Canapeaua din catifea – intotdeauna o alegere inspirata

Tipuri de canapele din catifea

Inca din cele mai vechi timpuri ale designului interior catifeaua a fost asociata cu luxul si opulenta, fiind un material pretios. Aceasta este utilizata pentru realizarea tapiteriilor si accesoriilor, de la perne decorative, draperii, pana la tapet. Procesul de obținere al acestui material era unul complicat si implica indemanare si atentie. In realizarea ei se inserau si fire de aur sau argint, iar pentru colorare se foloseau pigmenti naturali. Acesta este si motivul pentru care catifeaua a fost considerata materialul reprezentativ claselor sociale inalte. In prezent, lucrurile s-au schimbat, iar acest material poate fi regasit in orice incapere, devenind mainstream cand vine vorba despre amenajarile interioare. Si nu e de mirare, avand in vedere varietatea de culori si modele disponibile pentru oricine.

Catifeaua este vedeta oricarui sezon, iar canapeaua din catifea este un must have pentru toti pasionatii de design, calitate si confort. Asa ca nu te gandi de doua ori inainte sa optezi pentru o canapea din catifea, iti va satisface toate nevoile si te va face sa te simti ca intr-o poveste de fiecare data cand o folosesti. Totusi, cum poti face cea mai buna alegere, avand in vedere varietatea atat de larga de modele si culori? Poti incepe prin a decide tipul de canapea dorit, iar optiunile sunt urmatoarele:

  • Canapea simpla din catifea

Canapeaua simpla din catifea este o piesa clasica, ideala pentru socializare si relaxare. Totusi, atunci cand vrei sa faci cea mai buna alegere, nu te ghida doar dupa designul acesteia, ci si dupa dimensiuni. E de la sine inteles ca dimensiunea va fi poate cel mai important criteriu de alegere a unei piese potrivite pentru ca nu vei putea indesa o piesa prea mare intr-un spatiu limitat sau invers. E important ca aceasta piesa sa fie spatioasa, sa se potriveasca intregului decor, confortabila si calitativa.

Chester - canapea simpla din catifea

  • Canapea extensibila din catifea

Canapelele extensibile nu doar ca arata foarte bine, ci pot fi si foarte practice. Extrem de utila si potrivita pentru o garsoniera sau un spatiu de mici dimensiuni, aceasta piesa iti va oferi atat o canapea, cat si un pat confortabil. Iar daca alegi o piesa si cu lada, vei avea un spatiu de depozitare in plus care te va ajuta sa-ti mentii locuinta cat mai aerisita si bine organizata.

Lenn - canapea extensibila din catifea

 

Avantajele si dezavantajele unei canapele din catifea

Ideea de a-ti achizitiona o canapea din catifea iti surade din ce in ce mai tare, insa mai ai cateva reticente? Noi suntem aici pentru a te indruma spre a face cea mai buna alegere, de aceea iti prezentam care sunt avantajele si dezavantajele unei canapele din catifea pentru a decide daca este cea mai buna varianta pentru tine si nevoile tale. Iata care sunt principalele avantaje:

  • Este stylish si nu se demodeaza

Canapeaua din catifea are numeroase calitati, dar poate cea mai importanta este aspectul elegant, incomparabil. Credem ca niciun alt material nu se bucura de acest look rafinat si stylish, ceea ce na face sa-l punem in topul preferintelor noastre. Catifeaua are capacitatea de a capta lumina, astfel culorile au o mai mare profunzime. Si unde mai pui ca este un material care se mentine in trend, ceea ce te va scuti de investitiile regulate intr-o alta piesa de mobilier.

