Criterii de alegere a canapelelor potrivite stilului locuintei tale

Tipuri si materiale de canapele

Livingul este camera vedeta a oricarei locuinte, de aceea toate piesele si elementele integrate in acest spatiu trebuie sa se potriveasca si sa creeze o adevarat poveste. Canapeaua este elementul cheie, asa ca inainte sa o achizitionezi asigura-te ca este perfecta din toate punctele de vedere. Pentru a face alegerea corecta, gandeste-te care sunt cele mai importante criterii pentru tine, cum ar fi modelul acesteia, materialul din care este confectionata, confortul, marimea. Canapeaua este o piesa pe care nu o vei schimba prea des, asa ca investeste intr-un produs de calitate si durabil.

Misiunea de a gasi canapeaua perfecta poate fi destul de complicata, avand in vedere numarul mare de modele disponibile pe piata care iti vor face cu ochiul. Pentru a-ti simplifica aceasta misiune, iti prezentam care sunt principalele tipuri de canapele, cat si cele mai comune si potrivite materiale din care acestea sunt confectionate.

Tapiteria canapelei este un element important, deoarece asigura durata de exploatare si confortul. Iata care sunt cele mai potrivite materiale pentru tapiteria canapelei tale:

  • Canapele din piele

Exista doua modele de canapele din piele din care poti opta: naturala sau artificiala. Acest material are un farmec aparte, este modern, moale si rezistent. Avand suprafata neteda si putin lucioasa scade probabilitatea ca pielea sa se pateze deoarece petele nu pătrund in tesatura. Orice se varsa se poate sterge imediat cu o laveta umeda. Este o piesa luxoasa, foarte cool, potrivita pentru a da un plus de glam livingului tau. Daca vrei sa optezi pentru o canapea cu tapiterie din piele modelul  Rodeo Cognac este ceea ce cauti. O piesa in care stilul si confortul se impletesc perfect.

rodeo-canapea piele

  • Canapele din catifea

Catifeaua este definitia luxului si opulentei, asa ca daca-ti doresti un decor indraznet trebuie sa ai o canapea din catifea in living! Acest material nu este doar o simpla tendinta, va ramane mereu in voga si te va ajuta sa te bucuri de un decor superb pentru o perioada lunga de timp. Daca in trecut multi se fereau de canapelele din catifea, fiind o piesa foarte costisitoare, greu de intretinut si greu de integrat in decorul casei, acum a devenit o piesa mainstream, populara, potrivita atat pentru un design clasic cat si pentru unul modern.

  • Canapele din material textil

Materialul textil este printre primele optiuni atunci cand vine vorba de tapiteria canapelei datorita varietatii mari de culori si modele disponibile. In plus, de multe ori acest material este tratat cu cu un strat protector pentru a face canapeaua ta cat mai durabila. Asadar, daca vrei o piesa care sa arate foarte bine, la un pret cat mai accesibil, canapeaua din material textil este alegerea potrivita pentru tine.

Tapiteria canapelei nu este singurul criteriu de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi o canapea perfecta pentru locuinta ta. Asigura-te ca tipul acesteia este potrivit pentru a-ti indeplini toate nevoile. Iata principalele tipuri de canapale pentru care poti opta:

Canapelele simple sunt concepute de obicei pentru doua sau trei persoane si au o rezistenta si durabilitate indelungata. Sunt o decizie minunata pentru a decora un living ce nu are o dimensiune foarte mare, deoarece te va ajuta sa salvezi cat mai mult spatiu. Daca esti in cautarea canapelei perfecte noi iti punem la dispozitie numeroase modele creative ce-ti vor face cu ochiul, cum ar fi canapeaua Blok creata de Kave Home, o piesa cu proportii generoase si un design unic. Disponibila atat pe gri cat si pe bej, aceasta piesa adauga stil sufrageriei tale si va de veni garantat locul perfect pentru relaxare.

blok-canapea


    Canapeaua cu colt sau coltarul este o piesa destul de des intalnita in amenajarea locuintei. Exista cateva motive importante pentru care oamenii aleg aceasta piesa printre care faptul ca este o modalitate simpla si eficienta de a maximiza un spatiu fara a-l incarca, fiind o varianta mult mai buna decat aceea de a instala o canapea simpla si doua fotolii. Pe langa asta, un coltar deschide mai mult spatiul din mijlocul camerei, este o piesa foarte confortabila si utila. Noi iti propunem sa apelezi cu incredere la canapelele cu colt Mihaela semnate Kave Home, piese perfecte pentru un decor simplu, aerisit si stylish.


