Criterii de alegere a unui tapet de calitate pentru decorarea camerei

Culori si tipuri de tapet pentru camera copilului

Camera copilului este un spatiu cald, intim, creativ in care cel mic trebuie sa creasca si sa se dezvolte armonios. Fiecare element din aceasta incapere trebuie sa se imbine si sa creeze un decor rupt din cele mai frumoase basme. Din dorinta de a nu-i lipsi nimic celui mic, vei avea tendinta de a introduce cat mai multe piese de mobilier si decoratiuni, insa te sfatuim sa te limitezi doar la obiectele esentiale, pentru a pastra decorul cat mai aerisit.

Incearca sa creezi un decor cat mai jucaus si colorat pe care-l poti obtine cu ajutorul covorului si al tapetului de la The Home, disponibile pe numeroase modele creative pe care le vei indragi cu siguranta. Fie ca doresti sa tapetezi un perete sau intreaga camera sau vrei sa creezi zone de interes cu cateva fasii de tapet, o camera tapetata va fi un vis pentru cel mic. Te intrebi cum ai putea alege un tapet potrivit pentru dormitor, avand in vedere miile de modele superbe existente, colorate, iesite din comun care-ti fura privirea? Iti prezentam principalele tipuri si culori de tapet in tendinte pentru care poti opta pentru a crea un decor actual si cat se poate de simpatic pentru camera copilului.

  • Tapet din hartie

Tapetul din hartie este cea mai populara alegere, disponibil intr-o varietate impresionanta de modele, cum este si tapetul Katie scott birds off-white din colectia Ferm Living. Pretul este extrem de accesibil, iar asta il face sa se plaseze pe primul loc in preferintele oamenilor. Exista variante de tapet din hartie autocolanta sau care se lipeste cu ajutorul unui adeziv special.

Katie scott birds off-white - tapet copii

  • Tapet din vinil

Avantajul cel mai mare al tapetului din vinil este rezistenta la umiditate si durabilitatea si astfel poate fi folosit in orice incapere, chiar si in bucatarie sau baie. Se poate curata simplu si rapid cu apa si detergent, fara a-i deteriora culoarea.

  • Tapet textil

Tapetul textil a fost conceput pentru spatiile ample, cu pereti inalti deoarece lasa peretele sa respire, are un aspect glam si ofera o acustica buna camerei. Modelele sunt la fel de variate pentru acest tip de tapet, dar pretul poate fi mai ridicat.

  • Tapet din matase

Daca iti doresti un tapet premium, luxury tocmai ai gasit ce cautai. Tapetul din matase este o investitie, nu o cheltuiala, avand in vedere calitatea superioara. Nu exista un alt tip de tapet mai elegant decat acesta, iar pentru a face o alegere corecta, iti propunem sa lasi un specialist sa te ajute in alegerea modelului potrivit pentru tine.

  • Tapet din fibre naturale

Fibrele naturale din componenta acestui tip de tapet provin din lemn, rafie, pluta si panza. Are un aspect foarte placut si lasa peretele sa respire. Insa, necesita o ingrijire speciala si se degradeaza in conditii de umiditate.

Cand vine vorba de culorile tapetului pentru camera copilului ai o lista interminabila de nuante din care poti alege. Da-ti voie sa iesi din tipare si sa scapi de cliseul clasic conform caruia dormitorul fetelor trebuie sa fie roz, iar cel al baietilor sa fie albastru. Totusi, rozul, atat de popular printre fetite, are calitatile sale, este una dintre cele mai relaxante culori, exprima veselie, are proprietati calmante care se pot aplica ambelor sexe. Noi iti recomandam sa alegi un tapet in tonuri pastelate din colectia The Home, cum ar fi modelul Gea semnat Kave Home, care induce o stare de bine si-l ajuta pe cel mic sa fie mai creativ si dezinvolt.

