea mare nu este potrivit pentru o sufragerie de mici dimensiuni pentru ca o va sufoca si nu vei mai avea loc si de alte piese de mobilier, cum ar fi o vitrina sau o masuta de cafea.  

  • Canapea simpla

Canapelele simple sunt adesea cea mai potrivita optiune pentru familiile cu doi sau trei membrii, pentru ca nu au dimensiuni foarte mari. Avantajul acestora este rezistenta si durabilitatea indelungata. Diversitatea este cuvantul cheie cand vine vorba de canapelele simple pentru ca in colectia noastra vei gasi numeroase modele, culori si materiale din care aceste piese sunt confectioante perfecte pentru a-ti satisface toate gusturile si nevoile.

  • Canapea extensibila

Nu in cele din urma trebuie sa stii ca o canapea extensibila este mereu o idee perfecta pentru orice spatiu, fie ca vrei sa mobilezi un living de mari dimensiuni, o bucatarie sau chiar un dormitor de mici dimensiuni. Prezinta numeroase beneficii, printre care utilitate de neegalat, deoarece poate fi transformata rapid intr-un spatiu de odihna pentru tine sau musafiri, ai un loc de depozitare in plus, daca optezi pentru o canapea cu lada, iar durabilitatea este garantata.

studio - canapea extensibila

In ceea ce priveste materialele din care acestea sunt confectionate, optiunile sunt numeroase. Poti opta pentru o canapea din piele naturala sau artificiala, ambele variante avand un farmec aparte si un aspect modern. Vei adauga in livingul tau o piesa luxury, stylish, potrivita pentru a adauga un plus de glam. Daca vrei sa indraznesti si mai tare si simti nevoia de o tenta eleganta, canapeaua din catifea trebuie sa fie pe lista ta de cumparaturi. Acest material nu este doar o simpla tendinta, ci va ramane mereu in voga pentru o perioada nelimitata de timp. Daca in trecut multi se fereau de acest material pretentios si costisitor, acum a deventi popular si potrivit pentru un design clasic sau modern. Iar daca niciuna dintre aceste variante nu-ti fac cu ochiul, mai ai la dispozitie canapelele din material textil, renumite pentru varietatea mare de culori si modele disponibile. Acest material este tratat cu strat protector pentru a rezista o perioada indelungata.

Avantaje si dezavantaje ale unei canapele extensibile

Daca ideea de a adauga o canapea extensibila in locuinta ta iti surade, trebuie sa citesti randurile urmatoare pentru a afla care sunt principalele avantaje si dezavantaje ale unei astfel de canapele. Este important sa le stii de la bun inceput pentru a nu te trezi cu surprize neplacute ulterior. Iata care sunt principalele avantaje ale acestei piese:

  • Indeplineste atat functiile unei canapele simple, cat si atributiile unui pat, asa ca este perfecta pentru a gazdui peste noapte prietenii
  • Te ajuta sa-ti petreci timpul liber cat mai confortabil, fiind ideala atat pentru dormit, relaxat sau uitat la TV
  • Imbina utilul cu placutul intr-un spatiu mic, fiind perfecta pentru o incapere ce poate fi atat dormitor, cat si living, spatiu de relaxare, dar si loc pentru oaspeti
  • Poti alege dintr-o varietate de stiluri, culori si materiale pentru a crea un spatiu de vis, practic si confortabil
  • Canapeaua extensibila este la fel de rezistenta ca una clasica, dar poate fi mai usor de curatat si intretinut datorita compartimentelor

Pe langa toate aceste avantaje, o canapea extensibila are si cateva dezavantaje printre care:

  • Fiind un element multifunctional, o canapea extensibila poate avea o greutate mare si dimensiuni uriase, fapt ce va ingreuna mutarea acesteia
  • Canapeaua extensibila este o alternativa fericita atunci cand nu ai loc suficient pentru un pat, dar nu va inlocui niciodata in totalitate confortul acestuia
  • Mecanismul convertibil iti poate da batai de cap si poti risca chiar sa te si accidentezi in incercarea de a transforma canapeaua in pat
  • Canapeaua extensibila nu este foarte incapatoare, fiind potrivita pentru o singura persoana

Cu toate acestea, canapeaua extensibila ramane printre preferatele noastre, iar daca si tu te-ai decis sa-ti achizitionezi una trebuie sa arunci o privire peste colectia superba de canapele Pira semnata Bolia sau peste colectia Tanit semnata Kave Home.

tanit - canapea extensibila

Cum iti dai seama ca e o canapea de calitate?

Canapeaua reprezinta una dintre cele mai populare obiecte de mobilier. Fiind o piesa atat de importanta cu siguranta nu-ti doresti sa o cumperi si dupa un an sa se degradeze. Este important sa investesti de la bun inceput intr-o piesa de calitate, ghidandu-te dupa cateva criterii simple.

Canapelele durabile si de inalta calitate sunt grele si solide si nu se clatina pe scheletul sau atunci cand este transportata. Alege o piesa robusta, care sa poata sustine o greutate mare. In plus, daca esti in cautarea unei canapele pentru living si-ti doresti sa petreci mult timp pe ea, trebuie sa fii atent la spatar. Piesele cu spatarele joase sunt o tendinta, fiind foarte atractive din punct de vedere estetic. Adevarul este ca ele nu ofera o pozitie foarte confortabila si vei resimti disconfort in zona gatului si a spatelui. Alege o canapea cu un spatar mai inalt, cu perne care iti va permite sa te bucuri de clipe relaxante.

Un alt criteriu de care trebuie sa tii cont atunci cand esti in cautarea unei canapele sau al unui coltar de calitate este sezutul. Acesta nu trebuie sa se deformeze dupa utilizarea frecventa pentru ca nu mai ofera o pozitie potrivita si sanatoasa corpului tau. Ai la dispozitie mai multe variante in acest sens, poti opta pentru arcuri, perne sau burete. Fiecare dintre aceste variante vine la pachet cu avantaje si dezavantaje, preturi diverse, iar alegerea cea mai potrivita tine de tine si de felul in care te simti confortabil. Asigura-te ca sezutul nu este foarte moale, dar nici foarte rigid. Incearca sa o testezi inainte sa o cumperi pentru a-ti da seama ca te simti suficient de bine in ea.

Materialul din care aceasta este confectionata joaca un rol important. Orienteaza-te spre fibre sintetice, acestea sunt mai rezistente, iar multiplele curatari nu vor avea urmari negative. In plus, materialele sintetice rezista mai bine in cazul in care versi lichide, deoarece nu le absoarbe. Canapelele din piele raman mereu o varianta stilata si de calitate.

Descopera toate modelele si culorile de canapele din colectia noastra si adauga in locuinta o piese durabila care sa-ti fie alaturi in momentele speciale o perioada cat mai lunga de timp.