Sfaturi de la experti privind alegerea scaunelor

Tipuri de scaune calitative

Iti poti imagina o locuinta fara scaune? Cel mai probabil nu, deoarece acestea sunt piese indispensabile din orice locuinta. Toata lumea stie care este utilitatea lor, asa ca nu mai au nevoie de nicio prezentare. Prezent atat in bucatarie, living, dormitor, chiar si baie sau hol, scaunul este o piesa de mobilier comuna, disponibila in numeroase forme, modele si culori. Fiind atat de important, designerii de interior incearca sa se intreaca pe ei insisi si sa creeze noi modele inovatoare, trendy, care sa surprinda audienta si sa o lase cu gura cascata. Nu exista limite cand vine vorba de designul scaunelor, fie ca esti o fire nonconformista care iubeste maximalismul si cauti un scaun deosebit sau preferintele tale sunt cat mai simple si minimaliste, exista cate un model potrivit pentru personalitatea fiecaruia.

Un scaun de calitate trebuie sa respecte cateva criterii de baza, pe langa designul indraznet si modern, este important sa fie confortabil, rezistent si potrivit pentru nevoile tale. Identificam mai multe tipuri de scaune calitative, printre care:

  • Scaune de dining

 Cele mai bune si potrivite scaune de dining sunt cele cu un aspect simplu, cu spatar inalt si sezut tapitat. Principala calitate pe care aceste scaune trebuie sa o aiba este confortul, deoarece ai nevoie sa te simti cat mai relaxat atunci cand iei masa cu prietenii sau membrii familiei. In decorurile in stil clasic sau traditional, poti incorpora un set de scaune elegante, in nuante neutre, care sa se combine armonios cu schema de culori din restul incaperii. Iar daca vrei sa uiti de reguli, nu te feri sa integrezi scaune desperecheate, secretul este sa le coordonezi in functie de proportii, culoare sau stil.

leticia-scaun dining

  • Scaune lounge

Nimic nu se compara cu confortul oferit de un scaun lounge. Scaunele moi au devenit importante in aceste zile, deoarece ajungem sa ne petrecem din ce in ce mai mult timp stand pe un astfel de scaun. In ciuda confortului si functionalitatii sale de neegalat, scaunul lounge a fost neglijat cand vine vorba de designul modern. Cea mai mare parte a utilizarii sale este vazuta in livinguri, birouri, aeroporturi si restaurante elegante.

  • Scaune de birou

Scaunele de birou sunt cea mai importanta piesa din zona de lucru, avand in vedere ca o folosesti cateva ore bune pe zi. Disponibile in numeroase culori si modele, acestea trebuie sa fie confortabile pentru a te ajuta sa fii cat mai productiv si sa nu resimti dureri de spate sau de gat. Un scaun de birou perfect trebuie sa poata fi ajustabil dupa propriul plac si propriile nevoi si sa aiba un aspect cat mai placut. Nu uita ca trebuie ca si tu sa ai o pozitie corecta atunci cand stai pe scaun si lucrezi pentru a evita disconfortul.

  • Scaune bar

Scaunele de bar sunt potrivite pentru bucatarie, mai ales daca ai o insula in aceasta incapere, dar se pot regasi si in living, acolo unde ai amplasat un bar. Acest tip de scaun trebuie sa fie ajustabil, pentru ca orice persoana sa poata sta confortabil, indiferent de inaltimea sa. Noi iti recomandam scaunul Crema semnat Kave Home care este tapitat cu piele, are spatarul suficient de mare si de moale pentru a sta confortabil, iar piciorul din otel te face sa te simti in siguranta.

  • Scaun suspendat

Nu exista un scaun mai potrivit pentru iubitorii stilului boho sau romantic decat cel suspendat. Acestea pot fi amplasate atat in interiorul, cat si in exteriorul casei si te vor ajuta sa simti o senzatie de relaxare profunda. Imagineaza-ti cum ar fi sa-ti citesti cartea preferata in gradina din confortul scaunului suspendat Cira din colectia Kave Home. La noi gasesti o varietate larga de modele de astfel de piese, confectionate din ratan, cu un aspect cat mai natural.

cira-scaun suspendat

Materiale si culori pentru scaunele calitative

Scaunele pot fi alese in functie de diverse criterii, cum ar fi marimea, stilul, tipul de material din care sunt confectionate, cat si culorile acestora. Nu exista o culoare specifica a unui scaun de calitate, noi iti punem la dispozitie piese intr-o varietate larga de culori si combinatii de culori, de la rosu si verde, potrivite pentru un decor indraznet, pana la nuante neutre sau pastelate perfecte pentru un design minimalist. Daca in ceea ce priveste culorile scaunului de calitate nu exista limite, materialul din care acestea sunt confectionate este un criteriu de baza ce face diferenta dintre o piesa inalt si una slab calitativa.

