Sfaturi si idei pentru a-ti transforma baia intr-o oaza de relaxare

Baia este locul in care te pregatesti pentru a incepe ziua, dar si locul in care te retragi seara pentru a te relaxa si pentru a-ti incarca bateriile pentru urmatoarea zi. Pentru a face asta, este bine sa iti amenajezi baia in asa fel incat sa iti reprezinte personalitatea si sa te ajute sa te relaxezi.

Descopera in cele ce urmeaza cum poti sa iti amenajezi baia ca o oaza de relaxare.

Foloseste corpurile de iluminat potrivite

Este bine cunoscut faptul ca intr-o oaza de relaxare, lumina este calda si difuza. Insa, avand in vedere ca baia trebuie sa fie si functionala, nu trebuie sa uitam de lumina generala care ajuta la indeplinirea activitatilor specifice in aceasta incapere.

Iata cateva sfaturi:

  • Amplaseaza aplica in stanga si in dreapta oglinzii din baie pentru a distribui lumina uniform, fara umbre. Recomandam corpurile de iluminat care iti ofera posibilitatea de reglare a intensitatii luminii;
  • Pentru o lumina ambientala care sa sporeasca gradul de relaxare intr-o baie cu cada, poti sa folosesti un lampadar inalt in apropierea cazii. Acest tip de iluminat are puterea de a crea o atmosfera intima perfecta, astfel incat sa te poti bucura de liniste si relaxare la finalul zilei;
  • Foloseste un candelabru pentru o lumina generala de calitate. Chiar daca pe timpul zilei spatiul beneficiaza de lumina naturala, seara ai nevoie de o lumina artificiala dispersata uniform.

Alege mobilierul corespunzator si obiectele sanitare potrivite

tava-din-lemn-pentru-cada

Tinand cont de gusturile tale in materie de design, dar si de faptul ca baia trebuie sa fie functionala si estetica, alegerea unui mobilier potrivit si a obiectelor sanitare poate fi destul de usoara.

Iata cateva caracteristici la care sa fii atent:

  • simplitate. Piesele de mobilier trebuie sa fie in nuante neutre sau calde si sa aiba un design cat mai simplu. Poti opta fie pentru un mobilier suspendat, fie pentru un mobilier conventional care sa includa si cateva spatii pentru depozitarea prosoapelor sau a produselor de ingrijire. Este important sa nu aglomerezi spatiul cu piese de mobilier inutile, deoarece vor aglomera spatiul, iar acest lucru poate sa dauneze atmosferei de liniste si relaxare pe care ti-o doresti.
  • utilitate. In ceea ce priveste utilitatea baii, nu trebuie sa uitam vasul de toaleta si chiuveta. Pentru un aspect modern, poti sa alegi un vas de toaleta suspendat, care nu atinge podeaua si al carui rezervor este incastrat. Chiuveta poate avea o forma care sa includa linii drepte, curbe sau diferite unghiuri, in functie de spatiul pe care il ai disponibil. Nu uita nici de accesoriile utile, necesare in orice baie: un suport pentru periuta de dinti, dispenser pentru sapun lichid sau o savoniera.
  • atmosfera. Pentru o atmosfera cat mai relaxanta, cada este cea mai potrivita, insa daca nu ai suficient spatiu, poti sa optezi si pentru un dus de tipul „walk-in”. Daca o cada contribuie la crearea unei atmosfere luxuriante, un dus de acest tip iti poate oferi senzatia unor momente relaxante petrecute intr-o padure tropicala.

Nu uita de accesorii decorative

accesorii-utile-baie

accesorii-baie

Accesoriile decorative nu trebuie scapate din vedere atunci cand vorbim despre amenajarea unei bai, indiferent de stilul pe care il preferi. Iti prezentam in cele ce urmeaza cateva idei interesante pe care le poti aplica pentru a-ti tranforma baia intr-un sanctuar pentru relaxare!

