Mobilier pentru terasa - criterii de alegere a unui balansoar de calitate pentru decorarea gradinei

 Avantajele unui balansoar de gradina

Vara este inca aici si ne invita sa ne bucuram din plin de temperaturile calduroase in aer liber. Cel mai bun spatiu in care poti profita din plin de vitamina D in timp ce te relaxezi este chiar terasa sau gradina ta. Acest cadru este ideal pentru a fi amenajat dupa propriul plac si propriile nevoi. Oricine va adora sa petreaca timp in aer liber, atat tu, care vrei sa mai iei din cand in cand o pauza, cat si copiii care abia asteapta sa se joace intr-un spatiu amenajat placut. Astfel, ai libertate totala sa adaugi aici orice piese iti doresti, fie ca simti nevoia sa organizezi o zona de dining sau sa asezi un balansoar sub un copac.

Balansoarul este o piesa foarte indragita si esentiala din set up-ul spatiului exterior. Cel mai mare avantaj pe care acesta il prezinta este confortul pe care il resimti atunci cand petreci cateva momente pe aceasta piesa. Vei adora sa stai intins ziua si sa profiti de razele soarelui, fie seara si sa admiri stelele si luna.

Versatilitatea este un alt avantaj ce nu trebuie trecut cu vederea atunci cand vine vorba de balansoarul pentru exterior. Cu totii ne dorim ca piesele de mobilier in care investim sa poata fi integrate cu usurinta in orice decor si sa ne satisfaca cat mai multe nevoi. Balansoarul respecta perfect toate aceste dorinte, fiind un element care va completa decorul de pe terasa ta datorita varietatii de culori si de materiale din care acesta poate fi confectionat. In plus, acesta poate fi folosit de toti membrii familiei, chiar si concomitent daca iti achizitionezi un balansoar solid si calitativ.

Un balansoar perfect va fi alaturi de tine multe sezoane la rand, de aceea este important sa-ti achizitionezi un produs inalt calitativ din colectia noastra. Acesta trebuie sa fie confectionat din materiale speciale pentru zona de exterior, facute sa reziste razelor solare, vantului si ploii. Citeste randurile urmatoare pentru a afla care sunt cele mai potrivite balansoare pentru spatiul tau si materiale din care acestea sunt confectionate.

Tipuri de balansoare pentru exterior

Cu siguranta iti doresti sa ai cel mai bun balansoar de gradina din toate punctele de vedere. Pentru ca aceasta dorinta sa se indeplineasca trebuie sa fii atent la mai multe aspecte. Ia in calcul faptul ca balansoarul va sta in exteriorul locuintei pe tot parcursul anului. Asa ca opteaza pentru o piesa trainica, care te va scuti de cheltuielile anuale. Dimensiunea acestuia, greutatea pe care o poate suporta si confortul sunt alte criterii pe care este necesar sa le ai in vedere.

In alegerea unui balansoar de gradina potrivit este necesar sa tii cont si de forma sau tipul acestuia, iar cele mai uzuale sunt urmatoarele:

  • Balansoar tip canapea

Acest tip de balansoar este cel mai cunoscut, l-ai vazut in numeroase gradini si probabil ca te-ai gandit ca iti doresti si tu o astfel de piesa de care sa te bucuri zilnic in sezonul cald. Acesta este foarte confortabil, atat sezutul cat si spatarul fiind captusite. Un alt motiv pentru care balansoarul tip canapea este o alegere practica este disponibilitatea in diferite dimensiuni, potrivite pentru un numar de doua pana la patru persoane.

  • Balansoar scoica

Balansoarul scoica sau scaunul suspendat asa cum mai este denumit, a inceput usor-usor sa creasca in popularitate, iar asta nu e deloc de mirare avand in vedere look-ul deosebit pe care il are. Forma sa este foarte atractiva, mai ales pentru cei care apreciaza estetica nordica. Daca ai o gradina amenajata in stil modern, poti trece pe lista de cumparaturi un astfel de balansoar care se va potrivi perfect decorului. Un dezavantaj este acela ca poate fi folosit doar de o singura persoana sau maxim cun copil si un adult.  Dar asta nu trebuie sa te impiedice sa cumperi o piesa deosebita cum este scaunul suspendat Elianis din colectia Kave Home.

