De ce sa-ti cumperi o canapea de exterior?

Beneficiile unei canapele de gradina

Suntem in plina vara si cu totii cautam un loc umbros in care sa ne retragem cand razele soarelui nu ne mai lasa sa respiram in voie. Cel mai bun spatiu de care poti profita la maxim atunci cand temperaturile foarte ridicate iti dau batai de cap este terasa sau gradina. Imagineaza-ti cat de placut poate fi sa iesi pe terasa, sa bei o limonada cu gheata sau chiar sa mananci o felie de pepene rece, sa simti adierea vantului si sa te bucuri de liniste si de umbra. Toate aceste momente nu ar putea fi posibile fara piesele de mobilier pentru exterior din colectia noastra care te vor ajuta sa te bucuri de clipe racoroase si relaxante. Desi poate parea exagerat, atentia pe care trebuie sa o acordam alegerii mobilei de exterior trebuie sa fie aceeasi cu atentia pe care o acordam mobilarii locuintei. Este important sa ai un decor cat mai natural, aerisit, cu piese care pot fi mutate usor. Printre elementele care nu ar trebui sa lipseasca din set up –ul gradinii sau terasei se numara scaunele, masa de dining, cel putin un sezlong, fotolii si, poate cea mai importanta, canapeaua de gradina.

Canapeaua pentru exterior este elementul cheie din decorul terasei, iar in jurul ei poti construi intregul set up. Fiind o piesa mare si voluminoasa, va trebui sa o transformi in vedeta acestui spatiu si sa alegi o piesa potrivita, foarte cool, confortabila, suficient de rezistenta si incapatoare. Principalele beneficii pe care le are o canapea de extrior sunt urmatoarele:

  • Este o piesa versatila

Ai numeroase activitati pe care le poti face in aer liber, atat singur, cat si inconjurat de familie sau prieteni, mai ales atunci cand vremea este placuta si prietenoasa. Canapeaua de exterior este atat de importanta pentru spatiul tau deoarece este o piesa versatila. La The Home gasesti numeroase canapele in diferite modele, culori, confectionate din materiale extrem de calitative, rezistente la intemperii, care sa iti permita sa iti amenajezi tereasa astfel incat sa corespunda nevoilor tale. Fie ca vrei sa petreci cateva momente intins sau iti doresti sa stai de vorba cu cei dragi, canapelele de exterior iti vor satisface orice nevoie.

  • Poti aduce un plus de stil si stralucire gradinii tale

Terasa trebuie sa arate impecabil, iar pentru un decor special si stylish ai nevoie ca toate piesele sa arate perfect. Este esential sa acorzi atentie fiecarui detaliu deoarece acesta este spatiul pe care musafirii il vad prima data atunci cand vin in vizita. Daca vrei sa-i impresionezi ai grija ca toate piesele sa fie puse la punct. O canapea de exterior te ajuta sa amenajezi curtea asa cum iti doresti, mai ales daca optezi pentru modele precum canapeaua Nadin semnata Kave Home sau Sole semnata Bloomingville, doua piese cu un aspect foarte natural ce se vor incadra perfect in spatiul exterior.

nadin_canapea exterior.jpg

  • Este usor de intretinut si de instalat

Mobilierul pentru gradina de la The Home, inclusiv canapeaua, este foarte usor de instalat si de intretinut. Majoritatea pieselor sunt special tratate pentru a-si pastra cat mai mult timp aspectul nou si placut. Insa, aici conteaza foarte tare materialul din care acestea sunt confectionate. Este posibil ca unele materiale sa fie mai sensibile si va trebui sa le acorzi o atentie in plus, cum ar fi sa le feresti de ploaie sau de razele puternice ale soarelui, iar pe timpul iernii vei avea grija sa le adapostesti intr-un loc cat mai ferit de zapada.

  • Te ajuta sa te relaxezi in liniste

Spatiile exterioare sunt ideale pentru a-ti elibera mintea de stres si de ganduri, pentru a te conecta cu natura si a petrece timp de calitate singur, cat si cu cei dragi. Toate aceste momente nu ar fi la fel de speciale si de intense daca nu ai avea o canapea perfecta. Grijile dispar atunci cand te intinzi pe o piesa moale, confortabila si suficient de incapatoare.

Tipuri de canapele de exterior

Canapeaua de exterior trebuie aleasa in conformitate cu nevoile tale. Spre exemplu, daca aceasta piesa va fi folosita des, de un numar mare de persoane, vei opta pentru una confectionata din materiale solide care sa reziste utilizarilor frecvente. In acest caz, cele mai potrivite sunt canapelele din lemn masiv si fier forjat, care sa aiba o rezistenta mare cum este si modelul Hope semnat HK Living. Iar daca esti o fire retrasa, care vrea sa se bucure singura sau doar cu persoana iubita de linistea naturii, canapeaua din materiale usoare, precum plastic sau ratan este cea mai buna alegere. Insa, daca nu esti sigur care ar fi cea mai buna optiune pentru tine si nevoile tale, iti prezentam principalele tipuri de canapele in functie de materialele din care acestea sunt confectionate, dupa care vei putea trage cea mai buna concluzie.