Se disting doua mari categorii de scaune pentru care poti opta:

  • Scaune tapitate

Tapiteria scaunelor este un element textil care aduce un aport de stil unei incaperi. Aceasta poate fi coordonata cu nuanta covorului sau a peretilor pentru un aspect trendy sau poti opta pentru scaune tapitate cu tesaturi si culori contrastante pentru un rezultat cat mai inedit. Niste scaune tapitate elegante confera un aer primitor unui spatiu modern si accentueaza senzatia de caldura. Acest tip de scaune se afla pe primul loc in preferintele oamenilor, mai ales ca sunt confortabile si ideale pentru zona de dining, acolo unde mesele se prelungesc deseori cu discutii la cafea.

Scaunele tapitate au si cateva dezavantaje, printre care dificultatea intretinerii unei tapiterii din material textil, care de multe ori se poate pata cu usurinta, mai ales daca acestea sunt utilizate in bucatarie. Acest tip nu este potrivit nici pentru familiie cu copii mici, fiind in pericol sa se deterioreze si sa se murdareasca, mai putin cele tapitate cu piele ecologica ce se pot curata cu usurinta cu o laveta.

Materialele din care este confectionata tapiteria unui scaun variaza, iar asta poate ingreuna si mai tare decizia ta de a alege piesa ideala. In colectia The Home gasesti o varietate larga de scaune cu tapiterii din piele, catifea si diverse materiale textile placute la atingere. Toate aceste modele se regasesc in numeroase culori, asa ca va fi imposibil sa nu gasesti modelul pe placul tau. Vrei sa obtii un decor scandinav? Ai nevoie de scaunul Henry semnat Pols Potten! Vrei sa optezi pentru stilul Hygge? Atunci scaunul Alsie semnat Kave Home a fost creat special pentru tine!

henry-scaun dining

  • Scaune netapitate

Cand vorbim de scaunele netapitate, materialul din care sunt facute conteaza cel mai mult, la fel si forma sezutului si a spatarului. Aceste piese pot fi usor inconfortabile si tari, dar nu ai cum sa-i rezisti unui scaun rustic confectionat din lemn, super rezistent, cu un design care-ti fura privirea. Scaunele din polipropilena, cu sezutul usor adancit si cu o curbura delicata la imbinarea cu spatarul sunt mult mai potrivite daca doresti o astfel de piesa netapitata si totusi confortabila. Scaunele netapitate fara spatar sunt o varianta ingenioasa de a aerisi un spatiu de mici dimensiuni pentru ca vei reusi sa le ascunzi sub masa atunci cand nu le folosesti.

Cu o gama atat de variata de modele de scaune care-ti fura privirea este imposibil sa nu gasesti o piesa potrivita pentru gusturile tale. Problema apare atunci cand cauti acea piesa care sa imbine calitatea cu designul cool pe care-l cauti. Pretul nu este mereu cel mai bun criteriu care face diferente intre un scaun inalt si unul slab calitativ, de multe ori poate fi doar o capcana. Pentru a identifica un scaun de calitate urmareste cu atentie materialele din care acesta este confectionat. Spre exemplu, nimic nu se compara cu un scaun din lemn de stejar, cum este piesa Swing semnat Bolia, o piesa de dining atat de delicata, confectionata manual. Insa, si scaunele de la The Home din lemn de stejar, de tec sau arbore de cauciuc sunt piese superbe, calitative si foarte rezistene.

swing-scaun dining

Avantajele unor scaune de terasa si gradina

Vara este anotimpul ideal pentru a petrece timp in exteriorul casei, mai ales daca te bucuri de o locuinta cu terasa sau gradina. Este anotimpul discutiilor sub clar de luna, petrecerilor la piscina, meselor luate in aer liber, cafelei savurate pe terasa. Nu rata aceasta ocazie si organizeaza-ti terasa intr-un mod cat mai placut, creativ si confortabil cu ajutorul pieselor de mobilier pentru exterior, astfel incat tu, familia si prietenii sa petreceti clipe de neuitat intr-un spatiu de vis.

Gradinile si terasele pot varia din foarte multe puncte de vedere, cum ar fi marimea si forma. In functie de aceste doua considerente poti planui si calcula cum anume sa iti imparti spatiul pentru piesele de mobilier pentru exterior si corpurile de iluminat exterior astfel incat sa obtii un set up armonios. Cele mai importante elemente in amenajarea unei gradini raman scaunele, deoarece acestea asigura confortul si utilitatea spatiului de relaxare, iar daca optezi pentru scaunele de la The Home cu un design placut, vor avea si o functie estetica.

isabellini-scaun dining exterior

Scaunele de exterior se impart in doua categorii, cele care se potrivesc intr-un balcon inchis si cele ideale pentru spatiile neacoperite, cum ar fi terasa sau gradina, diferenta fiind data de materialele din care acestea sunt confectionate. Spre exemplu, scaunele din lemn artificial, aluminiu sau plastic nu au nevoie de ingrijire speciala si pot fi lasate afara chiar si iarna. In plus, sunt usor de curatat cu apa si sapun, nu sunt grele si pot fi mutate cu usurinta dintr-un loc in altul. In timp ce mobilierul de exterior din lemn masiv este greu, solid, are un aspect minunat, dar are nevoie de ingrijire speciala pentru a-i pastra culoarea si aspectul placut si natural o perioada lunga de timp.