👉 Descopera gama variata de produse pentru baie din portofoliul The Home si alege-le pe cele potrivite pentru tine!

Lumanarile ambientale

Acestea au menirea de a reimprospata mirosul din incapere si de a induce o stare profunda de relaxare. Cel mai bine este sa pozitionezi lumanarile pe etajere, insa ele pot fi asezate cu atentie si in apropierea cazii, pe lavoar sau pe pervazul de la geam.

Pentru a evita mirosul prea puternic in baie si pentru un plus de siguranta, este bine sa folosesti lumanarile doar in serile in care iti doresti sa te relaxezi cateva zeci de minute in cada, alaturi de un pahar de vin si o carte. Lumanarile, cu siguranta, vor contribui la crearea unei atmosfere relaxante care te va ajuta sa dormi mai bine si sa te odihnesti pe parcursul intregii seri.

Plantele verzi

Desi nu toate plantele pot supravietui unui mediu cu multa umiditate, precum baia, exista totusi cateva tipuri de plante pe care le poti folosi pentru a infrumuseta acest spatiu, fara prea multe batai de cap.

Iata cateva exemple: bambusul de apartament care are nevoie de umiditate ridicata si lumina naturala putina, planta paianjen care poate fi instalata in ghivece suspendate pentru ca se ramifica destul de mult sau orhideea care poate contribui la un design elegant al baii tale.

Tablouri

Pentru a adauga un plus de personalitate baii tale, nu uita sa incluzi unul sau mai multe tablouri pentru a obtine designul pe care ti-l doresti. Daca baia ta este de mici dimensiuni, poti alege un tablou pe care sa il pozitionezi pe unul dintre rafturile suspendate.

Daca spatiul iti permite, poti opta pentru un tablou de dimensiuni mai mari pe care sa il agati de peretele paralel cu oglinda. Imaginile redate in tablouri pot sa fie abstracte sau sa redea atmosfera unei paduri tropicale sau a unei plaje intinse de nisip. Cu siguranta, indiferent pentru ce optezi, vei reusi sa obtii o atmosfera si mai relaxanta pentru baia ta.

Betisoare parfumate

Pentru a obtine un nivel si mai ridicat de relaxare in baie, nu uita de betisoarele parfumate. Acestea pot crea atmosfera dorita prin mirosul pe care il emana. In functie de preferintele tale, poti sa alegi betisoare parfumate cu arome dulci de vanilie sau trandafir, dar si cu alte arome precum cea de portocala, miros de ocean sau orhidee.

Poti sa amplasezi betisoarele parfumate fie pe spatiul disponibil de pe chiuveta, fie pe raftul disponibil de langa oglinda din baie. Cu cat betisoarele parfumate sunt amplasate cat mai central in incapere, cu atat mirosul lor se va resimti intr-un mod echilibrat in baia ta. In acest mod, cu siguranta, vei resimti mirosul de fiecare data cand intri in incapere.

Covoras pentru baie

Pe langa functionalitatea lui intr-un astfel de spatiu, un covoras pentru baie poate sa completeze cu succes un design al oricarei bai.

In functie de preferintele tale, poti sa optezi pentru un covoras de baie multicolor din microfibre sau PVC. Indiferent de ce alegi, te poti bucura de calitatea lui de a absorbi apa.

In ceea ce priveste designul, ai si aici libertate de alegere: poti opta pentru un covoras colorat, care sa redea imaginea unei paduri tropicale, sau pentru un covoras de baie monocrom, care sa accentueze simplitatea designului baii tale.

Corpurile de iluminat corespunzatoare, mobilierul potrivit si accesoriile decorative iti pot transforma baia intr-o oaza de liniste, indiferent ca vorbim de un spatiu cu cada sau unul cu dus. Profita de toate sfaturile si ideile din acest articol si decoreaza-ti baia astfel incat sa te reprezinte si sa te ajute sa te relaxezi dupa o zi agitata!