Decorul geometric face senzatie in designul interior

Rolul geometriei in decorul casei

Geometria si designul interior pot parea a fi diferite, dar in ceea ce priveste efectul total, aceste doua aspecte sunt strans legate. Geometria este stiinta formei, iar designul interior se refera la sincronizarea modelelor si formelor intr-un stil estetic. Geometria in decorarea interioara joaca un rol vital care face planul de decor mai relevant, util si extrem de ergonomic.

Formele geometrice sunt unul dintre elementele de baza care sunt predate copiilor atunci cand cresc. Practic, toate modelele sunt crearea de geometrie combinata cu materiale sustinute de estetica. Geometria in decorul interior este o metoda aplicata plina de distractie pentru a experimenta modele geometrice si estetica creativa intr-un interior extrem de inovator.

Geometria care este numita stiinta formelor joaca un rol esential in planificarea designului interior. Spre exemplu, peretii cu modele geometrice sunt extrem de atractivi din punct de vedere vizual. Realizarea tapetului cu model nu s-ar intampla in mod corespunzator fara utilizarea abila a geometriei. Geometria te ajuta astfel sa creezi interioare luminoase si moderne care impun echilibru si armonie in incaperi, adaugand o nota proaspata si interesanta amenajarii casei tale. Armonia este un crez universal: nu numai ca este necesara pentru mentinerea relatiilor, ci si pentru crearea unui interior estetic si functional si se poate realiza prin sincronizarea geometriei in proiectarea spatiului.

Designul interior are mai multe aspecte care trebuie luate in considerare la alegerea si plasarea pieselor de mobilier. In timp ce aspectul obiectului este esential pentru efectul estetic general al camerei, factorii inruditi precum dimensiunea, forma si proportia sunt la fel de importanti. Geometria unui obiect ajuta la stabilirea pozitiei corecte si a ajustarii dimensiunii subiectilor in aspectul decorului.

Spatiile isi castiga caracteristicile prin functionalitate, utilitate si atractivitate adaugate de formele geometrice. Designerii de astazi experimenteaza cu diferite forme, precum si aranjarea lor in diferite combinatii pentru a crea un plan de decor nou si unic. In timp ce, introducand variatia geometrica, este foarte posibil sa adaugi forme si straturi unice in camera. Daca geometria este aplicata cu succes in decorul camerei, aceasta poate ridica atmosfera camerei de la a fi plata si obisnuita la multistratificata, dar simpla si eleganta. Pentru a alege mobilierul potrivit pentru casa ta, trebuie acordata o atentie deosebita proprietatilor geometrice ale obiectelor, inclusiv spatiului camerei. Ignorarea geometriei in timp ce planifici decorul camerei poate duce la incoerenta si nesincronizare.

Iata de ce este importanta geometria in designul interior!

Spargerea monotoniei

O camera poate parea plictisitoare daca toate din decor sunt de aceeasi dimensiune si au forma simetrica. Prin urmare, modelele geometrice sunt foarte solicitate si castiga popularitate treptat. Modelele geometrice coerente, dar asimetrice pot crea o atmosfera diferita decorului unei camere si pot adauga stil si eleganta designului interior. Imagineaza-ti o camera cu tot mobilierul avand forma dreptunghiulara. Pur si simplu nu ar avea sens. Ai nevoie de lucruri care au forme diferite, dar exista o simetrie comuna pentru coordonarea lor.

Desenele geometrice pot fi introduse peste tot. Poti avea diferite modele si forme pe pereti cu ajutorul unui tapet interesant si pe pat alegand lenjerii cu model geometric. Poti avea diferite rafturi in forma de hexagon si scaune in forma de pentagon. Poti chiar sa adaugi corpuri de iluminat cu forme diferite in aceeasi incapere. Ar putea exista lumini triunghiulare, becuri de diferite dimensiuni si modele si spoturi pe sina.

De asemenea, poti folosi covoare cu model geometric; la fel si perne decorative. Toate obiectele vin in varietate combinata si devine usor sa le amesteci in diverse moduri pentru a crea un aspect final pe care toata lumea il va admira si se va bucura de efectul creat.

