Cum alegi o comoda tv potrivita stilului casei tale?

Tipuri si materiale pentru comode

Comoda este o piesa de mobilier functionala, nelipsita din living sau dormitor, ce poate aduce un plus de creativitate si de stil locuintei tale, daca optezi pentru modele cat mai actuale care sa se plieze pe stilul locuintei tale. Comodele TV, cat si cele clasice sunt combinatia perfecta intre stil si functionalitate deoarece pot fi folosite ca suport TV, dulap pentru depozitarea veselei, hainelor, cartilor sau a altor lucruri din locuinta ta, acordand si o nota creativa incaperii in care aceasta este asezata. Comoda este ideala pentru spatiile de mici dimensiuni, acolo unde ai nevoie de piese compacte si compartimentate in care sa depozitezi diverse obiecte ce pot aglomera camera. Aceasta este o piesa clasica, prezenta in decorul locuintei din cele mai vechi timpuri, utilitatea ramanand aceeasi. Insa, in prezent designerii se joaca cu diferite forme, marimi, culori si materiale pentru a crea comode iesite din comun, cool, potrivite pentru toate gusturile si stilurile. Pentru a-ti usura alegerea piesei perfecte, iti prezentam cele mai intalnite tipuri si materiale pentru comode din care poti alege:

  • Comoda clasica

Acest tip de comoda este o piesa de mobilier inalta si lata, cu mai multe sertare. Cel mai des este regasita in dormitor, fiind folosita pentru depozitarea hainelor. Insa, poate fi integrata cu usurinta si in living sau chiar bucatarie cu scopul de a stoca diverse produse de igiena, cosmetice sau chiar vesela. Este cel mai popular model de pe piata, iar pretul variaza in functie de calitatea materialului si dimensiuni.

  • Comoda TV

Dupa cum sugereaza si numele, comoda TV este folosita pentru a sustine televizorul. Aceasta trebuie sa asigure un design trendy si elegant, precum si o buna pozitie a televizorului pentru a te putea uita la el intr-un mod relaxant. Totusi, daca doresti sa fixezi televizorul pe perete, recomandarea si inaltimea standard la care se pozitioneaza este de maximum 120 cm fata de nivelul pardoselii. La acest nivel ai cel mai bun comfort al ochilor. Comoda TV se regaseste adesea in living, si poate prezenta rafturi si alte spatii de depozitare. O piesa la care poti apela cu incredere este comoda TV Nelson semnata HK ce are dimensiunile potrivite pentru a sustine televizorul tau, dar si desginul de care ai nevoie pentru un decor simplu si de bun gust.

nelson-comoda tv 

 Materialele din care aceste piese sunt confectionate difera si influenteaza design-ul, stilul, chiar si pretul comodelor. Iata care sunt principalele materiale pentru care poti opta:

Probabil cea mai buna alegere este comoda confectionata din lemn masiv deoarece calitatea este net superioara celor din PAL. Aceasta este o piesa foarte durabila, cu imbinari si detalii perfecte, ce poate fi reconditionata in timp pentru un aspect nou si fresh. Materialele cel mai des folosite pentru comodele The Home confectionate din lemn masiv sunt fagul, stejarul, nucul sau ciresul, fiecare avand proprietati unice.

  • Comoda din sticla

Daca vrei sa optezi pentru o piesa unica, de efect, trebuie sa ai in vedere comodele din sticla de la The Home. Sunt o alegere perfecta pentru a scoate din anonimat livingul, iar daca ti se pare riscant sa alegi o comoda confectionata doar din sticla, ai la dispozitie variantele combinate cu lemn, care arata foarte bine, sunt practice si rezistente. Comoda Trumpets Toiletpaper realizata de Seletti, cat si comoda TV Wagner semnata Eicholtz sunt doua exemple de piese super stylish, indraznete, ideale pentru locuinta ta.

trumpets toiletpaper-comoda sticla

Avantaje si dezavantaje ale unei comode tv

In mod cert, comoda TV este o piesa foarte utila, ce nu se va demoda niciodata, avand in vedere numeroasele modele si culori disponibile pe piata. Totusi, ca orice elemente, si comoda TV prezinta anumite avantaje si dezavantaje de care ar trebui sa tii cont inainte de a achizitiona o astfel de piesa de mobilier.

