Tips & tricks cum amenajezi barul in locuinta ta

Piese de mobilier esentiale pentru amenajarea barului acasa

Confortul locuintei este poate cel mai important criteriu de care trebuie sa tii cont pe tot parcursul procesului de amenajare. Fiecare alegere pe care o faci, de la dimensiunea si designul pieselor de mobilier, pana la corpurile de iluminat cu ajutorul carora poti crea un ambient special, trebuie sa fie in conformitate cu nevoile tale. Nu uita ca in fieacare locuinta ai nevoie de un spatiu special amenajat pentru odihna si relaxare. Unii prefera un fotoliu si un lampadar langa o biblioteca plina cu carti, altii isi doresc sa-si petreaca timpul in liniste pe balcon sau sa se bucure de o bautura rece la barul amenajat acasa.

Situatia ideala pentru cei care isi doresc un bar amenajat in propria locuinta, destinat petrecerilor si timpului petrecut cu prietenii in serile de weekend, este cea in care dispun de o incapere in plus. Insa, in apartamentele sau locuintele cu dimensiuni reduse, acestea sunt mai rar intalnite, iar in acest context poti apela la una din solutiile urmatore: minibar sau bar amenajat intr-una dintre camerele deja amenajate, cum ar fi bucatarie, hol sau living. Nu-ti trebuie mult spatiu ca sa pui la punct un bar in casa. Cu putina imaginatie, decoratiunile si piesele de mobilier potrivite vei reusi sa obtii un o zona de bar primitoare si perfecta pentru petreceri de neuitat.

Printre piesele de mobilier care nu ar trebui sa lipseasca din amenajarea barului tau de acasa se numara:

  • Scaunele de bar

Scaunele de bar sunt esentiale in acest spatiu, iar pentru ca atat tu, cat si invitatii va veti petrece ore in sir asezati pe aceste piese, trebuie sa te asiguri ca le alegi pe cele mai confortabile. Scaunele de bar sunt adesea intalnite in pub-uri, vechile filme western si cu timpul au inceput sa ocupe un loc special printre piesele de mobilier contemporane, devenind un element de uz casnic popular. In general un scaun de bar masoara intre 80 si 90 cm de la podea pana la sezut, iar inaltimea maxima depinde de fiecare model in parte.

Zahara - scaun bar

Scaunul reglabil pe inaltime este o alegere ideala pentru ca nu limiteaza utilizatorul la folosirea scaunului intr-un singur loc, ci il poate ajusta pentru a se incadra sau depozita si in alt loc. Pentru un plus de confort, acestea pot fi dotate cu spatar si cotiere, elemente care te ajuta sa ai o pozitie cat mai confortabila. Scaunele de bar de la The Home sunt disponibile intr-o varietate de culori, materiale si forme, tot ce-ti ramane de facut este sa-ti descoperi favoritele.

Orlando - scaun bar

  • Masa de bar

O masa de bar poate oferi oricarei incaperi un un aspect placut si te ajuta sa ai un colt special amenajat in care sa te bucuri de un cocktail racoritor. Atunci cand esti in cautarea unei mese de bar perfecte este important sa tii cont de mai multe criterii, precum materialele din care este confectionata, inaltimea, capacitatea si designul acesteia. In ceea ce priveste materialele, asigura-te ca acestea sunt de inalta calitate pentru a rezista cat mai mult in locuinta ta. Poti opta pentru o piesa din lemn masiv, cum este masa Alaia, metal, MDF, sticla sau marmura.

Antonio - masa bar

Pe langa rezistenta ridicata, aceste materiale au si un aspect modern si poti crea un set up special in spatiul tau. Dimensiunea joaca un rol important in alegerea mesei de bar, daca aceasta este prea mica va limita numarul de persoane care pot sta in jurul acesteia. Iti recomandam piesele mai mari si spatioase pentru mai multa libertate, asta daca si spatiul iti permite. Iar in ceea ce priveste designul mesei tale de bar, acesta trebuie ales in conformitate cu stilul locuintei. In colectia The Home vei regasi mese in diverse forme, culori, ideale pentru un decor simplu, cat si pentru unul glam.

