Sfaturi de la experti privind alegerea lustrelor

Tipuri de corpuri de iluminat

Iluminarea oricarui spatiu este vital pentru buna desfasurare a activitatilor cotidiene. Fiecare incapere trebuie sa dispuna de lumina adecvata, care sa vina in ajutorul nostru mai ales pe timpul noptii atunci cand lumina naturala dispare. Corpurile de iluminat ne ajuta sa ducem la bun sfarsit orice tip de activitate, fie ca vorbim de sarcini casnice simple, de work from home sau momente de relaxare alaturi de cei dragi. Pe langa scopul lor functional, acestea sunt si o oportunitate de a te inconjura de piese unice, spectaculoase care sa completeze perfect decorul locuintei tale. Stilurile actuale de design interior sunt variate si ofera posibilitati multiple de amenajare, iar corpurile de iluminat trebuie sa fie alese in conformitate cu cele mai noi si actuale tendinte pentru a-ti crea un decor deosebit, cat si omogenitate vizuala si stilistica.

Diversitatea corpurilor de iluminat este atat un avantaj, pentru ca ai o gama variata din care poti alege indiferent de gusturile pe care le ai, cat si un dezavantaj, pentru ca de multe ori iti va fi imposibil sa iei o singura decizie. Solutiile si ideile de iluminat pentru living, bucatarie, hol, domitor, baie, birou si oricare alta incapere sunt nenumarate. In randurile urmatoare iti prezentam care sunt corpurile de iluminat cele mai uzuale care ar trebui sa se regaseasca si in locuinta ta.

  • Aplice

Aplicele sunt piese de iluminat comune si foarte apreciate deoarece au montaj usor, design variat si nu lasa cabluri la vedere. Ele sunt o optiune potrivita atat pentru spatiile ample, acolo unde pot crea un match indraznet cu alte corpuri de iluminat de dimensiuni mai mari, precum candelabre si lampadare, dar si in spatii de dimensiuni reduse, in care lumina poate crea chiar si senzatia unui spatiu mai amplu. Dar cel mai des sunt utilizate pe hol, in baie, camera copilului sau dormitor. Colectia noastra de aplice este una larga, dar ne-am indragostit de colectia din ceramica Grannies semnata Bold Monkey, care confera un vibe vintage cu tenta retro-chic.

grannies - aplice

  • Plafoniere

Plafonierele si aplicele au in comun sistemul de prindere, cat si forma. Acestea sunt realizate din materiale diverse, moderne si inovatoare, cum ar fi catifea, bumbac, piele sau ratan. Ele pot fi adaptate in functie de stilul incaperii in care vor fi utilizate, spre exemplu intr-un living cu aspect luxury, plafoniera Mylie semnat Richmond Interiors va fi piesa vedeta ce va completa perfect spatiul.

  • Veioze si lampi

Veiozele si lampile vin in ajutorul celor care iubesc sa citeasca cateva pagini dintr-o carte inainte de culcare, celor care prefera o atmosfera relaxata in una din incaperile preferate, dar si celor care se lupta cu task-urile pana tarziu in noapte. Exista numeroase variante perfecte pentru a-ti satisface gusturile, de la cele clasice, formate din combinatia abajur si picior, cat si veioeze moderne, cu brat flexibil, fara abajur. In colectia noastra gasesti veioze cu design indraznet, iar cele din rasina din colectia Seletti sunt cel mai bun exemplu, cat si cu un look natural, scandinav, iar aici se incadreaza perfect toate veiozele din ratan, cum este si piesa Kimjit by Kave Home.


kimjit - veioza


  • Lampadare

Iluminatul interior joaca un rol esential in procesul de amenajare al locuintei. Pentru un ambient cat mai placut, lampadarele ar trebui sa ocupe un loc special in camerele in care planuiesti sa-ti petreci cel mai mult timp, mai ales seara. Pentru a alege o piesa perfecta trebuie sa tii cont in primul rand de cat de puternica vrei sa fie lumina. Majoritatea lampadarelor au unul sau doua becuri, tu trebuie sa te decizi care este ideal pentru a iti va satisface nevoile cel mai bine. Un alt criteriu ce va trebui luat in calcul este materialul din care acesta a fost confectionat. In colectia noastra gasesti piese inalt calitative confectionate din otel, sticla, portelan, hartie si lista continua.

