Amenajeaza-ti casa cu mobilier si decoratiuni eco-friendly

Iata cum poti avea o casa decorata ecologic

Preocuparea pentru conservarea si ingrijirea mediului nostru este in crestere si trebuie sa facem tot ce ne sta in putere pentru a ramane asa. Minimizand amprenta ecologica pe care o lasam pe planeta, vom obtine un viitor mai durabil. Putem face acest lucru si atunci cand vine vorba de mobilarea si decorarea casei noastre. Cum? Citeste mai departe si descopera toate avantajele si ideile pentru a avea o casa cu mobilier si decoratiuni eco-friendly.

Materiale durabile

Alege mobilier si decoratiuni realizate din materiale durabile!

Lemn certificat. Opteaza pentru piese de mobilier din lemn care are certificatul oficial FSC, care asigura ca provine din exploatare controlata si promoveaza o gestionare responsabila a padurilor. Acest certificat acrediteaza uitlizarea lemnului din paduri cu taiere controlata, garanteaza conservarea biodiversitatii si promoveaza managementul durabil al padurilor in intreaga lume.

Spre exemplu, ne place mult colectia de mobilier Rexit de la Kave Home care este realizata din lemn masiv si ratan impletit manual, cu care poti obtine un aspect natural si modern. Sustenabilitatea este una dintre valorile de baza ale brandului Kave Home – vrea sa faca parte din casa ta, insa intotdeaua intr-un mod sustenabil!

Sticla reciclata. Unele colectii de vaze si alte obiecte decorative sunt realizate din sticla reciclata. Rezultatul este un design unic, exclusivist si ecologic. Descopera vazele si alte decoratiuni din colectia noastra precum suporturi de lumanari, boluri, chiar si corpuri de iluminat. Kave Home, Zago, House Doctor, Madam Stoltz, Boltze, Urban Nature Culture Amsterdam sunt cateva dintre brand-urile care au creat obiecte decorative minunate din sticla reciclata.

Tesaturi organice si PET. Opteaza pentru textile organice precum bumbacul sau PET, care da o a doua viata plasticului reciclat din sticlele recuperate din ocean. Acestea au fost transformate in covoare si fete de perna super rezistente si elegante!

Totul verde

Stii de unde provin mobilierul si alte obiecte decorative pe care ti le doresti pentru casa ta? Tot mai multi producatori incep sa impartaseasca aceste valori de a crea responsabil si folosesc tehnici artizanale care respecta procesul de creare a unui produs, respecta mediul înconjurator si incurajeaza conservarea acestuia, ceea ce ne bucura enorm!

7 motive pentru a iubi mobilierul ecologic

Este realizat din materiale naturale. Tot mobilierul realizat din materiale naturale precum bumbacul sau fibre precum bambusul, ratanul etc. lasa o amprenta ecologica mai mica deoarece evita utilizarea substantelor chimice. Drept urmare, metodele de productie folosite sunt mult mai durabile. Daca lemnul provine si din paduri cu taiere controlata, contribuim automat la protejarea mediului.

Pe langa toate acestea, materialele naturale sunt intotdeauna mult mai durabile si atunci cand alegi sa scapi de ele, le poti da o noua viata reconditionandu-le sau reciclandu-le. La fel de natural ca viata insasi!

Are un finisaj natural si durabil. Finisajele pe baza de apa care utilizeaza produse naturale precum ceara sau uleiul evita utilizarea substantelor chimice. Folosirea acestor tipuri de finisaje previne eliberarea de gaze nocive, cunoscute sub numele lor stiintific sub denumirea de VOC (compusi organici volatili), de substantele chimice utilizate adesea pentru protejarea mobilierului.

Reduce deseurile. Mobilierul durabil poate fi realizat si din materiale reciclate precum sticla, fibre de plastic din sticle reciclate recuperate din ocean, lemn recuperat din cladiri vechi sau resturi adunate din padure si tesaturi din lungimi ramase. Ai fi uimit de ceea ce poti obtine prin reciclare!

Este responsabil din punct de vedere social. Sustenabilitatea merge cu mult dincolo de produs. A sti unde, cum si de catre cine este produsa canapeaua pe care ai ales-o pentru living sau masa de dining este cheia pentru a evalua impactul pe care il are asupra mediului inconjurator. De exemplu, putem asigura o productie responsabila din punct de vedere social, garantam politici si practici echitabile de ocupare a fortei de munca si putem contribui la initiative care promoveaza o societate egala.

Este conceput pentru a fi practic. Este ideal sa nu alegem intre design si durabilitate. Designul bun al mobilierului isi asuma deja intreaga responsabilitate pentru a ne proteja mediul cat mai mult posibil pe parcursul procesului de productie. Un factor cheie este realizarea unor piese extrem de functionale si durabile, care sunt concepute pentru a dura toata viata.

Este un trend actual. Designerii sunt in permanenta in cautarea noilor tendinte, fiind cu un pas inainte si folosind materiale reciclate, ecologice si tehnici inovatoare. Un design bun nu ar trebui sa fie doar atractiv si practic, ci ar trebui sa respecte planeta si oamenii.

Canapeaua Blok are proportii generoase si un design unic si va da un stil aparte livingului tau, precum si locul perfect pentru relaxare. Ofera-ti o odihna binemeritata si o piesa eco-friendly, fiindca structura canapelelor din colectia Blok este realizata din lemn certificat FSC!

Este facut de un brand caruia ii pasa. Un brand care se angajeaza fata de mediu priveste dincolo de crearea de produse durabile. Sustenabilitatea acopera multe aspecte: materiale, productie, furnizori, companie si infrastructura acesteia, designeri, responsabilitate sociala corporativa si multe altele. Alegerea unei piese de mobilier inseamna mult mai mult decat articolul in sine.

Acum stii cateva idei pentru a incepe sa incorporezi mobilier si decoratiuni durabile in casa ta, dar, cel mai important, nu te lasa coplesit. Gandeste-te ca fiecare mica actiune conteaza si ca incetul cu incetul vei invata sa devii mai sustenabil!