Top 5 lustre din colectia The Home

Alege cele mai potrivite lustre pentru casa ta

In iluminarea cu ajutorul lustrelor, totul este despre a face o declaratie. Avem cateva sfaturi utile pentru ca tu sa alegi lustrele potrivite si sa-i oferi casei tale acel factor wow. Lustra poate transforma o camera sumbra si lipsita de viata intr-un interior deosebit care inspira maretie.

Cu atat de multe stiluri, culori si materiale diferite din care sa alegi, lustra poate trece de la a fi o simpla sursa de lumina la o piesa de arta intr-un spatiu care inspira bun gust.

Este important sa alegi lustra potrivita pentru stilul camerei. Pentru a te ajuta, am alcatuit o lista scurta de lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare.

Scopul unei lustre

Prima consideratie este scopul pe care lustra il va servi in spatiu. Lustrele pot fi foarte versatile intr-o incapere si, de fapt, pot servi mai mult de un scop. Atunci cand le alegi, tine cont de un scop specific si nu te indeparta prea mult de intentia initiala. 

Folosind aceste aspecte, care va fi rolul lustrei? Sursa de lumina generala care va acoperi totul, adica lumina ambientala, iluminare mai concentrata pentru anumite activitati si evidentierea zonelor specifice ale spatiului, adica iluminarea de accent. Culoarea si intensitatea becului pe care il alegi vor influenta si efectul pe care il are iluminarea intr-un spatiu.

Majoritatea lustrelor sunt pentru iluminare ambientala, prin urmare ia in considerare una cu difuzor de lumina sau foloseste becuri semi-opace pentru a evita cercurile de lumina stralucitoare. Din acest motiv, merita sa optezi pentru o lumina mai slaba, un abajur prin care lumina este difuzata printr-o nuanta de material textil.

Daca vorbim de iluminarea de deasupra mesei de dining, alege un abajur care este deschis in partea de sus pentru a te asigura ca lumina emisa dedesubt nu este prea puternica. Deoarece lustrele din sticla sau plastic acrilic vor maximiza puterea de lumina si vor emite o lumina mai concentrata, sunt grozave in acest scop.

Cand alegi iluminarea de accent, adaugarea unui dimmer poate ajuta la crearea unui corp de iluminat versatil care poate servi mai multor scopuri, in functie de ocazie.

Este foarte important sa iei in considerare dimensiunea spatiului inainte de a alege o lustra. Lustrele care sunt prea mari vor da senzatia de aglomerare, in timp ce una prea mica de asemenea nu va indeplini rolul potrivit. Mai presus de toate, cu cat spatiul este mai mare, cu atat corpul de iluminat trebuie sa fie mai mare.

Leaves de la Bolia

Unul dintre cei mai mari artisti ai anului 1960 a fost sculptorul american Alexander Calder. A proiectat mici sculpturi in miscare suspendate de sfori sau tije, iar arta sa a fost sursa de inspiratie pentru designerul Kateryna Sokolova in lucrarea ei cu lustra Leaves. Rezultatul este o piesa sculpturala si iconica, cu abajururi elegante care se pot roti in lateral astfel incat sursa de lumina sa poate fi adaptata pentru a se potrivi nevoilor tale. Lustra Leaves are un design estetic care pluteste frumos deasupra mesei, creand un indiciu perfect de decadenta.

Wanda de la HK Living

Ti-am pus la dispozitie corpuri de iluminat in diverse stiluri. Lustra Wanda este realizata manual din rachita si este disponibila in trei culori: neagra, maro si alba si diverse dimensiuni, ceea ce ii subliniaza prestigiul si minimalismul. Unica, simpla si eleganta, Wanda nu se teme sa surprinda si sa seduca. Va fi perfecta pentru iluminarea in bucatarie, living, chiar si dormitor, si nu doar intr-un stil rustic sau scandinav. Designul lustrei Wanda este consistent si minimalist, ceea ce va incanta membrii familiei cat si oaspetii, astfel devenind punctul forte al casei. Datorita diametrului sau mare de 80 cm si al designului unicat, Wanda va arata extrem de fresh si eleganta chiar si dupa cativa ani petrecuti la tine acasa!

Orb de la Bolia

Ca margelele pe sfoara, abajururile rotunde din sticla creeaza o lumina reflectorizanta, stralucitoare in orice camera. Lumina lustrei Orb creeaza o atmosfera deosebita, avand si un design eye-catcher. Combinatia de metal auriu si sticla adauga un plus de stil industrial casei tale. Descopera intreaga colectie Orb si bucura-te de unicitatea brandului Bolia!

Soleil de la Markslojd

Markslojd este un brand suedez renumit pentru designul sau excelent, materialele de cea mai buna calitate si manopera atenta; prezinta tot ceea iubim la designul scandinav: eleganta fara efort, simplitate naturala si functionalitate atenta.

Soleil este realizata din metal auriu, are diametrul de 72 cm si functioneaza cu 12 becuri. Aceasta lustra este moderna, cu un design original care se potriveste atat in living, dormitor, cat si in hoteluri sau restaurante – indiferent de locul pe care il va stiliza, rolul acestei piese este sa tina privirile ridicate!

The Monkey de la Seletti

Lustra The Monkey in forma de maimuta de la Seletti este realizata din rasina si are un impact teatral puternic in care arta, designul si lumea naturii se imbina creand produse magice. Lasa-te inspirat de intreaga familie The Monkey - scenografia perfecta pentru casa ta!