gea-tapet


Asa cum am mentionat anterior, tot un cliseu este si alegerea culorii albastre pentru camera baietilor, insa poti opta pentru multe alte tonuri si nuante. O alternativa pentru a-i satisface gusturile este sa alegi un tapet cu accente puternice, precum rosu, portocaliu sau galben care-i stimuleaza mintea si energizeaza corpul. O varianta perfecta pe care atat tu, cat si cel mic o veti indragi este tapetul Uriana semnat Kave Home. Iar daca vrei sa aduci un plus de liniste in dormitorul celui mic, ai la indemana tapetul pentru camera copilului in culori reci care induc o stare de calm, cum ar fi albastru, verde sau violet.

uriana-tapet copii

Avantajele unui tapet de calitate

Tapetul este cea mai simpla modalitate de a da un refresh oricarei incaperi, fara sa investesti o suma foarte mare de bani si fara sa provoci prea mult deranj in locuinta ta. Acesta poate fi folosit in orice incapere, de la living si dormitor, pana la baie si bucatarie. Nu te lasa hipnotizat de numeroasele modele care-ti fura privirea, asigura-te ca alegi un tapet de calitate, pentru a te bucura de el o perioada cat mai lunga de timp. Pe langa efectul estetic de neegalat, tapetul decorativ de calitate prezinta multe alte avantaje, printre care:

  • E potrivit pentru zonele de trafic intens, e rezistent la zgarieturi si se curata usor
  • Tapetul poate corecta vizual incaperea, facand-o sa para mai spatioasa
  • Un tapet de calitate poate rezista o lunga perioada de timp, pana la 15 ani, fapt ce te va scuti de renovarile constante care vin la pachet cu o investitie financiara considerabila si mult deranj
  • Se aplica usor, chiar si pe peretii denivelati
  • Un tapet de calitate poate fi folosit si pentru a readuce la viata obiecte de mobilier uzate sau pentru a da un aspect luxury unor piese simple, banale

Asa ca gandeste-te de doua ori inainte sa alegi tapetul care-si va gasi un loc in casa ta. Inspira-te din colectia noastra de tapet, creat de designer, super calitativ si cool, de care te vei bucura o perioada lunga de timp.

Cum se pune un tapet

Sa presupunem ca ti-ai comandat tapetul visurilor tale, pe care abia astepti sa-l vezi lipit pe peretii din camera preferata. Acum apare intrebarea „Cum se pune un tapet?”. Nimic mai simplu! Pentru inceput asigura-te ca ai la indemana tot ce iti trebuie:

  • scara pe care sa te urci
  • adezivul potrivit pentru tapetul ales, o tava si o pensula pentru aplicarea lui
  • foarfece sau cutter
  • ruleta si creion pentru masurare
  • un spaclu pentru intinderea tapetului
  • perie sau spatula pentru netezirea fasiilor de tapet
  • o galeata cu apa

Dupa ce te-ai asigurat ca ai toate ustensilele, este momentul sa pregatesti peretii. Suprafata pe care vei monta tapetul trebuie sa fie cat mai neteda, uscata si perfect curata, fara urme de praf. Toate cuiele, aplicele si intrerupatoarele din perete trebuie scoase. Dupa care, inainte de aplicare, este recomandat sa decupezi toate fasiile in dimensiunile potrivite, lasand cativa centimetri in cazul in care va trebui sa faci ajustari ulterior. Urmatorul pas este sa pregatesti adezivul, sa-l aplici pe perete, cat si pe spatele fasiei de tapet care trebuie sa stea la inmuiat cateva minute. Lipeste-le, respectand modelul si potriveste-le pe perete, presand cu ajutorul unei role de cauciuc.

herringbone-tapet

Acest proces este unul destul de simplu daca esti atent la toti pasii. Exista numeroase videoclipuri care te pot ajuta pentru un rezultat perfect, dar daca nu esti sigur ca vei reusi sa obtii un rezultat perfect, apeleaza la specialisti care vor aplica tapetul rapid.