Checklist-ul elementelor esentiale pentru living

Lista esentiala pentru a realiza livingul visat

Sa stai in pragul unei sufragerii goale din noul tau apartament sau noua casa poate fi un sentiment descurajant. Cu atat de multe optiuni de mobilier, accesorii si decoratiuni din care sa alegi, nu este intotdeauna usor sa stii cum sa umpli spatiul.

In plus, in functie de preferintele specifice si de estetica, toata lumea isi doreste ceva putin diferit pentru a-si face casa sa se simta ca acasa. Si cu limitari spatiale diferite, unele camere de zi pot gazdui piese de mobilier diferite fata de altele.

Totusi, exista cateva elemente esentiale pentru living care credem ca pot si ar trebui sa fie incorporate in aproape orice spatiu. De la mobilier pentru sufragerie la optiuni de divertisment la accesorii si decoratiuni, aceasta lista de verificare a elementelor esentiale pentru living te va ajuta sa decizi de ce ai nevoie pentru casa ta.

Mobilierul

De departe, cea mai importanta categorie de decor pentru living este mobila. Mobilierul ocupa cel mai mult spatiu si, prin urmare, este adesea primul lucru pe care cineva il va observa cand intra in camera de zi. Desi exista multe configuratii posibile diferite, credem ca unele piese de mobilier pentru living sunt pur si simplu esentiale pentru orice casa. Aceasta sectiune va include o serie de idei de mobilier pentru living si cateva informatii despre aceste elemente de baza.

Canapeaua

Ai ghicit. Cea mai importanta piesa de mobilier din orice living este canapeaua. Canapelele sunt cele mai mari si mai valoroase piese pe care le cumparam si stim cu totii cat de important este sa avem un loc confortabil in care sa ne odihnim dupa o zi lunga. In plus, orice altceva din camera tinde sa se invarta in jurul canapelei - asa ca acesta este un motiv bun pentru a incepe sa cumperi mobilierul pentru living pornind la un punct de referinta reprezentat de stil.

Primul pas in alegerea unei canapele este functionalitatea. Trebuie sa iei in considerare intrebari precum „cati oameni vreau sa incapa pe canapea?” Daca ai o familie numeroasa, o canapea spatioasa cu colt ar putea fi alegerea potrivita. Daca locuiesti singur intr-o garsoniera sau un cuplu care locuieste intr-un apartament mai mic, o canapea simpla pentru trei persoane este cea potrivita pentru tine. In plus, uzura este ceva de luat in considerare atunci cand alegi o canapea. Ai animale de companie? Copii? Gazduiesti des petreceri? Toate aceste intrebari sunt foarte importante de luat in considerare atunci cand alegi o tapiterie. Diferitele tapiterii au cerinte diverse de intretinere si curatare, iar unele se vor pata mai usor decat altele. Informeaza-te foarte bine privind acest aspect despre tapiterie inainte de a cumpara o canapea.

Odata ce ai gasit cateva optiuni pentru canapele care corespund nevoilor tale, intreaba-te daca stilul se potriveste casei. Aminteste-ti ca majoritatea canapelelor sunt pastrate intre cinci si zece ani, asa ca incearca sa gandesti pe termen lung si sa nu te lasi prea absorbit de cele mai recente tendinte de stil. De asemenea, ia in considerare ce stil vrei sa adopti in living achizitionand o anumita canapea si gandeste-te daca vei putea construi un living elegant si functional in jurul acestei piese.

Masa de cafea

Ti-ai ales canapeaua. Ai inceput foarte bine si acum ai piesa centrala a livingului tau! Ce urmeaza? Multi oameni iubesc mesele de cafea deoarece ofera o suprafata centrala pentru pahare, reviste, telecomenzi TV etc. Cu toate acestea, unii prefera o senzatie mai „deschisa” in living si aleg sa opteze mai degraba pentru masute laterale decat pentru mese de cafea. Aceasta este o chestiune de preferinta personala, dar credem ca mesele de cafea completeaza o camera de zi fara a coplesi spatiul. 

Scaunele decorative si scaunele pliabile

Scaunele pliabile sunt modalitati excelente de a oferi oaspetilor mai multe locuri intr-o camera de zi. Acestea ar putea fi pozitionate dupa canapea, iar stilul lor trebuie sa il completeze pe cel al canapelei. Adaugarea de scaune extra este o optiune excelenta, atat timp cat le coordonezi stilul cu cel al canapelei. In plus, asigura-te ca planifici din timp cand te gandesti unde ai putea plasa scaunele. Nu vrei ca livingul sa se simta prea inghesuit, nu-i asa?

