Alege oglinzi decorative pentru a crea un ambient special

Avantajele de a integra in locuinta ta oglinzi decorative

De cele mai multe ori, decoratiunile de interior sunt puse pe ultimul loc atunci cand planifici amenajarea locuintei tale. Abia dupa ce ai ales culoarea peretilor si piesele de mobilier incepi sa te gandesti si la decoratiunile potrivite pentru fiecare incapere. Daca esti in punctul in care incepi sa cauti elemente cool, care sa completeze perfect designul interior, iti propunem sa iei in calcul oglinzile decorative. Iata principalele avantaje de a integra aceste elemente in locuinta ta:

  • Te ajuta sa maresti vizual spatiul

Poate cel mai important avantaj al oglinzilor decorative este capacitatea lor de a mari vizual spatiul. Daca te gandesti ca singurul motiv pentru care poti alege acest element in locuinta ta este unul estetic, afla ca nu este asa. Daca te confrunti cu amenajarea unei camere de mici dimensiuni, o oglinda va salva situatia. De asemenea, poate fi integrata pe coridoare sau pe holuri si pe unul din peretii unei camere pentru a crea o iluzie optica spectaculoasa.

  • Reflecta lumina

O locuinta in care te simti relaxat si confortabil este una cat mai luminoasa. Oglinzile decorative au capacitatea de a reflecta lumina si de a crea acea stralucire de care incaperea ta preferata are nevoie. Spre exemplu, poti adauga una din oglinzile decorative de la The Home in dormitor, pe partea opusa a ferestrei si, voila, obtii o camera luminoasa si spatioasa.

  • Sunt un element decorativ spectaculos

Lista decoratiunilor cu adevarat iesite din comun este una larga, dar oglinzile decorative de la The Home sunt poate cele mai spectaculoase elemente la care poti apela. Disponibile in numeroase forme si modele atipice, creative, acestea trebuie sa se regaseasca in locuinta ta. Noua ne plac la nebunie oglinzile semnate HK Living care pot fi integrate cu mare usurinta in decorul tau. Acestea au un design modern si sunt confectionate din materiale calitative, asa ca te vor ajuta sa te bucuri de ele mult timp.

pond_oglinda

  • Pot fi folosite si in exteriorul casei

Da, ai citit bine, poti sa integrezi o oglinda chiar si in exteriorul casei datorita avantajelor numeroase. In primul rand, sunt o modalitate de a atrage mai multa lumina naturala pe terasa. In plus, oglinda te va ajuta sa maresti vizual orizonturile unei gradini inchise, sa te bucuri de un spatiu verde si sa te relaxezi in afara casei.

Tipuri de oglinzi moderne

Daca esti in cautarea unei oglinzi decorative moderne potrivite pentru locuinta ta, iata care sunt principalele tipuri din care poti alege:

  • Oglinda de podea

De obicei, oglinzile de podea sunt de mari dimensiuni si te ajuta sa-ti pui la punct outfitul. Integreaza oglinda de podea in dressing sau dormitor si admira-te in fiecare zi! Fie ca optezi pentru un astfel de element decorativ confectionat din lemn, aluminiu, fier, asigura-te ca este pozitionat in locul potrivit pentru a crea magie in locuinta ta. Spre exemplu, oglinda Kenny semnata HK Living abia asteapta sa fie a ta. Este confectionata din metal, extrem de rezistenta si durabila, poate fi piesa care lipseste dintr-un decor asa cum ai visat.

kenny_oglinda

  • Oglinzi sferice si rotunde

Poate cea mai indragita si folosita oglinda este cea rotunda, ce aduce un aer boem, cat mai placut incaperii in care aceasta este pozitionata. De obicei, aceasta este agatata pe unul din peretii dormitorului, oferind un look unidimensional. Acelasi lucru nu-l putem afirma despre orglinzile sferice, acestea nu sunt atat de practice, ci au mai degraba scopul de a crea noi forme geometrice, sculpturale, prin imaginile reflectate. Daca vrei un un decor spectaculos, nu te feri sa combini oglinzile decorative de la The Home, de diferite forme si dimensiuni.

  • Oglinzi inramate

Cele mai spectaculoase sunt oglinzile inramate. Cei mai mari designeri abia asteapta sa te suprinda cu diverse modele iesite din comun. Oglinzile noastre decorative pot transforma un decor banal intr-un spatiu deosebit. Când vine vorba de oglinzi inramate, Damira creată de Kave Home este printre cele mai ravnite. Rama acesteia este realizata din materiale naturale tesute manual, ale caror tonuri si forme fac din fiecare piesa una unica. Insa daca vrei sa ai o piesa cu adevarat deosebita in camera preferata, arunca o privire peste colectia de oglinzi Lipstick creata de Seletti.

lipstick-oglinda


Cum potrivesti decoratiunile moderne cu piesele de mobila?

Dupa ce ai ales dulapul din dormitor si masa de dining din living incepi sa-ti faci griji in privinta decoratiunilor moderne care vor aduce acel final touch de care locuinta ta are nevoie. Prima intrebare care iti apare in gand este „ce elemente s-ar imbina cel mai bine cu piesele de mobilier deja alese?” Iata cateva sfaturi prin care vei reusi sa integrezi perfect decoratiunile moderne preferate:

  • Acorda atentie paletei de culori

Decoratiunile moderne pe care decizi sa le integrezi in locuinta ta trebuie sa completeze spatiul, nu sa-l incarce sau sa-l sufoce. De aceea, echilibrul este cuvantul cheie, ce ar trebui sa defineasca un decor de vis, atat in ceea ce priveste numarul decoratiunilor, cat si numarul nuantelor folosite. O modalitate prin care poti tempera dorinta de a abuza de prea multe culori, este sa te inspiri dintr-o piesa preferata, cum ar fi un covor, un tablou si sa te limitezi la paleta cromatica prezenta acolo pentru alegerea celorlalte decoratiuni.  

stonewash_covor

  • Tine cont de stilul de amenajare

Un alt criteriu de care trebuie sa tii cont pentru a alege decoratiunile moderne potrivite este stilul de amenajare prezent in locuinta ta. Spre exemplu, stilul eclectic va fi completat perfect de elemente cat mai mari, extravagante si opulente, iar designul minimalist are nevoie de piese cat mai subtile, simple si practice.

  • Adauga elemente naturale

O locuinta comfy trebuie sa fie acaparata de cat mai multe plante si elemente naturale. Acestea fac un match perfect cu orice tip de design interior, fie că vorbim de stilul minimalist, japandi sau chiar industrial. Fa un mic research si afla ce plante ar trebui sa alegi in functie de incaperea in care vrei sa le integrezi. Si pentru ca nu trebuie sa te limitezi la un decor banal, joaca-tu cu ghivecele plantelor, integrand cat mai multe modele si culori care iti fac cu ochiul.

terazzo_ghiveci

Fara indoiala trebuie sa iei in calcul integrarea oglinzilor decorative in amenajarea casei tale. Vei reusi sa obtii un decor placut, creativ si cald, perfect pentru momente linistite si relaxante.