Ce este stilul japandi si cum sa il integrezi in casa ta

Ce reprezinta Japandi pentru designul interior?

Japandi este un stil de design interior care functioneaza ca un mariaj perfect intre simplitate si natura cu interesul comun pentru minimalism. Aduce tot ce e mai bun din cele doua laturi diferite ale globului – Scandinavia si Japonia, intr-o fuziune linistitoare numita Japandi sau stilul scandi-japonez.

Ar putea fi acesta combo-ul castigator atunci cand vine vorba de amestecarea a doua stiluri? Design functional minimalist, cu un mic adaos de piese de decor elegante si nu o abundenta de elemente.

Prima data cand ne-am intalnit cu Japandi, ne-am gandit, desigur, ca acestea sunt doua design-uri care vorbesc intre ele la atat de multe niveluri! Stilul scandinav aduce simplitate prin liniile arhitecturii si decorul confortabil, neaglomerat, in timp ce stilul japonez este despre un minimalism linistitor si elegant. Acestea doua sunt pur si simplu menite sa fie impreuna!

Elementele-cheie ale stilului Japandi

  • Linii curate.

  • Mobilierul minimalist functional.

  • Spatiu ordonat.

  • Materiale naturale.

  • Combinatia de culori contrastante precum griul perla, albastrul celest, lemnul natural in nuante inchise si deschise, un touch de negru, roz pal si alb.

Japandi este puternic concentrat pe simplitate, creand un mediu linistitor si calduros cu un aspect minimalist.

Cum sa integrezi designul Japandi in casa ta

Pune peretii in valoare alegand culori neutre care reflecta mai bine lumina zilei in incapere si opteaza pentru mobilier cu tapiterie in nuante de bej, alb antic sau gri, lemn natural si forme simple. Iata cateva piese minunate din colectia The Home care se potrivesc perfect cu estetica stilului Japandi:

Masa de cafea


Island de la Bolia este o masa de cafea inspirata din natura nordica cu un design organic. Contururile si liniile fine ale blatului imita valurile care lovesc coasta si ii ofera acestei piese o expresie grafica si jucausa. Maiestria traditionala este deosebit de evidenta in baza solida din lemn de stejar certificat FSC tratat cu ulei, in timp ce designul face din Island match-ul perfect pentru o canapea cu colt.

Masuta laterala


Insert de la Ferm Living este realizata din lemn masiv de frasin certificat FSC. Acest design formeaza o masuta robusta sculpturala, exprimand intalnirea dintre baza cilindrului greu si varful usor oval, aparent plutind pe articulatia mica, geometrica. Insert este o piesa de arta subtila pentru casa ta, iar dimensiunea mica o face perfecta pentru camere de toate dimensiunile.

Bancheta


Beida de la Kave Home are un design unicat, fiecare piesa fiind diferita datorita tonurilor, modelelor si texturilor unice ale materialelor naturale folosite. Bancheta are lungimea de 120 cm, iar sezutul este impletit manual din ratan prin tehnici artizanale.

Aceasta se bucura de un design sustenabil datorita lemnului masiv folosit pentru bancheta, care provine din paduri cu taiere controlata pentru a proteja mediul. Lemnul de tec este un tip de lemn foarte rezistent in timp, rezistent la umiditate si uzura si imbatraneste frumos, conferindu-i acesteia un design durabil.

Va fi a ta si doar a ta!

Masa dining


Daca te uiti fugitiv, Storm semnata Zuiver pare o masa frumoasa. Pana vei observa acele detalii speciale!

La prima vedere este posibil sa nu vezi ca masa de dining Storm este o opera de arta. Priveste din nou si vei vedea ca aceasta piesa nu este doar una frumoasa, ci are o multime de detalii. Noi suntem indragostiti de rezultat!

Canelura in V din blatul mesei este doar unul dintre multele detalii ale mesei Storm. Ai vazut acele picioare din lemn de frasin constuite inteligent, care par sa curga de pe blatul mesei? 

Masa Storm este disponibila in diferite culori si dimensiuni generoase. S-ar putea chiar sa iei in considerare utilizarea ei ca birou.

Scaun dining


Scaunul dining Swing de la Bolia este pentru tine daca iubesti designurile luxoase clasice. Swing este o piesa exclusivista de designer, care este realizata manual si intotdeaua din lemn masiv de stejar. Acest clasic modern este simbolul maiestriei autentice a lemnului.

Scaun lounge


Baz de la Bloomingville este realizat din ratan natural, de aceea dimensiunile si culoarea pot varia usor. Acest scaun lounge este pliabil si are un design eye-catcher, perfect pentru o locuinta decorata in stil Japandi!

Canapea


Aceasta piesa apartine colectiei Blok, creata de designerul Oscar Doll din echipa Kave Home, destinata cunoscatorilor de design, asa ca tine! Colectia Blok este fabricata in Europa, prin tehnici traditionale, astfel reducand emisiile de CO2 pentru un impact mai mic asupra mediului.

Canapeaua Blok a fost conceputa pentru a se potrivi perfect spatiului tau. Poti amesteca si potrivi piesele ei pentru a se potrivi in orice tip de living.

Si ce daca versi un pahar de vin? Nu te ingrijora! Doar sterge lichidul si un tratament simplu de curatare se va ocupa de restul. Va arata ca noua!

‘’Less is more’’ si asa este si in cazul iluminatului. Lumina influenteaza starea de spirit, iar cea pe care vrem sa o obtinem este linistita. Asta inseamna forme mai putine cu linii fine, ceva care contrasteaza spatiul mai degraba decat sa il copleseasca, ar fi o potrivire perfecta.

Lustra


Lustra Olga este semnata HK Living, are diametrul de 80 cm si inaltimea de 60 cm, este realizata din rachita si va fi punctul forte al livingului tau. Rachita este un material durabil si are un aspect atractiv, oferind sentimentul de spatiu primitor si calduros.

Lampadar


Lampadarul Powell de la Kave Home este realizat din lemn masiv de salcam, lemn de arbore de cauciuc reciclat si are un design unicat. Opteaza pentru piese realizate din materiale naturale, cu design-uri timeless ca aceasta si te vei bucura de ele toata viata.

Stilul Japandi, cu toate caracteristicile sale, merita sa fie un ‘’evergreen’’ in design, cu decorul sau simplu, dar elegant si deloc coplesitor, precum si paleta de culori neutre si calmante.