Adopta stilul industrial in amenajarea casei

ELEMENTE-CHEIE ALE STILULUI INDUSTRIAL

Daca vrei sa afli mai multe despre decorul industrial, iti vom oferi o privire de ansamblu rapida asupra acestui stil popular de decorare care aminteste de o fabrica sau un atelier. Designul interior industrial este adesea asociat cu mansardele, apartamentele si locuintele din oras. Cu toate acestea, poti lua elemente din acest stil interior si il poti face sa functioneze in aproape orice tip de casa.

Am vazut case de ferma cu elemente de design industrial si am vazut si case scandinave cu accente de stil industrial. Este posibil sa amesteci stilul industrial cu multe gusturi decorative diferite. Nu trebuie sa mergi pe un look complet industrial pentru a obtine elemente ale acestui stil in casa ta. Iata cum poti obtine un decor industrial!

Pereti de caramida expusa

Multe mansarde industriale au pereti din caramida expusa pentru a le oferi o senzatie rustica si de fabrica. In timp ce majoritatea caselor moderne au gips-carton tencuit peste caramida originala, peretii din caramida expusa au revenit in trend in multe case dincolo de cele industriale.

Metal si lemn

Lemnul rustic si metalul expus sunt o combinatie-cheie a designului mobilierului industrial. Poti gasi aproape orice stil de mobilier cu aceste piese amestecate impreuna pentru a crea un design industrial superb. Ia in calcul dulapurile metalice si etajerele cu aspect invechit, cosuri de sarma. Fotografiile vintage inramate sau picturile abstracte functioneaza foarte bine in acest spatiu.

Grinzi, tevi si conducte metalice expuse

Parasirea elementelor raw este cheia unui spatiu industrial. Pentru a obtine acea atmosfera de fabrica este important sa arati „oasele” brute ale spatiului cu care lucrezi. Afisarea grinzilor, tevilor si conductelor de otel va da zonei un aspect „nefinisat”, care este exact atmosfera industriala pe care o doresti.

Un touch de piese vintage

Mobilierul industrial se inspira adesea din designul vintage. Daca poti pune mana pe piese vintage direct, atunci si mai bine!

Nuante de argintiu metalic

Rareori vei gasi culori indraznete si luminoase intr-un spatiu industrial. S-ar putea sa gasesti niste maro si bleumarin inchis, dar, altfel, ramai la o paleta de culori metalice precum argintiu, gri si auriu.

Piele invechita

Pielea invechita este cheia pentru a adauga putina caldura unui spatiu industrial din metal, de altfel rece. Vedem adesea o multime de canapele din piele maro invechita in livingurile industriale.

Iluminatul

„Cage lighting” este o alta tendinta populara de iluminat industrial. Acest tip de iluminare infasoara bare metalice in jurul becului pentru a forma o „cusca” in jurul acestuia. De asemenea, lustrele cu cupole mari din metal, veioze si lampadare care ajuta la iluminarea spatiilor industriale. Nu uita de spoturile pe sina.

Spatiu deschis

Deoarece designul interior industrial este inspirat de depozite si fabrici mari, este necesar ca aceste case sa aiba un aspect deschis pentru a permite miscarea libera. Spatiile mari cu podele intinse functioneaza cel mai bine pentru a crea un aspect deschis in casa ta. Incorporarea unor plante este o modalitate buna de a improspata spatiul, in timp ce adaugi putina culoare.

Vase din cupru

Oalele si tigaile de cupru te vor ajuta sa creezi acea natura industriala calda in bucatarie. Vasele si ustensilele de bucatarie din cupru ofera, de asemenea, o atmosfera vintage fermecatoare bucatariei tale industriale.

Beton

In cele din urma, am inceput sa observam blaturile din beton, podelele din beton si alte elemente de design in casele industriale. Betonul este de obicei gri inchis si functioneaza bine cu diferite metale si lemn.

Noi iubim blaturile de beton din bucatarie, dar betonul a fost un material folosit in case cu mult inainte de vremea noastra. La urma urmei, cate depozite si spatii de depozitare au podele si pereti din beton? Este un material cu adevarat in stil industrial, care nu va disparea prea curand!

Scaun industrial

Daca exista un tip de scaun industrial de care ai nevoie in casa ta, acesta este scaunul de lucru industrial pentru desenatori. Aceste scaune metalice sunt tipice pentru mobilierul industrial. Ele sunt de obicei folosite de mesteri si artizani atunci cand lucreaza la un proiect artistic sau de inginerie. Astazi, arhitectii si artistii sunt bucurosi sa lucreze de pe aceste scaune.

Masa de cafea pe rotile

O masa rulanta din fabrica poate fi folosita in camera ta de zi ca masuta de cafea. Aceste masute de cafea cu rotile se gasesc de obicei in spatiile de locuit in stil industrial.

Canapeaua industriala

Gasirea unei selectii grozave de canapele industriale poate fi dificila. Exista atat de multe optiuni diferite din care sa alegi, incat este greu sa stii de unde sa incepi. Cand vine vorba de decor si design industrial, totul este despre utilizarea metalului, a pielii si a lemnului. Aceste trei materiale sunt elementele principale ale majoritatii mobilierului industrial. Cand vine vorba de paleta de culori, alege nuante mai inchise, cum ar fi maro ciocolata sau negru.

Ferestre cu cadru grila neagra

Daca poti, incearca sa obtii rame mari negre care formeaza o grila pentru ferestre. Acestea amintesc de spatiile fabricii si ferestrele depozitului. De asemenea, permit sa intre multa lumina!

Cum poti combina industrialul cu modernul?

Deoarece stilul industrial este brut si se bazeaza pe caracteristici simpliste, exista o multime de oportunitati de a amesteca aspecte din alte stiluri, in special moderne si elegante.

Industrial modern

Atat stilurile moderne, cat si cele industriale pun accent pe materiale precum otelul si sticla. Cu toate acestea, stilurile moderne tind sa incline mai mult spre linii drepte si o iluminare mai puternica. Accentul industrial neslefuit ar putea parea sa intre in conflict cu estetica moderna, dar impreuna imbunatatesc cele mai bune calitati ale celuilalt.

Industrial elegant

La suprafata, chic-ul pare sa fie aproape in dezacord cu industrialul, dar atunci cand este bine facut, adauga un strop de eleganta. Rafinamentul care vine de la mobilierul confortabil si un candelabru combinat cu betonul la vedere si tevi creeaza un spatiu primitor, dar casual. Semne de culoare in intreaga camera, cum ar fi violet, rosu, albastru sau verde adauga personalitate.

Cand vine vorba de proiectarea propriului spatiu, cerul este limita pentru ceea ce poti incerca si experimenta. Si asta face ca intregul proces sa fie placut. Ceea ce conteaza cel mai mult este crearea unui spatiu care sa iti reflecte personalitatea!