  • Este placuta la atingere

Poti numi un material mai placut la atingere si mai moale decat catifeaua? Greu de crezut! Canapeaua din catifea este foarte comfy, fiind o alegere excelenta pentru a crea un decor primitor pentru orice tip de incapere. Majoritatea canapelelor din catifea sunt realizate dintr-un buretele moale, asa ca nu va trebui sa-ti faci griji in privinta confortului. Vei putea sa adaugi cateva perne decorative, mizeaza pe un contrast de materiale cu modele clasice din bumbac si in, iar tot ce-ti mai ramane de facut este sa te relaxezi ore in sir.

  • Modelele au o paleta de culori ofertanta

Fara doar si poate o canapea din catifea iti poate satisface toate gusturile si nevoile. Vei gasi numeroase canapele din catifea in diverse culori si texturi. Asa cum am mentionat anterior, acestea sunt disponibile si in varianta extensibila, cu cele mai bune caracteristici tehnice. Ai la indemana si varianta de piesa cu lada de depozitare, care te va ajuta sa pastrezi spatiul aerisit. In plus, noile modele de canapele din catifea de la The Home contrazic ideea ca sunt greu de intretinut, te vei bucura de o piesa cu un aspect placut, originala, care te reprezinta.    

  • Este o piesa de mobilier versatila

Mitul conform caruia o canapea de catifea se ptoriveste doar in set up-urile glam, alaturi de piese de mobilier masive din marmura sau lemn, trebuie sa dispara. Spre exemplu, acest produs poate fi transformat in vedeta unei incaperi cu design cuminte. Langa canapeaua din catifea mai poti adauga o masuta de cafea simpla sau doua fotolii din lemn pentru a te juca cu amestecul de stiluri. Iar daca indrageasti stilul vintage, canapeaua din catifea este considerata prin excelenta o piesa de mobilier potrivita acestuia.

Top 5 canapele din catifea din colectia The Home

Blok de la Kave Home

Cu proportii generoase si un design unic, canapeaua Blok nu doar ca este super comfy, ci aduce un plus de stil spatiului tau. Tapiteria moale iti ofera starea de relaxare de care ai nevoie dupa o zi lunga si obositoare, iar culoarea acestei piese este una delicata si placuta. Rozul este o nuanta romantica, cunoscuta pentru abilitatea sa de a calma firile anxioase. Ai toate motivele sa o adaugi în living!

Blok - canapea

Charmy de la Pols Potten

Canapeaua Charmy nu mai are nevoie de nicio prezentare, ne putem da seama inca din numele acesteia ca este o piesa cu adevarat sarmanta. Prezinta un design modern retro care combina stilul si eleganta intr-un mod unic. Cu siguranta iti va aduce acel artistic touch de care locuinta ta are nevoie!

Charmy - canapea

Tom de la HK Living

Esti gata sa obtii un decor cu tenta retro cu ajutorul canapelei Tom? Aceasta este suficient de incapatoare, iar structura din lemn masiv si picioarele din metal ofera stabilitatea de care ai nevoie pentru a te simti in siguranta. Pe noi ne-a cucerit aceasta piesa, suntem siguri ca va avea acelasi efect si asupra ta!

Tom - canapea

I am not a croissant de la Bold Monkey

Daca esti in cautarea unei canapele din catifea spectaculoasa, cu siguranta vei adora aceasta piesa de la Bold Monkey. Designul asimetric, cu o parte a spatarului mai inalta decat cealalta arata spectaculos. Pe langa impactul vizual pe care aceasta canapea il are, va aduce in locuinta ta vibe-ul frantuzesc, romantic de care ai nevoie pentru a te simti cu adevarat special.

i am not a croissant - canapea

Rico Faded de la Ferm Living 

Simplitatea este cuvantul-cheie in aceasta serie de canapele semnata Ferm Living. Canapelele curbate sunt in prezent mai putin o tendinta si mai mult un instrument de design de baza. Curbele fine te vor relaxa complet si vor arata special in orice incapere, mai ales intr-una de mari dimensiuni. Culoarea neutra a tapiteriei calmeaza si intareste senzatia de naturalete.

Rico Faded - canapea