    Acest tip de canapea este perfect pentru a crea un decor modern, iesit din comun. Atunci cand optezi pentru canapeaua modulara devii propriul designer de interior, te poti juca cu diverse corpuri pe care le asezi dupa bunul plac. Aceasta este mult mai confortabila decat o canapea clasica, datorita diverselor sectiuni ce te vor ajuta sa organizezi un spatiu perfect pentru nevoile tale. In plus, imagineaza-ti cat de simplu va fi procesul de mutare, avand in vedere ca nu trebuie sa te chinui sa mai ridici o canapea foarte grea.  Canapelele modulare de la The Home sunt ideale pentru toate gusturile, disponibile pe diverse culori si forme, abia asteapta sa-ti aduca un plus de culoare si creativitate in locuinta.

    vint-canapele modulare


    Poate cea mai indragita si populara canapea este cea extensibila si nu e de mirare, avand in vedere numeroasele beneficii pe care le are. Aceasta piesa este una foarte utila, deoarece poate fi transformata rapid intr-un spatiu de odihna pentru oaspeti, obtii un loc in plus de depozitare in cazul in care optezi pentru o canapea cu lada, iar durabilitatea este garantata.

    Afla in randurile urmatoare de ce anume ar trebui sa tii cont daca esti pe punctul de a achizitiona o canapea extensibila.

     

    Avantajele si dezavantajele unei canapele extensibile

    O canapea perfecta trebuie sa-ti satisfaca orice nevoie. Pe langa un design spectaculos, materiale calitative, confort garantat, canapeaua trebuie sa fie incapatoare si sa aiba marimea  potrivita in raport cu dimensiunea camerei tale. Daca esti pe ganduri si nu stii daca o canapea extensibila ar fi alegerea ideala, iti prezentam care sunt avantajele unei astfel de piese:

    • Indeplineste atat functiile unei canapele simple, cat si atributiile unui pat, asa ca este perfecta pentru a gazdui peste noapte prietenii
    • Te ajuta sa-ti petreci timpul liber cat mai confortabil, fiind ideala atat pentru dormit, relaxat sau uitat la TV
    • Imbina utilul cu placutul intr-un spatiu mic, fiind perfecta pentru o incapere ce poate fi atat dormitor, cat si living, spatiu de relaxare, dar si loc pentru oaspeti
    • Poti alege dintr-o varietate de stiluri, culori si materiale pentru a crea un spatiu de vis, practic si confortabil
    • Canapeaua extensibila este la fel de rezistenta ca una clasica, dar poate fi mai usor de curatat si intretinut datorita compartimentelor

    Pe langa toate aceste avantaje, o canapea extensibila are si cateva dezavantaje pe care trebuie sa le iei in calcul inainte sa achizitionezi un astfel de produs:

    • Fiind un element multifunctional, o canapea extensibila poate avea o greutate mare si dimensiuni uriase, fapt ce va ingreuna mutarea acesteia
    • Canapeaua extensibila este o alternativa fericita atunci cand nu ai loc suficient pentru un pat, dar nu va inlocui niciodata in totalitate confortul acestuia
    • Mecanismul convertibil iti poate da batai de cap si poti risca chiar sa te si accidentezi in incercarea de a transforma canapeaua in pat
    • Canapeaua extensibila nu este foarte incapatoare, fiind potrivita pentru o singura persoana

    Daca avantajele prezentate anterior te-au convins sa optezi pentru o astfel de piesa, arunca o privire peste canapelele extensibile de la The Home, perfecte pentru a-ti satisface orice nevoie. Nu ai cum sa nu te indragostesti de canapelele Neiela semnate Kave Home, foarte confortabile si trendy, confectionate din lemn de pin, au un mecanis foarte simplu prin care acestea pot fi transformate dintr-o canapea cool, intr-un pat incapator. 

    neiela-canapea extensibila.jpg

    Cum potrivesti canapeaua cu restul mobilei din living

    Dupa ce ai decis ce dimensiune, culoare si tapiterie ai vrea sa aiba canapeaua ta, mai ai de indeplinit o ultima misiune, respectiv gasirea unei modalitati de a integra perfect aceasta piesa in decorul sufrageriei. Canapeaua este elementul vedeta, fiind o piesa voluminoasa, care iti ia privirea. Cea mai simpla modalitate de a crea un match perfect intre canapea, fotolii si restul mobilei este sa pastrezi acelasi stil de design interior. Spre exemplu, intr-o incapere cu design minimalist se potriveste perfect o canapea cu tapiterie din piele neagra, cum ar fi modelul Rodeo Classic Black semnat BePureHome, pe care poti aseza una sau doua perne din satin negru pentru a nu incarca vizual cadrul.

     

    Iar daca te pozitionezi la extrema cealalta si optezi pentru un design interior indraznet, glam cum ar fi stilul Art Deco, ai nevoie de o canapea cu design geometric simplu, picioare subtiri si drepte, fara arcuiri, eventual cu elemente metalice. Poti alege canapeaua Fame Green Forest creată de BePureHome, o piesa wow cu tapiterie din catifea si o structura rezistenta din lemn de pin si lemn de fag.


    forest-canapea


    Uneori e bine sa uiti de reguli si sa te ghidezi dupa propriile gusturi, cel mai important este sa-ti placa tie si sa te simti bine in spatiul pe care l-ai creat. Asa ca, poate cea mai la indemana modelitate de a potrivi canapea cu restul pieselor de mobilier, este sa-ti dai seama care sunt proportiile, culorile si stilul in care tu te-ai simti cel mai confortabil.