Ghid de cumparare: decoratiuni pentru casa

Tipuri de decoratiuni pentru casa

Procesul de amenajare iti poate aduce de multe ori batai de cap. Cu siguranta iti doresti ca totul sa fie perfect, sa ai cea mai confortabila si cool canapea in living, sa potrivesti scaunele de dining cu masa, sa achizitionezi corpurile de iluminat perfecte si astfel sa te bucuri de o locuinta unica, care sa te reprezinte si in care sa te simti cu adevarat acasa. Pe langa toate aceste piese esentiale, tine cont de faptul ca detaliile sunt cele care fac diferenta, iar cand vine vorba de amenajarea casei, detaliile sunt toate decoratiunile care se regasesc in fiecare locuinta si care aduc acea nota finala de stil. Imagineaza-ti o incapere fara obiecte decorative, vei vedea un spatiu rece, lipsit de personalitate si creativitate. Asa ca profita de aceste piese pentru a obtine rezultatul mult dorit.

Alegerea decoratiunilor sunt un prilej de a te transforma intr-un artist, pentru ca fiecare mic element va trebui ales si integrat cu atentie, trecand prin filtrul propriului stil si propriilor pasiuni. Acestea trebuie sa te defineasca si sa vorbeasca de la sine. Lista decoratiunilor pentru casa este una foarte lunga, dar principalele tipuri din care poti opta sunt:

  • Decoratiuni pentru perete

Decoratiunile pentru perete sunt esentiale in orice incapere. Peretii pot fi vazuti ca niste panze mari care asteapta sa fie decorate in conformitate dupa bunul plac. Ai la dispozitie o gama larga de obiecte decorative pentru pereti, de la oglinzi, tablouri, ceasuri, tapet si multe alte obiecte confectionate din diverse materiale. Asadar, este imposibil sa nu gasesti macar un astfel de obiect pe bunul plac pe care sa-l expui pe unul din peretii locuintei tale. Incearca sa optezi pentru elemente care sa iasa in evidenta si sa creeze o zona de interes. Joaca-te cu diverse culori, forme si vei obtine un decor jucaus si actual. 

  • Vaze

Vazele sunt un prilej de a te inconjura de cele mai frumoase si inmiresmate flori de sezon. Si aici diversitatea este una foarte mare, designerii se intrec pe ei insisi pentru a crea piese cat mai creative, cu forme unice si culori potrivite atat pentru un decor simplu, cat si unele pentru un decor maximalist, excentric. In colectia noastra vei gasi numeroase vaze, confectionate din ratan, terrazzo, sticla, lut si multe altele. Insa, o piesa care iti va fura inima este Love in bloom by Seletti, o piesa reprezentativa pe care noi o adoram.  

love in bloom - vaza

  • Plante

Plantele ar trebui sa fie cele mai bune prietene ale noastre, deoarece acestea au numeroase avantaje pentru noi. Sunt ideale pentru a crea un design biofilic sau pentru a aduce un plus de culoare intr-o camera cu aspect tern, iar daca alegi si ghivecele potrivite vei obtine un efect spectaculos. Insa, daca ti se pare o responsabilitate prea mare sa ingrijesti florile, ai la dispozitie plantele artificiale care au un aspect foarte natural si placut.

  • Lumanari decorative

Lumanarile decorative, pe langa aspectul extrem de placut si creativ, au avantajul ca iti pot induce o stare de calm si de liniste. Astfel, le poti folosi pentru a reduce stresul dupa o saptamana lunga si obositoare sau atunci cand savurezi o cina romantica cu persoana iubita. Iar daca esti o fire mai indrazneata si vrei sa ai lumanari speciale, iesite din comun, trebuie sa descoperi toate modelele din colectia Candlehand. Arunca o privire si peste suporturile de lumanari si felinarele din colectia noastra si combina-le pentru un set up cat mai comfy si relaxant.

candlehand - lumanare decorativa

Avantajele si dezavantajele unui tablou

Cand vine vorba de elemente decorative pentru pereti, tablourile se afla in centrul preferintelor si nu e de mirare pentru ca impactul unor astfel de piese poate fi unul foarte placut. Tablourile nu mai au nevoie de nicio prezentare, oricine stie cum arata un astfel de obiect. Daca la origini, tablourile erau pictate, acum exista si varianta celor printate. Orice imagine poate fi transformata intr-un tablou, devenind astfel una dintre cele mai versatile decoratiuni existente. Nu trebuie sa fii un iubitor de arta pentru a avea un tablou pe perete, poti opta pentru o imagine care te reprezinta si reflecta pasiunile tale. Totusi, tablourile prezinta avantaje si dezavantaje pe care este important sa le cunosti inainte sa optezi pentru o astfel de decoratiune.