Interesul vizual

A avea in jur obiecte care variaza geometric este foarte atractiv pentru ochi. Jucandu-te cu geometria, precum si aranjand elemente simple ici si colo, poti captiva cu adevarat concentrarea spectatorilor.

Diferite forme merg bine impreuna daca dimensiunile corecte sunt coordonate. O camera are propria ei forma bine definita. Elementele de decor ale camerei, inclusiv mobilierul, trebuie sa fie in armonie cu formele si limbajul camerei. Mai mult, pentru a maximiza utilitatea, eficienta si frumusetea camerei, trebuie sa creezi spatii care au caracteristici distincte. De exemplu, daca ai in living o canapea dreptunghiulara, alege perne decorative patrate sau rotunde; poti opta pentru rafturi pentagonale si o vaza eliptica. Poti dedica un intreg perete unor rafturi dreptunghiulare de diferite dimensiuni si le umpli cu orice ti se pare potrivit estetic. Exista o multime de combinatii cu care poti experimenta pentru a face decorul unei incaperi frumos si atragator.

Crearea unor noi modele

Poti observa ca mesele dreptunghiulare traditionale nu mai sunt singura optiune disponibila. Exista o multime de mese cu forme diferite care arata la fel de bine ca vechiul tip dreptunghiular. Unii prefera sa inlocuiasca o forma cu alta, in timp ce altii incearca sa le combine pe cele doua. Fara cunoasterea coerentei geometrice, ar fi greu sa le combini intr-un mod fezabil. Crearea de noi modele este o distractie reala si o misiune diferita. Prin simpla schimbare a formei, o camera intreaga poate arata noua si fresh. Mai mult, o combinatie de forme diferite ajuta in continuare la progresul procesului de creare a noilor modele.

Adaptabilitate

Designurile geometrice se potrivesc in toate tipurile de incaperi si decoruri. Indiferent daca esti in cautarea unui decor sofisticat, rustic, minimalist sau vintage, exista o modalitate de a introduce diferite forme geometrice si figuri in decor. Este usor sa amesteci stiluri diferite de produse si sa pastrezi forma originala fara a compromite aspectul dorit. Diferite forme ar trebui sa fie amestecate in decorul fiecarei camere si in efectul total, astfel incat formele sa devina adaptabile la mediul inconjurator.

Pare a fi foarte simplu sa asezi un dulap intr-o camera si sa-l imbini cu aspectul general, dar, in realitate, nu este atat de simplu! Introducerea la intamplare a formelor si modelelor ar putea sa nu sporeasca productivitatea unei piese de mobilier, dar cu siguranta participa la atractivitatea estetica a camerei si o face sa arate fermecatoare si primitoare.

Echilibru

Scopul final al introducerii elementelor geometrice intr-o camera este de a te asigura ca incaperea arata echilibrat. Trebuie sa existe o armonie neintrerupta intre dimensiunile camerei si dimensiunile individuale ale mobilierului. Contururile geometrice sunt utile in mentinerea raportului si proportiilor in decorul camerei. Este esential sa iei in considerare elementele individuale pentru a te asigura ca aspectul general al camerei este in armonie.

Pe scurt, aplicarea geometriei in designul interior este o modalitate distractiva si creativa de a introduce varietate, precum si crearea unui spatiu care experimenteaza aspectul intr-un mod simplu si minimalist. Modelele geometrice functioneaza bine pe aproape orice piesa de mobilier. Elementul geometric da un ton minunat camerei.

Geometria este preocuparea-cheie de la determinarea spatiului, adica dimensiunile camerei, pana la forma si dimensiunile obiectelor. Este foarte important sa tii cont de proportiile geometrice ale incaperii pentru a pastra echilibrul intre spatiu si decor.

Ignorarea aspectelor geometrice poate fi neplacuta deoarece exista sanse mari sa te apropii de situatii de „a nu te descurca” in care ai putea ajunge sa fii nevoit sa scapi de lucrurile pe care le-ai crezut ca ar arata bine. Prin urmare, este intelept sa fii atent si creativ in acelasi timp pentru a combina geometria si aspectul decorului camerei!