Elianis - scaun suspendat

  • Balansoar hamac

Acest tip de balansoar nu este atat de cunoscut si de utilizat, dar este o varianta excelenta de relaxare. Diferenta dintre acesta si un hamac obisnuit este reprezentat de corpul de sustinere cu care vine echipat, astfel ca nu va mai trebui sa cauti un loc special pentru a-l pozitiona. Este ideal pentru o singura persoana si vor arata minunat intr-o gradina plina cu elemente naturale pe care le poti admira ore in sir.

Alte piese de mobilier pentru gradina

Atunci cand vorbim despre mobilierul pentru gradina, lista este lunga, limitele fiind date doar de spatiul pe care il ai la dispozitie. Misiunea ta va fi sa gasesti piese de mobilier potrivite cu gradina si nevoile tale, dar cu toate elementele din colectia noastra vei reusi sa o duci la bun sfarsit cu brio si chiar procesul de amenajare sa devina o placere. Balansoarul pentru exterior este doar un singur element care va trebui sa-si gaseasca un loc special printre toate celelalte piese de mobilier, printre care:

  • Masa de dining

Mesele de dining pentru exterior sunt disponibile in diverse forme si dimensiuni, asa ca iti va fi foarte usor sa gasesti piesa perfecta pentru gradina ta. Fie ca ai nevoie de o masa mica sau cauti o piesa de mari dimensiuni pentru familia ta numeroasa, optiunile sunt nelimitate. Si in ceea ce priveste materialele din care acestea sunt confectionate varietatea este cuvantul cheie. In colectia noastra gasesti mese din lemn, terrazzo, fier, sticla si multe altele.

  • Scaune de dining

Dupa ce ai ales masa, este clar ca ai nevoie si de cateva scaune de dining. Pentru mesele de dimensiuni mici este recomandat sa folosesti intre doua si patru scaune, iar pentru cele mai mari, adauga atatea scaune cate sunt recomandate pentru piesa respectiva. Intre designul mesei si al scaunelor trebuie sa existe coerenta, astfel orienteaza-te dupa scaune care sa fie din acelasi material sau aceeasi culoare pentru a o feri un aspect unitar intregului set up.

Wings - scaun dining exterior

  • Fotolii pentru terasa

In cazul in care esti norocosul detinator al unei terase destul de mari, pentru un plus de confort in diminetile cand iti savurezi cafeaua sau in serile cand te bucuri de un pahar de vin ai nevoie de un fotoliu pentru terasa. Poti alege modele cu perne moi pentru o stare de relaxare accentuata sau pe cele din impletitura de ratan cu un look rustic sau boho. Indiferent de alegere, fotoliile de terasa ofera un confort ridicat si sunt usor de intretinut. Totusi, nu uita ca anumite materiale se pot deteriora din cauza expunerii la intemperii, asa ca investeste in achizitionarea unei umbrele sau a unor huse care vor proteja fotoliile de conditiile meteorologice nefavorabile.

  • Canapea pentru exterior

Ideala pentru o terasa de dimensiuni mari, canapelele de exterior pot transforma orice spatiu intr-un loc special, fiind confortabile si primitoare. Acestea vor deveni vedeta terasei tale, in jurul careia vei construi intregul decor. Si terasele mici pot beneficia de o canapea, in acest caz va trebui sa optezi pentru un model cu doua locuri, langa care sa adaugi o masuta de cafea.

  • Pufuri

Confortul primeaza in orice incapere si se extinde atunci cand vorbim si de gradina. Serile de vara petrecute afara fac parte din acele momente de neuitat si pufurile te ajuta sa traiesti toate aceste clipe cat mai confortabil. De obicei, acestea sunt piese impermeabile diferite in numeroase forme si culori. Pot fi asezate chiar si pe iarba sau pamant pentru ca materialul nu va avea de suferit si cu ajutorul lor vei reusi sa creezi o zona de relaxare cool. Poti imbina cu succes pufurile din colectia Square, obtinand astfel un spatiu incapator pentru tine si prietenii tai.

square - puf