Importanta iluminatului in designul interior

Descopera cele mai cool corpuri de iluminat The Home

Iluminatul potrivit ajuta ca toate lucrurile sa functioneze mai bine si imbunatateste atmosfera din locuinta. Fara corpurile de iluminat potrivite, nu doar mediul ci si designul casei tale arata plictisitoare si neprimitoare.

Lipsa corpurilor de iluminat afecteaza ambianta si, de asemenea, dimensiunea perceputa a unei camere. Cei mai multi designeri de interior pun un accent foarte mare pe importanta luminii.

De asemenea, pozitionarea lor si tipul de lumina sunt de asemenea unele dintre cele mai importante aspecte in designul interior si lucreaza in legatura cu culorile alese, dimensiunea camerei, disponibilitatea luminii naturale si alegerea mobilierului. Cand toate aceste elemente vin impreuna cu corpurile de iluminat potrivite, casa ta va fi transformata intr-o combinatie uimitoare de functionalitate si stil. Mai jos vom enumera motivele pentru care corpurile de iluminat sunt atat de importante.

Tipurile de piese care pot fi folosite

Iluminatul ambiental

Lustrele sunt, de obicei, primele piese la care apelezi pentru a intensifica stralucirea unei camere. Poti modifica ambienta camerei folosind intrerupatoare de intensitate pentru a obtine feeling-ul si aspectul pe care le doresti. De asemenea, aplicele sunt niste surse de iluminat la indemana si extrem de trendy!

Pe thehome.ro poti descoperi cele mai actuale si deosebite modele de lustre, aplice, plafoniere, lampadare, veioze, lampi de birou, candelabre – piese potrivite pentru orice tip de decor ai nevoie.


Iluminatul pentru accentuare

Daca vrei sa evidentiezi caracteristicile arhitecturale ale casei tale, atunci foloseste aceste tipuri de corpuri de iluminat. Poti crea efecte de lumina accentuate cu spoturi si lampi de birou. Aceste piese pot fi folosite pentru a scoate in evidenta un obiect de arta sau un tablou. Daca vrei sa ai parte de o lumina buna in incapere, alege piesele potrivite care vor completa perfect decorul si vor functiona in armonie cu celelalte obiecte.


De ce sunt importante corpurile de iluminat?

Nu poti experimenta arhitectura interiorului la maxim daca nu folosesti piesele potrivite pentru iluminat. De asemenea, acestea dezvaluie detaliile frumoase din casa precum obiectele decorative din lemn, designul peretilor, tapetul, culoarea deosebita si materialul fin al canapelei din living sau forma perfecta a mesei de dining si multe altele. Cu lipsa luminii, acestea sunt greu de observat!

De la mobilier la podea, pereti si culori, iluminatul intensifica orice din camera. Prin urmare, poti obtine balanta perfecta dintre stil si confort creand interioare frumoase si functionale alegand corpurile de iluminat ideale.

Managementul culorilor

Iluminatul potrivit poate fi folosit pentru a imbunatati culorile intr-un design. De asemenea, luminile pot intensifica sau diminua culorile unei incaperi. Utilizarea culorilor mai inchise face ca o camera sa se simta mai mica si mai inghesuita. Este recomandat sa testezi culorile folosind diferite tipuri de iluminare atunci cand selectezi culorile in faza de proiectare. Unele lumini, cum ar fi iluminarea directionala, inmoaie culorile peretilor. Lumina emisa poate fi de culoare calda sau rece, in functie de tipul de bec.

Functionalitatea

Functionalitatea are un rol major in ceea ce priveste iluminatul in designul interior. Candelabrele, datorita proprietatii lor minunate de iluminare si amplasarii cu tematica centrala, sunt folosite in foaiere deschise, holuri si camere mari. Acolo unde functionalitatea este mai importanta decat iluminarea generala a incaperii, utilizeaza lumini specifice nevoilor.

Imbunatatirea elementelor de design

Pentru a evidentia frumusetea elementelor de design alese, iluminatul decorativ este utilizat frecvent. De exemplu, poti folosi lumina pentru a arata frumusetea unei picturi de pe perete. Datorita luminii naturale in timpul zilei, culoarea tabloului este vie si clara. Cu toate acestea, daca vrei sa admiri noaptea acel tablou, atunci trebuie sa folosesti lumina artificiala. De asemenea, poti folosi corpurile de iluminat pentru a schimba starea de spirit a spatiului. Prin utilizarea strategica a acestora, o camera spatioasa in timpul zilei poate fi transformata intr-una relaxanta si confortabila pe timp de noapte.

La The Home gasesti o sursa de lumina pentru orice camera sau situatie. Iluminarea ambientala este extrem de importanta pentru intregul aspect al unei camere si fara aceasta spatiul ar fi gol, fiindca il face mai placut si mai primitor, creand bazine de lumina care contracareaza umbrele cauzate de iluminatul general. Veiozele si lampadarele sunt elemente importante in stilul unei camere.

Pentru veioze, este de preferat o masa laterala solida sau o consola, altfel poate fi dificil sa ascunzi firele. Treci firele printr-o gaura discreta gaurita in suprafata sau lipeste-le de un picior al piesei de mobilier. Nu lasa firele la vedere, acest lucru are ca rezultat un aspect neingrijit care strica estetica generala a interiorului.

Pastreaza prizele aproape de locul unde vor fi amplasate lampile – un alt motiv bun pentru a lasa planificarea electrica pana aproape de sfarsitul proiectarii.  Un alt aspect important este alegerea becului – intotdeauna opteaza pentru halogen sau LED – sunt inlocuitoarele moderne ale predecesoarelor cu putere mare, prea dure, inadecvate si un consum mult mai mare.

Cand alegi un lampadar sau o veioza, acorda atentie proportiilor abajurului fata de baza, precum si proportiei intregului corp fata de mobilier. O greseala mare pe care multi o fac atunci cand aleg lampi este ca le aleg pe cele prea mici. Cand ai indoieli, mergi intotdeauna pe o varianta mai mare. Cu exceptia faptului ca, desigur, veioza trebuie sa se potriveasca cu blatul unei console inguste. In acest caz, masoara intotdeaua.

Acestea fiind spuse, iluminatul este un instrument important si nu ar trebui trecut cu vederea niciodata in tendintele de design interior. Poti imbunatati eleganta, rafinamentul si stilul casei tale folosind corpurile de iluminat adecvate.


Ne place sa spunem ca lustrele sunt bijuteriile pe care le poarta tavanul, iar rolul lor este sa tina privirile ridicate. Descopera corpurile de iluminat din colectia The Home, de la lustre, candelabre, plafoniere, aplice, pana la veioze, lampi de birou si lampadare care te vor imbogati cu idei de home decor. Don’t just sit there in the dark, let there be light!

Articole similare