Tips and tricks – cum alegi scaunul perfect pentru biroul tau

Criterii necesare pentru alegerea unui scaun de birou

Din ce in ce mai multe studii ne confirma faptul ca un spatiu de lucru confortabil si linistit ne ajuta sa fim productivi si sa ne ducem task-urile la bun sfarsit in fiecare zi. Asadar, toate elementele din birou, de la culoarea lavabilei, pana la sursele de iluminat, ne influenteaza productivitatea si puterea de concentrare. Insa, scaunul de birou este piesa principala pe care trebuie sa o alegi cu mare grija, avand in vedere ca o folosesti cateva ore bune pe zi. Daca te intrebi care sunt cele mai importante criterii pe care trebuie sa le indeplineasca un scaun de birou perfect, citeste randurile urmatoare.

Un scaun de birou de calitate trebuie sa poata fi ajustabil dupa propriul plac si propriile nevoi. Aproape toate scaunele de birou ofera posibilitatea de ajustare a inaltimii cu ajutorul unui maner plasat, de obicei, sub sezut. Inaltimea scaunului este optima atunci cand stand pe el picioarele ating podeaua si stau indoite in unghi drept. In plus, asigura-te ca scaunul pe care il alegi permite reglarea pe varticala a spatarului, bratelor, cat si tetierei. Toate acestea te vor ajuta sa stai cat mai confortabil, fara sa resimti in timp dureri de spate sau de gat.

scaun birou


De asemenea, un scaun modern pentru birou trebuie sa fie potrivit pentru activitatea pe care o ai si timpul petrecut pe acesta. In mod cert, daca jobul tau presupune lucrul la calculator timp indelungat, atunci este cazul sa alegi un scaun care sa permita toate reglajele posibile. Este foarte importanta pozitia pe care o ai atunci cand iti petreci jumatate de zi stand pe scaun, asa ca merita o investitie substantiala. Asta nu inseamna, insa, ca daca stai mai putin pe scaun poti face rabat de la calitate, ci doar ca scaunul tau nu va fi la fel de solicitat.

Nu in ultimul rand, aceasta piesa trebuie sa fie foarte stabila si mobila. Unele profesii presupun o mobilitate crescuta, fiind nevoie sa te misti de la o masa la alta. Este important ca scaunul sa aiba o baza pe roti pentru a se misca cu usurinta si sa aiba cinci brate, pentru stabilitate. In plus, asigura-te ca scaunul este potrivit pentru suprafata pe care il vei folosi, respectiv gresie, parchet, covor, mocheta.

 

Avantajele unui scaun modern de calitate

Este bine stiut faptul ca pozitia gresita pe scaun are urmari asupra sanatatii. Pozitia corecta la birou este cea mai comoda, in care iti lasi spatele pe spatarul scaunului, iti sprijini mainile pe birou si nu te apleci in fata pentru a lucra. Desigur, o pozitie corecta este strans legata de scaunul pe care-l folosesti, de aceea trebuie sa investesti intr-un produs calitativ ce te va scuti de dureri de spate neplacute ce se pot agrava in timp.

Un scaun modern pentru birou asigura durabilitate si rezistenta. De regula, acestea sunt fabricate din materiale foarte bune, ce ofera rezistenta sporita componentelor, cum ar fi bratele, spatarul sau rotile. Aceste scaune se deterioreaza mai greu, nu scartaie, au reglaje solide, rotile isi pastreaza mobilitatea, bratele nu se desprind cu usurinta. Tine cont ca durabilitatea scaunului depinde si de conditiile de folosire, de aceea ai nevoie de o piesa compatibila cu greutatea si forma corpului tau.

ralf-scaun birou piele


Nu in ultimul rand, un produs de calitate iti asigura o stare de bine pentru ca vei uita de disconfort, iar nevoia de a lua pauze cat mai dese pentru a-ti indrepta spatele sau dezmorti umerii si picioarele se va diminua. O stare de bine atrage dupa sine si un grad de productivitate mai ridicat, asa ca nu te gandi de doua ori atunci cand trebuie sa alegi un scaun calitativ in defavoarea unuia mai ieftin, dar nu atat de bun. Scaunele office din colectia The Home sunt piese extrem de calitative, cu un design cool, potrivit pentru a-ti amenaja un spatiu de lucru propice si stylish in acelasi timp.

 

Tipuri de scaune moderne de birou

Un criteriu dupa care poti clasifica scaunele moderne de birou este materialul din care acestea sunt confectionate. Descopera care sunt principalele tipuri de scaune de birou in functie de materialul acestora:

  • Scaune de birou din catifea

Catifeaua este un material pretios, placut si cat se poate de stylish, asa ca daca optezi pentru un scaun de birou din catifea vei obtine un decor cu adevarat spectaculos. Iar daca arunci o privire peste scaunul de birou Vierzon semnat Vical Home vei intelege de ce ai nevoie de o astfel de piesa din catifea. Pe langa aspectul minunat, acesta este cat se poate de confortabil si poate fi ajustat dupa bunul plac.


vierzon_scaun birou catifea

  • Scaune de birou din piele

 Avantajul scaunelor office din piele este ca ofera o eleganta atemporala, un aspect classy, dar si confort. Daca optezi pentru o astfel de piesa confectionata din piele naturala tine cont de faptul ca este mai greu de intretinut si nu trebuie expus direct in lumina soarelui. Diferenta dintre pielea naturala si cea ecologica se vede in pret, in plus, varianta ecologica se curata mult mai rapid si usor. Ambele tipuri de material au un numitor comun, respectiv faptul ca nu lasa pielea corpului sa respire. Totusi, nu ai cum sa rezisti scaunelor office de la The Home confectionate din piele, modelele precum Nikki by Zuiver sau Ralf by Kave Home sunt un must si te ajuta sa-ti indeplinesti toate task-urile cu stil.

nikki_scaun birou piele


  • Scaune de birou din material textil

O alta optiune pe care o poti lua in calcul este scaunul office din material textil, o varianta accesibila la pret, simpla si placuta la atingere. Acest tip de material este disponibil intr-o mare diversitate de culori si chiar imprimeuri, asadar poti alege unul din scaunele office de la The Home care se potriveste cel mai bine cu spatiul si gustul tau.

Zona de lucru, pe langa un scaun cool si comfy, are nevoie si de o masa pentru birou spatioasa, cofortabila, potrivita nevoilor tale. O piesa de care te vei indragosti este biroul Finn  semnat Dutchbone, confectionat din lemn de frasin si catifea. Aceasta este o piesa perfecta pentru a crea un decor relaxant, cu bun gust, mereu in trenduri. Iar daca ai nevoie de un birou practic si spatios, Dyana semnat Kave Home este ceea ce cautai.  Fabricat din lemn de stejar, acesta are si doua sertare perfecte pentru a-ti depozita obiectele de care ai nevoie. Combinatia dintre alb si maro este ideala pentru a decora un spatiu minimalist, simplu, dar de efect. Descopera toate mesele de birou disponibile la noi si alege-ti piesele care se potrivesc perfect cu stilul si decorul locuintei tale, tinand cont si de nevoile pe care le ai.

finn-birou


Fie ca lucrezi de acasa sau mergi fizic la locul de munca, asigura-te ca spatiul tau este unul potrivit pentru tine. Nu uita ca poti fi mult mai productiv intr-un spatiu decorat cu piese care-ti satisfac toate nevoile, cum ar fi confort, stil si design unic.