Reinventează spațiul de luat masa: Idei moderne pentru o zonă de dining de vis
Diningul este mult mai mult decât o simplă zonă de luat masa; este un loc de socializare, de conectare cu cei dragi și de relaxare după o zi lungă. Spațiul în care se desfășoară aceste momente trebuie să fie inspirat, confortabil și funcțional. Pentru a reinventa zona de luat masa din casa ta, te poți baza exclusiv pe mese și scaune, acestea fiind unele dintre cele mai importante piese de mobilier din acest spațiu.

Alege mesele și scaunele potrivite

Poți alege mesele și scaunele în funcție de preferințele personale astfel încât spațiul să te reprezinte în totalitate. O masă de dimensiuni ample poate fi o soluție atunci când ai mai multe persoane care o folosesc. Pentru spațiile mici, poți opta pentru variante rabatabile sau pentru mobilier inteligent. De aceea, este ideal să te bazezi pe cerințele spațiului înainte de a lua o decizie în sensul acesta și să cumperi mobila care se integrează corect.

👉 Descopera pe thehome.ro cele mai practice mese și scaune


Integrează natura în spațiul de luat masa

Adăugarea unor elemente naturale în designul zonei de dining poate crea o atmosferă relaxantă și plăcută. Alege mese și scaune din lemn masiv sau rattan pentru a aduce căldură și textură în spațiu. Combină-le cu plante de interior pentru a completa aspectul natural și pentru a încuraja o atmosferă relaxată și eco-friendly. De asemenea, poți alege un scaun mare pe care să încapă inclusiv plante și ghivece și care să te ajute să faci totul și mai natural.


Optează pentru variante minimaliste și elegante

Un design minimalist poate oferi o eleganță simplă și sofisticată zonei de dining. Alege mese cu un design cât mai simplu și cu forme standard, fără extrem de multe detalii sau ornamente. Culorile neutre precum alb, gri sau nuanțe naturale de lemn pot completa aspectul minimalist și pot crea o bază versatilă pentru orice stil de decor. La acestea poți adăuga și detalii interesante cum ar fi pernele colorate sau alte elemente decorative.


Nu uita de confortul tău și al celor care utilizează spațiul

Un aspect esențial în amenajarea unei zone de dining este confortul. Alege scaune ergonomice, cu spătarul înclinat și cu suport pentru brațe, pentru a asigura confortul optim în timpul mesei. Adaugă perne moi și tapițate pentru un plus de confort și stil. De asemenea, pentru alegera meselor ține cont de înălțimea utilizatorilor. O masă prea înaltă poate face dificilă utilizarea pentru a mânca pe ea sau pentru a desfășura alte activități.


Combină mai multe stiluri

Pentru un design eclectic și interesant, îndrăznește să combini diferite stiluri de mese și scaune. De exemplu, poți asocia o masă modernă din sticlă cu scaune din lemn masiv sau poți combina mese și scaune vintage cu elemente contemporane pentru un aspect interesant. Indiferent de alegerile făcute nu uita că spațiul va trebui să te reprezinte în totalitate și să îți ofere confort.

👉 Descoperă prin ce se caracterizează stilul vintage in designul interior


Iluminează corect spațiul

Iluminatul adecvat poate transforma complet atmosfera unei zone de dining. Poți opta pentru o lustră elegantă deasupra mesei pentru a crea un punct focal și pentru a ilumina perfect zona de luat masa. Poți alege și o variantă de lustră cu un design modern și minimalist sau poți opta pentru un candelabru vintage pentru un aspect mai eclectic. Pentru a alege corect corpurile de iluminat este important să te asiguri că și înălțimea camerei permite. Totodată, masa ar trebui să beneficieze de cea mai multă lumină în acest spațiu pentru că este un punct focal al încăperii.

👉 Ți-am pregătit o selecție vastă de corpuri de iluminat potrivite pentru zona de dining 


Reinventarea spațiului de dining poate fi o experiență distractivă și creativă. Prin concentrarea atenției pe mese și scaune confortabile și moderne, poți transforma zona de luat masa într-un spațiu de vis în care să te bucuri de momente memorabile alături de familie și prieteni. Nu uita că acest spațiu trebuie să răspundă cerințelor tuturor persoanelor din familie, ceea ce înseamnă că va trebui să iei în calcul și părerile lor.