Cat de importante sunt cuierul si restul mobilei de pe hol?

Tipuri de cuiere

Holul este spatiul care te intampina atunci cand calci pragul unei case. Putem spune ca acest spatiu este chiar o carte de vizita a fiecarei familii. In unele locuinte este ingust si lung, in altele este generos, integrandu-se in living, iar in alte situatii poate avea forme neregulate. Fiind prima incapere cu care iei contact cand intri in locuinta, holul trebuie sa aiba o amenajare cat mai corecta, aerisita, dar si practica. De aceea, este necesar sa te asiguri ca holul are toate piesele de mobilier potrivite unui spatiu placut si util. Elementele care nu trebuie sa lipseasca niciodata din aceasta incapere sunt cuierul, pantofarul si alte cateva elemente decorative cum ar fi o oglinda si un covor pentru a crea un decor cat mai armonios.

Cuierul este o piesa esentiala si foarte practica. Principalele tipuri de cuiere sunt:

  • Cuier de perete

Cuierul de perete este ideal pentru un hol mic, pe care nu vrei sa-l incarci cu prea multe piese de mobilier voluminoase. Acesta este extrem de util, iar daca alegi cuierul I love you semnat Pols Potten va avea un impact estetic superb.

i love you-cuier perete

  • Cuier de podea

Cuierul de podea este printre alegerile de top si poate aduce un plus de stil holului. Acesta poate fi folosit atat pentru a agata haine, cat si alte obiecte precum umbrela sau cheile. Iar daca-ti doresti un cuier pentru hol complex, poti opta pentru o piesa cu mai multe elemente cum ar fi oglinda, spatii de depozitare pentru pantofi, bancuta pe care sa o poti folosi pentru a te incalta sau suport special pentru chei.

Daca te intrebi cum alegi cuierul perfect pentru holul tau, trebuie sa tii cont de cateva aspecte esentiale. In primul rand, ia in calcul spatiul disponibil, astfel daca holul tau are dimensiuni generoase, poti opta pentru un cuier asezat pe podea, cu un design amplu, care sa iasa cat mai mult in evidenta prin forme, culori si marime, cum este Hilbert semnat Woodman. Daca dimensiunea holului este una limitata, opteaza pentru o piesa minimalista, care dispune de multe agatatori. In plus, un alt criteriu pe care-l poti lua in considerare cand vine vorba de alegerea cuierului pentru hol este materialul din care acesta este confectionat, mai ales ca optiunile sunt numeroase, iar tu iti doresti o piesa cat mai rezistenta. Cele mai calitative sunt piesele din lemn masiv si fier forjat, insa daca iti doresti un produs ce ofera diversitate estetica si are un pret accesibil, cele mai bune optiuni sunt MDF si aluminiu.  Nu in ultimul rand, culoarea este un element de care trebuie sa tii cont in alegerea cuierului. Diversitatea este una cat se poate de larga, insa tu ar trebui sa optezi pentru o nuanta care sa se imbine armonios cu restul pieselor din hol. In principiu, culoarea cuierului trebuie sa fie in contrast cu peretii pentru a iesi cat mai mult in evidenta.

hilbert-cuier podea

Beneficiile unui cuier pe hol

Cuierul este una dintre piesele care nu pot lipsi din holul locuintei tale. Acesta este extrem de util pentru ca te ajuta sa agati hainele de exterior, cum ar fi paltoane, geci, cat si alte obiecte, cum ar fi umbrela, poseta sau chei. Un cuier te ajuta sa pastrezi spatiul cat mai organizat, vei avea toate elementele intr-un singur loc. Este perfect si pentru invitatii care-ti calca pragul, acestia vor avea un loc special in care sa-si agate piesele vestimentare.

O piesa in plus in hol, cum este cuierul, te va ajuta sa aduci si mai mult stil spatiului tau. De cele mai multe ori holul este neglijat, fiind poate pus pe ultimul loc atunci cand vine vorba de amenajarea locuintei. Insa, trebuie sa-i acordam atentie sporita acestui spatiu pentru a crea un design primitor, cald, prietenos pentru ca musafirii tai sa se simta ca acasa de fiecare data cand te viziteaza. Pentru un rezultat cat mai spectaculos, alege cu grija cuierul din hol si fa-l vedeta acestui spatiu. Cuierele din colectia The Home au forme spectaculoase si te vor ajuta sa obtii set up-ul mult visat. Spre exemplu, piesa Table Tree semnat Zuiver combina armonios albul cu nuanta superba a lemnului din arbore de cauciuc. Acesta este un cuier rezistent, ce poate fi integrat in numeroase stiluri si combinatii de design interior. Descopera intreaga gama de mobila pentru hol de la The Home si alege-ti modelul care te reprezinta si ti se potriveste cel mai bine. 

Piese de mobilier pentru hol

Amenajarea intregii locuinte este o misiune destul de dificila, implicand multa atentie, mai ales daca doresti sa obtii un design corect, coerent pentru fiecare incapere. Decorarea holului nu  pare a fi un proces atat de complex, dar trebuie tratat cu meticulozitate pentru ca de foarte multe ori musafirii isi pot da seama care este vibeul si energia casei din decorul holului tau. Acesta trebuie mobilat doar cu elemente necesare, fara sa aglomerezi spatiul. Ai nevoie de o etajera, cuier, pantofar, suport pentru chei, iar daca spatiul iti permite poti amplasa un fotoliu pentru a-ti fi mai usor sa te incalti. In cazul holurilor mici, este recomandat mobilierul minimalist, simplu, in linii drepte si cu cat mai mult loc pentru depozitarea hainelor, pantofilor si altor obiecte indispensabile. Corpurile de mobilier suspendate, precum pantofarul si cuierul sunt alegerea potrivita.

Asa cum am mentionat anterior, pantofarul este un element principal din holul de la intrarea in casa ta. Fiind o piesa foarte practica, acesta indeplineste multe utilitati pentru cei care il folosesc. Spre exemplu, poti imbina utilul cu placutul si sa optezi pentru pantofarul Mindy L din colectia The Home care pe langa sertarele si rafturile pentru incaltaminte dispune si de o oglinda in care sa te admiri inainte sa iesi pe usa. Indiferent de modelul pe care il alegi, important este sa fie o piesa cat mai calitativa. Pentru a face cea mai buna alegere, incearca sa iei in considerare criterii precum spatiul de care dispui pe hol, locul unde va fi amplasat pantofarul, marimea pe care doresti sa o aiba, compartimentarea, cat si stilul holului. Toate acestea te vor ghida spre alegerea unei piese de mobilier perfecte pentru tine si nevoile tale.

pantofar

Si design-ul pantofarului este un criteriu cat se poate de important, de aceea iti propunem sa descoperi piese cool si stylish din colectia The Home. Pantofarul Five Doors semnat Kave Home va fi mereu cea mai potrivita alegere pentru un decor clasic, fiind o piesa simpla si foarte incapatoare. Iar daca iti doresti o piesa superba cu un aspect vintage, din lemn reciclat, atunci pantofarul Riverboat Three semnat Sit Moebel e tot ceea ce ai nevoie pentru a aduce acel plus de creativitate dintr-o incapere ce de multe ori este neglijata.