Idei de amenajare a dormitorului

Inspiratia de care ai nevoie pentru a-ti crea un dormitor de vis

Vrei sa iti amenajezi dormitorul in stil nordic? Ia-ti ideile de la The Home!

Nu ne putem satura de stilul scandinav! In acest articol iti vom detalia cum un trend urias de home decor a devenit extrem de iubit si practicat. Si cea mai buna parte? Sa obtii un look nordic este incredibil de simplu!


Albul, desigur!

Albul este inima oricarui dormitor amenajat in stil nordic. Foloseste-l si abuzeaza de el pentru pereti, mobilier, lenjerii de pat, obiecte decorative – iti garantam ca vei avea parte de feeling-ul de puritate si minimalism mult dorit in toata regula!

Puterea naturii

Peste toate elementele albe pe care le alegi, adauga o paleta de tonuri neutre si materiale naturale si incearca sa eviti metalul si plasticul. In schimb, opteaza pentru accesorii si mobilier din lemn natural, fibre organice si culori naturale.

Daca peretii albi sunt prea reci pentru personalitatea ta, fii creativ si vopseste-i intr-un bej deschis sau un ton de alb antic. Sau poti vopsi doar unul la alegere in una din aceste nuante, iar ceilalti sa ramana albi. Si, desigur, poti opta pentru orice alta nuanta naturala care iti place!

Iluminare slaba

Daca folosesti albul si nuante neutre in decorul tau vor ajuta la obtinerea unei lumini naturale in timpul zilei si spatiul va parea mult mai mare decat este de fapt. Dar noaptea? Secretul dormitoarelor decorate in stil scandinav este sa mentii acel sentiment de calmitate si serenitate, pe care il obtii daca optezi pentru iluminare ambientala, slaba, folosind becuri cu lumina calda. Rezultatul va fi 100% un dormitor hygge!

Fiecare obiect la locul sau

Una dintre cheile pentru a obtine acest Scandi look este sa tii dezordinea la distanta. Sfatul nostru pentru a te ajuta sa iti mentii dormitorul in ordine in permanenta este sa investesti in mobilier care ajuta la depozitare. Timpul nu este de partea ta? Niste cutii depozitare sub pat, un dulapior si noptierele ascund o multime de ‘’pacate’’. Nimeni nu trebuie sa stie!

Decorul scandinav

Unul dintre aspectele noastre preferate la designul de interior scandinav este adevaratul sentiment de calmitate pe care il transmite prin exprimarea stilului personal si touch-urile de culoare reprezentative. Uita de minimalism pentru un moment si focuseaza-te pe elementele naturale si aspectul personal – pentru ca tu sa te simti acasa in dormitor si asta ar trebui sa reflecte personalitatea ta.

Adauga si mixeaza alte elemente precum tablouri, oglinzi, cosuri, perne decorative, covoare, lenjerii de pat, plante, vaze, rame foto, tablii de pat si altele. Doar asigura-te ca se potrivesc cu alegerile initiale si creeaza o atmosfera calda si placuta.

Acest stil poate fi adaptat usor oricarui tip de dormitor, fie ca apartine unui cuplu, unor copii sau unor adolescenti. Totul depinde elementele decorative pe care alegi sa le adaugi.

Iar daca esti in cautare de si mai multa inspiratie si modalitati prin care sa integrezi acest stil in casa ta, exploreaza site-ul nostru si rasfata-te cu cele mai frumoase piese de mobilier, corpuri de iluminat, textile si obiecte decorative. Iar preferatele cu siguranta isi vor gasi locul perfect in casa ta si te vei bucura de ele pentru mult timp. Scandi style is here to stay!

Idei de styling pentru pat in fiecare anotimp

Noua ne place sa ne schimbam look-ul in fiecare sezon, chiar si al dormitorului. Mai jos iti propunem niste idei de styling potrivit fiecarui sezon. Descopera cum sa mixezi diferite tipuri de printuri si culori pentru a avea parte de cel mai cool decor.

Iarna in dormitorul tau

Incepem cu cel mai rece anotimp din an. Pentru acest sezon trebuie sa alegem culori si textile care ne plac, sunt confortabile si placute vizual, nu doar la atingere. De vreme ce petrecem mai mult timp acasa este foarte important sa ne simtim cat mai bine. Pentru a avea un ‘’winter bed’’ recomandam culorile mai inchise, precum griul, movul sau tonuri mai inchise de albastru. Un alt must-have este orice din catifea si tasaturile din lana.

Primavara in patul tau

Dupa iarna intotdeauna vine primavara si odata cu ea florile si culorile deschise. Este unul dintre anotimpurile noastre preferate, pentru ca ne umple de energie si bucurie. Spune ramas bun iernii cu culori deschise precum galbenul mustar. Opteaza pentru textile cu print-uri si culori vibrante pentru a-ti face momentele petrecute acasa mai frumoase si sa ai parte de acel sentiment de bucurie ori de cate ori intri in dormitor.

O vara linistita

Si uite-asa a venit vara si odata cu ea zilele si noptile extrem de calduroase. Pentru a-ti stiliza patul, recomandam culorile deschise si textile din 100% bumbac. Stilul mediteranean sau stilul natural este unul care nu trebuie ratat, asa ca opteaza pentru bumbac organic, un material care nu este tratat cu chimicale. Pentru a adauga textura, alege o pereche de perne in culori jucause sau culori neutre sau joaca-te cu print-uri in dungi. Mixurile vor arata minunat!

Zilele somnoroase de toamna

In sfarsit ne luam ramas bun de la vara – este timpul sa inchidem culorile dormitorului din nou. O optiune ideala este maroul fiindca functioneaza cu adevarat bine cu tonurile pamantii. Acopera patul cu perne decorative de diferite marimi, culori si forme. Aceasta este recomandarea noastra pentru a te simti confortabil si sa fii in trend. De asemenea, poti adauga o patura sau un pled pe pat, pe care suntem siguri ca o vei lua cu tine peste tot prin casa.

Dupa cum vezi, cu aceste tips-uri poti obtine un pat si un dormitor care urmeaza trendurile in orice sezon. Poti folosi exact aceste propuneri sau sa faci mici schimbari cu textilele si accesoriile care vor face din dormitorul tau mai mult decat spatiul care pur si simplu iti ofera un loc in care sa te odihnesti!