Principalele avantaje sunt:

  • Este o modalitate confortabila de a te uita la TV

Privitul la televizor va fi mult mai placut daca ai o comoda TV pe care sa-l pozitionezi. Nu vei resimti dureri de gat sau de ochi daca acesta este asezat corect, asa cum am mentionat in randurile anterioare.

  • Asigura mai mult spatiu de depozitare

O comoda pentru living asigura mai mult spatiu de depozitare datorita rafturilor si sertarelor pe care le are. Te va ajuta sa obtii un decor mai organizat si aerisit, deorece vei avea loc suficient pentru a ascunde diversele obiecte nefolositoare. Alege una dintre comodele TV din colectia The Home care se pliaza pefect pe nevoile tale.

  • Poti aduce un plus de stil locuintei tale

O comoda TV este un nou prilej de a mai adauga un locuinta ta o piesa de mobilier cool, care sa creeze un decor de vis. Numeroasele modele de comode din colectia noastra te vor face sa te indragostesti instant si sa-ti doresti cat mai rapid sa ai o piesa superba in camera preferata. Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe site-ul nostru si sa descoperi produsele care ti se potrivesc cel mai mult.

  • Ai mai multa siguranta

Poate unul dintre cele mai importante avantaje pe care le are o comoda TV este siguranta pe care aceasta o ofera. Daca asezi televizorul pe o masa, fara un suport bun, exista sansa unui accident, mai ales daca cei mici se joaca langa el. Iar un televizor montat pe unul din pereti va provoca daune acestuia.

thinh-comoda

Totusi, exista si cateva dezavantaje pe care trebuie sa le iei in calcul inainte sa achizitionezi comoda TV mult visata:

  • Ocupa spatiu

Daca ai o camera de mici dimensiuni unde vrei sa asezi o comoda exista posibiliatea sa incarci si mai mult spatiu, mai ales daca nu stii sa alegi dimensiunea potrivita. Asadar, este important sa iei cateva masuratori si sa te asiguri ca aceasta piesa nu va sufoca spatiul. Daca nu esti sigur pe alegerea facuta, apeleaza la un specialist ce te va indruma catre cea mai buna varianta.

  • Greu de mutat

Materialul din care comoda ta este confectionata joaca un rol principal din mai multe puncte de vedere. Spre exemplu, o comoda din lemn masiv va fi mult mai greu de mutat, fiind una foarte grea. Astfel, va trebui sa te gandesti bine unde ai putea amplasa comoda pentru living pentru a nu te chinui ulterior sa o muti dintr-un loc in altul.

Cum potrivesti comoda cu televizorul?

Prima intrebare care iti vine in cap atunci cand esti la un pas de a alege comoda pentru living este „Cum potrivesc comoda cu televizorul?”, iar raspunsul este simplu. Tot ce-ti trebuie pentru a opta pentru varianta potrivita este o ruleta cu care sa masori atat dimensiunea televizorului, cat si a spatiului disponibil pentru comoda. Tine cont de diagonala televizorului, nivelul la care privesti confortabil la TV, ce alte electronice vrei sa amplasezi in jurul acestuia.

sila-comoda tv


Alege o comoda TV de la The Home moderna, suficient de incapatoare, cu un design adaptat televizoarelor cu diagonala mare. In funcție de ecranul televizorului, opteaza pentru o comoda cu 5-10 cm mai lata decat partea de jos a ecranului pentru a preveni situatiile neplacute in care partea laterala a televizorului va fi lasata in afara. De asemenea, asigura-te ca piesa pe care o alegi este destul de rezistenta pentru a sustine greutatea unui TV.