Cel mai mare avantaj al tablourilor este versatilitatea acestor piese pentru ca ai o varietate foarte mare de forme, modele si dimensiuni din care poti alege. Astfel, in colectia noastra vei gasi numeroase tablouri in culori si stiluri diferite, menite sa aduca un plus de creativitate in locuinta ta. Tablourile sunt facute pentru a deveni piesele centrale din incapere, asa ca nu te feri de modelele indraznete cum ar fi tabloul Cath My Drift semnat HK Living.

cath my drift - tablou

Dimensiunile tablourilor sunt extrem de variate, iar daca stii cum sa profiti de acestea vei reusi sa-ti transforim casa intr-o superba galerie de arta. Pentru a crea un decor inedit trebuie sa iei in calcul cateva aspecte legate de asezarea lor pe perete. Daca vrei sa expui mai multe tablouri mici, incearca sa le grupezi intr-un aranjament. Nu conteaza daca fac parte din stiluri diferite sau au teme diverse, important este sa introduci un element de legatura, cum ar fi o culoare care se repeta sau acelasi tip de rama. Iar pentru a-ti usura munca ai putea sa alegi un set de tablouri, precum Audrey Hepburn din colectia Eicholtz. Un impact inedit il poate avea si un tablou supradimensionat pentru ca atrage atentie si devine un punct de interes. Acesta se potriveste foarte bine intr-un living open space daca-l asezi pe peretele de deasupra canapelei.

tablouri

Cand simti ca o incapere mai are nevoie de un element care sa ii aduca acel aspect pe care ti-l doresti, inseamna ca trebuie sa apelezi la un tablou. Un tablou devine vedeta oricarei incaperi si ii aduce stralucirea si stilul. Totusi, alegerea tabloului se face in raport cu incaperea in care acesta va fi expus. Spre exemplu, in living se opteaza de obicei pentru tablouri pictate manual, stilul, tema, marimea si tabloului trebuie alese in functie de design-ul interior si de celelalte elemente din camera.

Din pacate si tablourile vin si ele la pachet cu cateva dezavantaje, iar cel mai semnificativ este ca peretii vor avea de suferit in urma expunerii. Insa, aceasta problema poate fi evitata cu ajutorul catorva alternative, cum ar fi ventuzele cu pompa de vacuum sau vopseaua magnetica. O alta varianta creativa este sa asezi tablourile pe polite fixate pe perete ca orice alta etajera. Poti sa asezi un tablou mai mic in fata unuia mai mare, sa intercalezi diverse obiecte decorative si suveniruri. Vei obtine un aranjament casual potrivit pentru un ambient modern si relaxant. Iar o alta varianta alternativa sunt si posterele, simplu si rapid de lipit pe perete.  

O alta problema de care te poti lovi este aceea ca nu toate tablourile au dimensiunea pe care ti-o doresti. Tablourile standard au dimensiuni prestabilite, iar aceasta poate fi o problema daca tu te-ai indragostit de un model care are o dimnsiune prea mica sau prea mare. In acest caz, fie gasesti o alta alterantiva, un model similar, care sa respecte aceeasi linie cromatica, fie faci un compromis si optezi pentru dimensiunea existenta.

Cum potrivesti obiectele decorative cu mobila din locuinta?

Dupa ce ai terminat de mobilat intrega locuinta, tot ce-ti mai ramane de facut este sa adaugi si elementele decorative ce vor finaliza intregul proces de amenajare. Desi poate parea cea mai simpla parte, nu trebuie tratata cu superficialitate pentru ca decoratiunile pot crea un decor deosebit, dar il si pot sufoca. Echilibrul este cuvantul cheie in ceea ce priveste numarul acestora, iar pentru a te asigura ca faci cea mai potrivita alegerea, toate obiectele decorative trebuie alese in conformitate cu piesele de mobilier deja existente intr-o incapere, asta va crea coerenta.

Decoratiunile trebuie sa fie in concordanta cu stilul locuintei tale. In trenduri se pozitioneaza decoratiunile pentru casa cu aspect minimalist, piese cat mai simple, dar de efect. Daca vrei sa pastrezi o linie aerisita, evita obiectele foarte voluminoase, complexe sau elaborate. Acestea sunt potrivite pentru un stil de interior ceva mai indraznet, cum ar fi stilul eclectic, acolo unde nu ai limite si poti introduce pene colorate sau chiar decoratiuni aurii maximaliste din colectia Bold Monkey.

so you think you are a star - decoratiune

Culorile sunt un alt criteriu prin care poti crea armonie intre obiectele decorative si restul mobilierului. Cea mai simpla metoda de crearea unor scheme cromatice se bazeaza pe teoria culorilor. Astfel, poti incepe decorarea unei camere alegand fie o schema monocromatica, fie o schema de culori analog, fie o schema de culori complementare. Insa, o alta modalitate si mai simpla este sa te inspiri dintr-un obiect deja prezent in camera, un covor, fotoliu sau draperie. Noteaza-ti nuantele din compozitia acestuia si alege obiecte decorative care sa le respecte.