Tendinte de iluminat care vor impacta 2022

CE CORPURI DE ILUMINAT SUNT IN TREND ANUL ACESTA?

Despre iluminat nu se vorbeste adesea in aceeasi masura in care se vorbeste despre mobilier, decor sau alte elemente de baza ale unei incaperi si, in unele cazuri, este cu totul neglijat. Corpurile cu care vin un apartament si o casa ar putea fi suficiente, dar este greu de argumentat ca o lustra eleganta si un candelabru somptuos nu pot bate plafonierele insesizabile incastrate sau luminile de baza incastrate gasite in majoritatea caselor.

In 2022, tendintele in materie de iluminat arata mai stralucitoare ca niciodata si exista ceva pentru toate gusturile si pentru fiecare camera, de la candelabre sclipitoare, la lampi subtile si becuri care invaluie usor o camera cu lumina. Iata cum vizualizam aceste tendinte si concluzii-cheie pentru a le introduce in casa ta!

Supradimensionat si centrul atentiei

Consideram ca iluminatul este o modalitate sigura de a face un spatiu sa se simta fresh din nou. Un mod distractiv de a face acest lucru anul acesta ar fi sa adaugi un candelabru supradimensionat. O astfel de piesa este o reimprospatare grozava pentru o camera sau pentru hol, care va fi observata de oaspeti imediat. Acest lucru arata, de asemenea, ca aceste piese nu mai sunt rezervate doar dining-urilor sau pentru a pluti deasupra unui foaier – poate exista un loc pentru ele intr-o varietate de decoruri diferite. Trebuie doar sa le alegi pe cele potrivite.

Combinatii neasteptate

Unele stiluri, oricat de diferite sunt, se potrivesc armonios atunci cand sunt combinate. De exemplu, niste siluete atemporale care au fost create cu finisaje si materiale moderne atunci cand vine vorba de tendintele de iluminat in 2022. Este o solutie excelenta pentru cei nehotarati care nu pot alege intre doua sau mai multe look-uri. Ne place ideea de a lua un element de design vintage precum un candelabru si a-l moderniza, asa cum vedeti mai jos acest candelabru din margele din lemn. Este contrastul perfect intre traditional si modern si creeaza o intorsatura unica a unui obiect clasic.

Iluminare liniara

Liniile lungi si siluetele simplificate vor inlocui modelele mai complicate si mai intrigante in noul an. Desi candelabrele ornamentale si optiunile mai indraznete inca isi au locul, acest aspect simplificat este o schimbare revigoranta pe care multi o cauta.

Corpurile de iluminat liniare au un design contemporan – iluminatul liniar ofera, de asemenea, touch-ul perfect pentru dining-urile cu mese dreptunghiulare sau insulele de bucatarie cu o lustra. In plus, luminile liniare asigura un aspect perfect, deoarece necesita un singur corp de iluminat pentru a completa un spatiu.

Mici touch-uri distractive

Finisajele deosebite si distractive vor fi populare in ceea ce priveste iluminatul in 2022. Preferatul nostru este metalul, fie ca este auriu, argintiu sau aramiu – adauga incaperii o componenta industriala, dar eleganta in acelasi timp. De asemenea, sa te joci cu becurile este o modalitate excelenta de a schimba aspectul corpului de iluminat. Filamentul spiralat, tipul de lumina sau chiar becurile colorate sunt o optiune distractiva de a condimenta corpurile de iluminat pe care poate nu vrei sa le inlocuiesti complet. Aceasta este o solutie minunata si pentru a adapta o lustra sau un candelabru la decorul unei camere.

Iluminare subtila si blanda

La un capat al spectrului se afla luminile puternice, iar la capatul celalalt sunt luminile blande care se amesteca intr-o incapere, oferind o lumina subtila care face o diferenta drastica in atmosfera si aspectul general. Luminile care se ,,topesc’’ in spatii vor domni in 2022. Ne dorim sa locuim in spatii luminoase, deschise si aerisite si sa avem corpuri de iluminat grozave - este modalitatea de a realiza acest lucru, dar unele care aproape dispar in spatiu pentru a face loc altor elemente importante de design, cum ar fi mobilierul, obiectele decorative sau textilele. 

Iluminat specific incaperii

Iluminarea corecta poate fi greu de obtinut, dar trucul este sa se potriveasca camera cu camera. Compartimentarea camerelor faciliteaza achizitionarea de corpuri de iluminat si permite ca un loc precum livingul sau dormitorul pentru oaspeti sa aiba corpuri de iluminat care se potrivesc cu paletele de culori sau decorul.

Anul acesta vom vedea o multime de integrari perfecte ale iluminatului care functioneaza bine cu designul fiecarei camere. De exemplu, daca iti doresti o atmosfera de coasta, atunci poate ca o lustra din ratan, alte fibre naturale sau una simpla din sticla vor fi cele mai potrivite, iar pentru un spatiu mai tranditional, poti alege aplice sau spoturi incastrate. Cel mai important lucru este sa te distrezi facand asta si sa iti pui amprenta pe decorul casei tale.

Texturi naturale si brute

Spatiile linistitoare de cele mai multe ori prezinta un fel de textura naturala sau tema care le traverseaza si are sens. Natura si spatiile in aer liber sunt cele mai potrivite locuri pentru a petrece timpul si cine nu isi doreste ca locuinta lui sa reflecte acea energie senina? Chiar si iluminatul va lua parte la acest concept anul acesta.

Formele organice, ratanul, texturile naturale, lemnul si margelele din lemn sunt o tendinta care confera camerei un aspect boho chic. Putem utiliza aceste tipuri de accesorii in aproape orice camera, inclusiv in bucatarii, livinguri, bai si multe altele.

Candelabrul poate fi piesa de accent intr-un spatiu, dar adaugarea altor surse de iluminat este versatila si va adauga profunzime. Acest aspect poate include spoturile incastrate, lampadarele cu lumina directionala, aplicele si lampile de birou. Instalarea dimmerelor pentru reglarea intensitatii luminii si a comenzilor separate pentru fiecare sursa poate permite crearea unei varietati de ambiente.

Mai degraba decat sa se bazeze pe o singura sursa de lumina, 2022 se refera la readucerea aspectului luminii stratificate si va vedea o renastere a incorporarii mai multor corpuri de iluminat intr-o camera. Si, desi poate suna ca o exagerare, este o optiune perfecta pentru spatiile mari precum living-urile, unde lampile si lustrele sau candelabrele joaca un rol important pentru diferite situatii.