  • Lustre

Lustrele sunt cea mai simpla, rapida si versatila solutie de iluminat interior. Desi par sa fie prima varianta de corpuri de iluminat sufrageria, acestea se potrivesc intr-o gama larga de spatii, ofera posibilitatea de a include in configuratia lor mai multe becuri, ceea ce permite alegerea gradului de lumina dorit si pot completa orice stil decorativ cu usurinta.

Materiale si culori pentru lustrele de living

Lustrele sunt piese extrem de versatile, disponibile in numeroase forme, culori si dimensiuni. Ele pot fi folosite in orice incapere, insa vor straluci cu adevarat in living. Aceasta incapere este cea mai importanta, menita sa lase cu gura cascata pe orice invitat. Asa ca asigura-te ca faci cea mai buna decizie cand vine vorba de alegerea lustrei pentru living. Este important sa stii de la bun inceput ca nu va fi deloc usor sa te hotarasti asupra unui singur model, avand in vedere numeroasele lustre existente in magazinele de specialitate.

Poti incepe prin a te decide din ce material iti doresti sa fie lustra ta de vis. Printre materialele lustrelor din colectia noastra se numara alama, bambus, bumbac, catifea, fibre naturale, inox, ratan si multe altele pe care te invitam sa le descoperi pe site-ul nostru. Fiecare material are un look special, menit sa vina in completarea elementelor deja prezente in livingul tau. Spre exemplu, daca iti doresti sa obtii un cadru cat mai natural, trebuie sa iei in calcul piesele confectionate din materiale precum bambus, iuta sau ratan, iar aici iti recomandam sa arunci o privire peste lustrele Tangan by Dutchbone si Rodi by Bloomingville. Important este sa creezi un match inedit intre lustra si restul decorului. Lasa-ti simtul estetic sa te ghideze sau apeleaza la un specialist pentru a face cea mai buna alegere.

rodi - lustra

Si culorile joaca un rol cat se poate de important in alegerea lustrelor. Si aici optiunile sunt nelimitate, vei gasi lustre in culori neutre, tonuri naturale de crem si maro, dar si modele de lustre in culori cat se poate de indraznete. Vrei ca lustra sa devina vedeta livingului tau? Atunci nu te limita si opteaza pentru o piesa voluminoasa in culori indraznete care sa iasa in evidenta, cum ar fi lustra rosie Suoni semnata Dutchbone.  

Trucuri pentru alegerea de lustre moderne

Cu siguranta te-ai intrebat cum alegi cea mai potrivita lustra pentru o incapere, de aceea noi venim in ajutorul tau cu cateva trucuri esentiale care te vor ghida sa optezi pentru cea mai buna varianta.

  • Stilul

Un criteriu pe care trebuie sa-l ai in minte este stilul de amenajare al incaperii in care urmeaza sa amplasezi lustra. Ai nevoie de o piesa clasica, moderna, extravaganta, minimalista? Dupa ce ai raspunsul acestei intrebari misiunea ta se va usura semnificativ. Vei cauta doar printre modelele care se incadreaza in optiunea dorita de tine.

  • Materialul

Materialul este un aspect cheie dupa care sa te orientezi cand alegi lustra potrivita. Varietatea este una foarte mare, de aceea este esential sa ai acest criteriu in minte. Poti opta pentru o lustra cu cadru de metal argintiu sau auriu, fie sa alegi una ce imbina elemente din sticla si cristal. Nu exista limite in alegerea lustrelor din colectia noastra, vei gasi tot ceea ce-ti doresti!

  • Culoarea

Lustrele pot fi gasite in orice nuanta, insa alegerea ta trebuie sa fie strans legata de ideile de amenajare pe care le ai pentru restul incaperii. Daca vrei sa pastrezi un aer cat mai simplu, nuantele de alb, crem, auriu sau albastru sunt cea mai potrivita optiune, insa poti adauga un accent cool si interesant optand pentru o culoare inedita precum rosu sau portocaliu.

  • Numarul surselor de iluminat

Nu in ultimul rand, un aspect la care trebuie sa te gandesti este si numarul surselor de iluminat. Lustrele de tip suspensie sau pendul au de obicei una singura, dar exista si optiuni cu pana la opt becuri, care creeaza efecte jucause de lumina. Pentru a face cea mai buna alegere, ia in considerare marimea camerei unde urmeaza sa fie amplasat acest corp de iluminat si de nevoile pe care le ai.