Tendinte de design interior toamna - iarna 2022

Sezonul rece ne invita sa petrecem mai mult timp in casa si sa ne bucuram din plin de momente relaxante in compania pieselor de mobilier confortabile care transforma casa in acasa. Insa, pentru cei care isi doresc sa fie mereu in trend si sa aduca cele mai noi tendinte de amenajare interioara in locuinta lor, sezonul rece este o oportunitate de a reamenaja. Daca si tu esti genul de persoana careia ii place sa tina cont de moda in materie de design interior si te intrebi ce culori se poarta in 2022 in casa, citeste randurile urmatoare si alfa care sunt trendurile in materie de mobilier, decoratiuni, iluminat si culori in anul 2022. 

Noi tendinte de design interior 2022

Ce culori se poarta in 2022 in casa 

Moda toamna iarna 2023 in design interior

 

Noi tendinte de design interior 2022

Anul 2022 este o adevarata provocare in materie de design interior, iar cea mai grea misiune poate fi aceea de a crea spatii care sa te reprezinte, din care amprenta personala nu trebuie sa lipseasca. Reprezentative sunt tonurile si obiectele inspirate din natura, piese de mobilier atipice si autentice, cat si texturile placute la atingere. Iata cela mai importante tendinte de design interior ale acestui an:

  • obiecte și forme inspirate din natura. Perioada in care eram nevoiti sa petrecem cat mai mult timp in casa si ravneam dupa spatiile libere a luat sfarsit, insa obiectele si formele inspirate din natura au ramas inca un trend cand vine vorba de amenajarea locuintei si nu e de mirare. Intr-o casa unde regasesti plante, piese de mobilier confectionate din materiale naturale, decoratiuni inspirate din natura, este un spatiu cald, primitor, incarcat cu energie pozitiva.
  • mobilier sculptural cu linii curbe. In 2022 poti fi oricum, dar nu rezervat cand vine vorba de piesele de mobilier pentru ca acum ai ocazia de a te inconjura de mobilier sculptural cu linii curbe. Renunta la mesele cu colturi ascutite si la fotoliile robuste, in detrimentul pieselor cu linii curbe care indulcesc orice interior.
  • textile si texturi tactile. A venit momentul sa-ti comanzi o canapea cu tapiterie boucle sau un fotoliu cu tapiterie din catifea pentru ca materialele tactile, placute la atingere sunt un mare trend in 2022.
  • accente vintage si sustenabile. Piesele vintage si eco-freindly sunt protagonistele oricarei incaperi si vor straluci in sezonul toamna-iarna 2022 pentru ca emana caldura si intimitate. Prin alternarea vechiului cu noul reusim sa obtinem interioare la moda si sustenabile in acelasi timp.

Ce culori se poarta in 2022 in casa 

Pe buzele celor care ravnesc dupa cele mai noi trenduri de amenajare interioara apare si intrebarea ce culori se poarta in 2022 in casa, iar raspunsul apare in randurile urmatoare:

  • culoarea Pantone 2022. La inceputul anului 2022, Pantone ne-a dezvaluit ca Very Pery este culoarea anului, care va trebui sa se regaseasca in orice locuinta. Aceasta este o nuanta calda de mov, rezultata dintr-un mix de albastru vibrant cu tenta de rosu si violet. Aceasta culoare este menita sa incurajeze dorinta generala de a fi mai creativi si indrazneti, in timp ce emana delicatete. Aceasta culoare poate fi integrata cu ajutorul unui covor sau a catorva perne decorative.
  • nuanta Breathe. O alta culoare cu un mare impact pentru anul 2022 este o combinatie placuta de verde-albastrui sau nuanta Breathe, asa cum mai este cunoscuta. Aceasta este propunerea producatorului Graha&Brown si este ideala pentru a crea spatii calde si placute, fiind o nuanta odihnitoare, placuta vizual.
  • gri albastrui. Printre culorile specifice acestui an se numara si nuanta de gri cu influente verzi sau albastrui, care insufla ideea de prospetime si stare de bine. Aceasta se poate regasi pe un bufet vintage, usor de integrat in living sau bucatarie.
  • violet deschis. Nuantele de violet deschis sau pal sunt raspuns pentru intrebarea: ce culori se poarta in 2022 in casa? Acestea sunt foarte usor de integrat in orice camera, chiar si in dormitor pentru ca invoca liniste si calm. Un tapet de perete intr-una dintre incaperi va fi cea mai buna alegere.

Moda toamna iarna 2023 in design interior 

Anul 2023 este atat de aproape, asa ca designerii de interior deja ne-au dezvaluit care vor fi trendurile pentru urmatorul an. Ti le vom prezenta si tie!

  • obiecte cu incarcatura emotionala. Spatiile simple, calde si confortabile vor fi in continuare un trend, iar asta na va ajuta sa ne simtim cat mai bine in locuinta noastra. Iar pentru ca un o camera sa ne reprezinte cu adevarat va trebui sa ne inconjuram de cat mai multe obiecte cu incarcatura emotionala, cum ar fi piese vintage sau suveniruri atipice din vacantele de suflet. 
  • suprafete din marmura. Marmura este un must-have al anului 2023. Din ce in ce mai multi oameni apeleaza la acest material pentru a crea un punct central intr-o incapere, dar si pentru a adauga un touch dramatic. O masuta de cafea din marmura va arata impecabil in livingul tau! 
  • lustre supradimensionate. In acest decor cald si placut va trebui sa adaugam si cateva piese si elemente glam, spectaculoase care sa atraga toate privirile. Iar pentru ca lustrele sunt bijuteriile pe care le poarta tavanul, acestea trebuie sa se regaseasca in sufrageria ta. O lustra supradimensionata va lega intregul decor si va fi acel element grandios care scoate incaperea din anonimat. 

Culoarea anului 2023 design interior

Culorile au un rol important in designul interior pentru ca fiecare nuanta ne poate influenta starea de spirit, ne ajuta sa ne focusam, sa fim mai productivi si sa ne odihnim mai bine. In ceea ce priveste paleta cromatica, fiecare nou sezon vine cu propuneri inedite care ar trebui introduse in locuinta prin diverse elemente. Daca am aflat ce culori se poarta in 2022 in casa, a venit timpul sa descoperim noile trenduri ale anului 2023.

Violetul si tonurile de lavanda vor ramane in tendinte in 2023 pentru ca favorizeaza relaxarea, calmand sistemul nervos. Aceste tonuri pot fi folosite pentru a mari vizual volumul camerei, mai ales daca sunt combinate cu alb, gri, fildes si crem. Printre alte culori care vor fi in trend anul urmator se numara grejul, o combinatie spectaculoasa intre gri si bej, kaki-ul, verdele-smarald, galbenul luminos si culorile neutre. 

Culoarea anului 2023 pantone 

Pentru ca anul 2022 este pe final, cu totii ne intrebam care este culoarea anului 2023 Pantone. Cele mai populare nuante ale anulului urmator vor fi Cherry Tomato, Perimmon, Iced Mango, Blaking Yellow, Titanite si Airy Blue, nuante care ne invita sa ne exprimam stilul individual, autentic noua cu ajutorul culorilor. Asa ca daca iti doresti inca de pe acum sa-ti pui locuinta la punct, e timpul pentru o sesiune de shopping in care sa bifezi cateva piese in culorile anului 2023.