Unitati de divertisment

Pentru majoritatea caselor, televizorul este punctul de interes al livingului. De la comode TV pana la semineuri, optiunile de plasare a televizorului pot fi coplesitoare. Iti recomandam sa alegi o consola care se integreaza bine in camera, oferind in acelasi timp toate functionalitatile de care ai nevoie. Nu uita sa alegi o comoda care se potriveste televizorului si asigura-te ca iei in considerare daca vei monta televizorul pe perete sau nu.


Masutele laterale

Pe langa masa de cafea, masutele laterale pot fi o modalitate placuta de a adauga elemente interesante intr-o camera. In special pentru camerele de zi mai mari, cu canapele mai lungi, mesele laterale sunt grozave, deoarece ofera spatiu pentru a aseza bauturi, un bol cu snack-uri etc. pentru persoanele care stau la capetele canapelei, mai departe de masa de cafea. Ia in considerare coordonarea schemei de culori si stilul spatiului cu masa de cafea si asigura-te ca alegi o inaltime care sa se potriveasca confortabil canapelei si/sau scaunelor.

Decoratiuni

Mobilierul este important, dar nu este totul. Alegand decoratiunile potrivite, iti poti duce camera de zi la urmatorul nivel. Accesoriile pot adauga o cantitate imensa de stil si functionalitate. Iata alte elemente obligatorii pentru checklist-ul livingului tau!

Plante

Credem ca plantele apartin fiecarei camere de zi. Pe langa improspatarea aerului prin adaugarea de oxigen si absorbtia compusilor nocivi, plantele arata grozav si se potrivesc bine cu aproape orice mobilier. Gandeste-te unde vrei sa pozitionezi plante in raport cu ferestrele inainte de a le cumpara si asigura-te ca iei plante care sunt potrivite pentru cantitatea de lumina pe care o vor primi. Respecta intotdeauna instructiunile de intretinere si ingrijire pentru fiecare specie!

Covorul

In functie de tipul de podea, cu siguranta vrei sa adaugi un covor care ofera senzatia de confort si o ambianta placuta livingului. Covoarele ajuta incaperile sa se simta calde si primitoare, asa ca sunt o completare grozava pentru living. Alege unul care se potriveste cu schema de design a camerei!

O nota personala

Camera de zi este centrul casei tale si nu exista doua case la fel. Ce o face pe a ta speciala? Ia in considerare decorarea cu fotografii de familie sau ceva similar pentru a adauga o nota personala si pentru a crea o atmosfera calda si primitoare.

Perdele

Perdelele sau draperiile sunt binecunoscute ca ingredientul secret pentru o camera perfect asamblata. Camerele de zi nu fac exceptie. Iti recomandam sa folosesti draperii ca o modalitate de a adauga caracter livingului. Incearca o culoare sau un model indraznet care sa nu intre in conflict cu restul decorului, dar functioneaza pentru a inviora putin camera.

Lumanari

Lumanarile creeaza o atmosfera calda in living. Pot fi asezate pe mesele de cafea, masutele laterale sau consola si chiar si fara a fi aprinse adauga clasa si caldura. Asigura-te ca ai suporturi pentru lumanari adecvate si deosebite pentru a nu deteriora mobilierul cu ceara fierbinte, dar si pentru a adauga un plus de frumusete.

Paturile

Patura este un accesoriu esential pentru living. Nu exista nimic mai placut decat sa te relaxezi vizionand un film si sa imbratisezi patura ta preferata. In plus, prin utilizarea unor scheme de culori interesante si potrivite, paturile te ajuta sa accentuezi canapeaua si sa aduci viata in camera de zi. Cine stia ca poate arata atat de bine confortul?

Pernele decorative

Perne in sufragerie? Super cool si comod. Adaugarea de perne pe canapea si scaune poate fi foarte benefica pentru persoanele cu probleme cu spatele si adauga un plus de frumusete decorului. In plus, pernele decorative pot adauga un fler vibrant unei canapele sau unui fotoliu. Ai fi surprins cât de mult caracter poate fi dat unui living prin simpla folosire a unor perne decorative bine alese.

Obiecte de arta

Fotografiile si obiectele decorative completeaza o camera de zi. Nimanui nu-i plac peretii goi, asa ca ia in considerare investitia in niste decoratiuni pentru perete deosebite, o oglinda proeminenta intr-o forma iesita din comun sau orice altceva iti complimenteaza stilul.