  • Canapea din ratan sintetic

Ratanul sintetic este printre cele mai populare materiale pentru mobilierul de gradina in momentul actual. Si nu este de mirare, deoarece are un aspect foarte placut, este rezistent, iar pretul este unul accesibil. Acest tip de mobilier se comporta foarte bine atat in soare, cat si in conditii de umiditate crescuta. Iar o canapea din ratan sintetic, utilizata des, de foarte multe persoane nu-si va pierde aspectul placut si proprietatile. Desi poate parea ciudat pentru cei necunoscatori, ratanul natural si cel sintetic sunt materiale asemanatoare. Avantajul ratanului sintetic este pretul mult mai accesibil si rezistenta la temperaturi ridicate sau scazute, cat si usurinta cu care poate fi curatat, doar cu ajutorul unui jet de apa. Totusi, nimic nu se compara cu o canapea de exterior din ratan natural cum este si modelul Savannah din colectia noastra.

savannah_canapea exterior

Cand ne referim la o canapea din lemn masiv ne vin in minte doua calitati esentiale: rezistenta si durabilitate. Lemnul nu atrage caldura, este rezistent la umiditate si intemperii, mai ales daca este tratat corespunzator cu lac sau vopsea, asa ca este o alegere ideala daca vrei sa ai o piesa cu un aspect cat mai natural. Canapeaua din lemn masiv poate fi incadrata in orice stil de amenajare, fie ca vrei sa imbratisezi stilul rustic sau pe cel modern. Daca vrei sa optezi pentru piese din lemn, trebuie sa iei in considerare setul Flaviina din lemn de salcam cu masuta si canapea by Kave Home, cat si piesa Morena confectionata din lemn de mango, semnata House Doctor.

  • Canapea din plastic

Canapele din plastic sunt foarte populare si le vezi destul de des in diferite set up-uri. Mobilierul de exterior din plastic sau PVC este unul simplu si cu un pret foarte accesibil, fiind utilizat atat la terase publice sau gradini proprii. Acest material are toate calitatile, este rezistent la umiditate, se spala foarte usor si poate fi gasit in numeroase modele si culori, potrivite pentru gusturile tale.

O canapea de exterior din aluminiu este o piesa usoara. Daca iti place sa faci modificari frecvente si sa schimbi locul pieselor de mobilier pe tereasa, poti apela cu incredere la cele confectionate din aluminiu. Acestea prezinta in general forme simple si sunt potrivite unui stil modern, minimalist. Avantajul aluminiului este faptul ca se intretine usor si nu rugineste. In colectia noastra vei gasi o gama variata de canapele de exterior din aluminiu, disponibile pe numeroase culori simple sau indraznete. Tot ce trebuie sa faci este sa descoperi acea piesa care ti se potriveste.

indiana_banca exterior

La capitolul canapele de exterior super rezistente se incadreaza si cele confectionate din fier forjat. Mobilierul pentru gradina din fier forjat de la The Home este foarte elegant si prezinta diverse forme si modele florale excelent decupate care uimesc pe oricine. Insa, pe cat de elegant si modern este fierul forjat, pe atat de greu de intretinut. Spre deosebire de aluminiu, acesta este un material care rugineste si necesita o atentie deosebita din partea utilizatorului. Daca optezi pentru o canapea de exterior din fier forjat vei fi nevoit sa o cureti foarte des si sa o feresti de umiditate excesiva pentru a evita degradarea. Pe langa acest dezavantaj, mai trebuie sa iei in calcul si greutatea foarte mare ce te va impiedica sa o muti  singur dupa bunul plac. Cu toate acestea, nu trebuie sa te feresti de o astfel de piesa. Efectul stilistic este unul unic!

Cum asortezi canapeaua cu masa de gradina?

Atunci cand alegi piesele de mobilier pentru terasa trebuie sa iei in calcul numeroase criterii printre care usurinta de curatare si mentinere, stilul acestora, spatiul pe care il ai la dispozitie pe terasa sau gradina. Pe langa toate acestea apare si intrebarea „Cum asortez diferitele piese de pe terasa?”, asta daca nu optezi pentru un set de mobilier pentru exterior care te va scapa total de aceasta problema. Iar dilema si mai mare apare atunci cand te gandesti cum potrivesti cel mai bine canapeaua cu masa de gradina astfel incat sa creezi un cadru placut, intim si omogen in care atat tu, cat si cei dragi sa va simtiti minunat.

In primul rand, asigura-te ca ambele piese se incadreaza in acelasi stil. Cel mai important este sa obtii un set up cu un impact vizual linistitor, care sa te indemne sa ramai cat mai mult timp, sa-ti inspire calm si intimitate. Prin asocierea unei canapele si a unei mese din categorii total opuse vei obtine exact contrariul, si anume un cadru obositor.

Culorile sunt si ele extrem de importante cand vine vorba de asocierea acestor doua elemente pe terasa sau gradina ta. Cele mai potrivite sunt culorile naturale precum tonurile de maro sau verde, cat si accentele negre si gri. Incearca sa pastrezi aceeasi linie cromatica pentru toate piesele, asta te va ajuta sa obtii acel efect elegant si plin de stil. Insa daca vrei sa creezi un contrast indraznet, poti combina banca galbena Toni semnata Fatboy cu masa de gradina neagra Bistro semnata Zuiver. Vei crea o zona de interes spectaculoasa!

bistro_masa exterior

Nu in ultimul rand, materialele din care masa de gradina si canapeaua sunt confectionate trebuie sa se completeze perfect. Aici ai doua optiuni, cea mai sigura este sa pastrezi aceeasi linie pentru ambele piese, astfel sa alegi doua produse din lemn, fier, aluminiu sau oricare altul prezentat anterior, fie sa incerci sa le combini si sa optezi pentru o canapea din ratan sintetic sau natural si o masa din lemn masiv.