  • Suport sticle

Pe langa piesele de mobilier absolut indispensabile, vei avea nevoie si de cel putin un suport de sticle sau o vitrina in care sa expui toate sticlele pe care le ai, cat si vesela. Acestea sunt utile si te scutesc de drumurile frecvente pana la bucatarie. Cel mai important criteriu pe care trebuie sa-l bifeze suportul de sticle este rezistenta pentru a evita situatiile neplacuta in care va ceda. Suporturile de sticle metalic si cele din lemn sunt cele mai populare pentru ca iti asigura atat calitatea, cat si un design special, ideal pentru un decor rustic sau unul modern. Piese precum Cantor, Claude sau Capo sunt extrem de practice si versatile, asa ca trebuie sa se afla pe lista ta de cumparaturi.  

Cantor - suport sticle

Accesorii pentru amenajarea si dotarea barului de acasa

Procesul de amenajarea barului acasa nu ar trebui sa-ti ocupe foarte mult timp, mai ales daca zona in care acesta se va afla nu este de mari dimensiuni. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa fii atent la fiecare detaliu pentru a crea un decor cat mai placut, util, complet si practic. Asa ca, pe langa piesele de mobilier vei mai avea si de cateva accesorii si decoratiuni care vor veni in ajutorul tau si vor crea acel look pe care ti-l doresti.

In zona barului ai nevoie de vesela specifica, precum pahare de diverse dimensiuni si cateva boluri. Decoratiunile sunt si ele la fel de importante, acestea te ajuta sa personalizezi zona barului si sa-i aduci un plus de stil si creativitate. Astfel, poti adauga aici un ceas de perete, lumanari ambientale, cateva tablouri si alte elemente care ti se par potrivite si care te reprezinta. Ai grija sa nu pici intr-o alta extrema si sa aglomerezi prea mult zona barului, evita elementele care se pot sparge usor si pastreaza masa de bar cat mai libera pentru a dispune de cat mai mult spatiu pentru pahare.

decoratiuni bar

Accesoriile si decoratiunile interioare au rolul de a aduce un aer elegant si rafinat spatiului sau un plus de creativitate si personalitate. De aceea, iti recomandam sa investesti in piese de calitate, care te reprezinta, te inspira si chiar contribuie la amplificarea starii de bine. In colectia noastra te asteapta o gama variata de piese decorative din care poti alege. Arunca o privire peste toate acestea si identifica-le pe cele care iti vor aduce o stare de bine, confort si relaxare, pe scurt, care te fac sa te simti acasa.

Iluminarea barului

Corpurile de iluminat sunt indispensabile in zona de bar, mai ales pentru faptul ca aici vei servi bauturi sau chiar mancare, asadar ai nevoie de lumina perfecta pentru a-ti putea desfasura toate aceste activitati cat mai simplu. In plus, cu ajutorul acestora vei reusi sa pui in valoare mobilierul, decoratiunile si toate celelalte elemente pe care ai decis sa le adaugi. In functie de dimensiunea zonei in care este amenajat barul, adauga unul sau mai multe corpuri de iluminat ideale pentru a crea un ambient cat mai placut.

Pentru zona barului de mari dimensiuni este recomandat sa optezi pentru iluminatul general, ceea ce inseamna ca acest spatiu va fi inundat de lumina, in mod uniform, din mai multe puncte. Lumina ambientala trebuie sa creeze o atmosfera intima si calda, sa aiba o intesitate medie pentru a obtine un cadru placut, invitand la relaxare. Designul corpurilor de iluminat se va imbina placut cu designul locuintei, in asa fel incat sa creeze o continuitate intre elementele din interior. Vei avea nevoie aici de o lustra, un lampadar intr-un colt intunecat si benzi LED, acestea vor reusi sa confere o senzatie cat mai placuta barului tau.

iluminat bar

Pentru momentele in care iti doresti sa creezi o atmosfera cat mai cozy sau romantica, asigura-te ca introduci corpurile de iluminat ideale pentru a obtine iluminatul de accent. Aici se potrivesc cel mai bine spoturile, tuburi neon sau tipuri de corpuri de iluminat fluorescent care au rolul de a oferi fix lumina in intensitatea dorita. Pentru ca iluminarea de accent este utilizata in principal pentru a pune in evidenta zonele sau obiectele speciale dintr-o incapere, acest tip de iluminat este frecvent folosit pentru a evidentia zona barului.