3 sfaturi pentru a mentine casa ordonata

Pastreaza-ti casa curata in fiecare zi!

Este ziua pentru curatenie si organizare: iti petreci toata ziua mergand prin casa si de curand ai reusit sa obtii acel templu ideal, dar viata vine si iti da planurile peste cap din nou cat ai clipi.

In acest material iti oferim sfaturile noastre cele mai bune pentru a-ti mentine casa cat mai ordonata, pentru a economisi timp si a te asigura ca poti trai fara teama de vizite de ultima ora. Am reunit cateva dintre cele mai bune sfaturi pentru ca tu si familia ta sa va puteti inspira cum sa pastrati casa curata in fiecare zi a saptamanii.

Pastreaza doar elementele esentiale

Dupa cum spun marii intelepti ai designului interior: less is more! Daca optezi pentru mai putine elemente intr-o incapere, va fi mai dificil sa creezi haos si mai usor sa pui totul la locul sau.

Fii mereu cu ochii pe acele accesorii care nu aduc niciun plus stilului tau de viata, care doar aglomereaza spatiul, acelea pe care daca ai nevoie sa faci o schimbare in casa, vei renunta la ele fara regrete. Uneori avem atat de multe obiecte inutile incat daca sunt organizate dau senzatia de dezordine, asa ca este important sa le detectezi si sa scapi de ele.

Nota bene! Aminteste-ti ca oricand vrei sa arunci ceva, il poti dona, vinde, recicla sau ii poti oferi o a doua viata. Doar fii responsabil!

Organizare functionala

A pune totul deoparte este o modalitate rapida de a crea un sentiment de ordine in jurul tau. Dar acest truc vrea sa faca un pas inainte, deoarece gasirea unui loc inteligent pentru fiecare articol va fi primul pas in a te ajuta sa mentii totul organizat.

De exemplu, daca tii laptopul, pixurile si instrumentele de lucru departe de biroul tau de acasa, pe masura ce le utilizezi, acestea vor aglomera biroul. Secretul este sa le gasesti un loc logic, aproape de locul in care ai nevoie cel mai des de ele, astfel incat sa le ai mereu la indemana si sa le poti organiza fara efort. Deci, in acest caz, te sfatuim sa adaugi o zona de depozitare la birou si sa pastrezi acolo lucrurile esentiale pentru lucru.

Fa din curatenie un obicei

Acum ca ai mai putine obiecte de aranjat si te poti ocupa de ele usor si rapid, va trebui doar sa te obisnuiesti sa faci ordine pe parcurs.

Precum curatarea vaselor dupa fiecare masa, este mult mai usor sa o faci instantaneu, fara sa te gandesti sau sa cauti scuze, decat sa te intinzi pe canapea gandindu-te cat de dezordonat esti si sa te uiti cum se cumuleaza treburile gospodaresti.

Ai citit pe canapea? Perfect! Atunci cand te ridici, tot ce trebuie sa faci este sa pui pernele la loc, sa indoi patura, sa o asezi frumos din nou si sa pui cartea la loc pe raft, totul in aproximativ…30 de secunde, fara sa iti dai seama!

A face ordine, a face curatenie, a organiza – acestea sunt acele cuvinte atat de inspaimantatoare cand se aduna pe lista ta de lucruri de facut; dar, cu timpul, descoperi ca secretul consta in a le face putin cate putin, fara sa devina un motiv de stres.

Pastrarea casei ordonate poate parea o sarcina imposibila, dar nu trebuie sa fie. Intre munca, task-uri, calitatea de parinte si haosul vietii de zi cu zi, a invata cum sa pastram casa curata poate fi una dintre cele mai grele lectii pe care le invatam. Asigura-te ca orice porti, folosesti sau muti ajunge inapoi acolo unde ii este locul. Este usor sa lasi pana a doua zi o pereche de pantofi langa usa de la intrare, cateva camasi pe pat si niste vase in chiuveta. Aminteste-ti: acele gramezi mici se pot transforma repede intr-o mare dezordine.

Daca nu dispui de mult spatiu, ia in considerare un bufet sau un dulapior in living. De asemenea, foloseste-te de organizatoare pe usa de la baie si usile de la mobila din bucatarie. Aduna lucrurile mai mici in cosuri depozitare deosebite, care vor juca si un rol decorativ. Si nu uita: este nevoie de mult mai putin timp pentru a-ti pune lucrurile inapoi la locul lor decat sa alergi frenetic in cautarea lor atunci cand vei avea nevoie din nou de ele.

Cheia pentru a mentine dormitoarele curate tine de depozitare. Daca ai locuri potrivite pentru toate hainele si accesoriile, este mai simplu sa iti pastrezi spatiul personal curat. Daca spatiul nu este suficient, investeste in recipiente de depozitare precum cutiile cu capac care pot incapea sub pat. De altfel, alegerea noptierei potrivite te ajuta sa mentii camera mai organizata. Pastreaza-ti cartile si revistele in sertare sau poti opta pentru suporturi pentru reviste deosebite.

O alta solutie de depozitare o reprezinta pantofarele si suporturile pentru incaltaminte. Daca livingul tau se bucura de un covor la care tii prea mult ca sa fie calcat cu pamant si iarba, asigura-te ca ai un loc pentru depozitarea pantofilor.

Nu ai o incapere speciala pentru jucarii, carti si jocuri? O etajera te va ajuta sa expui lucrurile intr-un mod organizat. De asemenea taburetele cu spatiu pentru depozitare sunt perfecte pentru a minimiza dezordinea si a depozita obiectele. La fel si o bancheta cu spatiu de depozitare este ideala pentru hol.

In plus, nimanui nu-i place sa mearga la culcare stiind ca este dezordine in casa. Daca poti sa implici membrii familiei, cu atat mai bine! Pune un cronometru pentru 10-15 minute, concentreaza-te pe prioritatile de curatare si distrati-va putin inainte de somn!

Sa descoperi cum sa pastrezi o casa curata poate parea unul dintre multele mistere ale vietii. Cu putin timp si efort, poti crea cu usurinta obiceiuri grozave pentru a-ti mentine casa ordonata in fiecare zi. Si nu subestima niciodata puterea unei curatenii generale in fiecare saptamana!