Designul texturat

Da-i textura si tactilitate casei tale cu piesele The Home

Joaca-te cu formele, culorile si stilurile! Design-ul texturat este ultima schimbare de care suprafetele s-au bucurat in ultimii ani. Geamurile de sticla au devenit canelate, placile de gresie au primit un twist tactil si cele mai inteligente idei de tapet exploreaza tridimensionalul.

Acum este randul mobilierului sa fie implicat. Dulapurile, bufetele, comodele si birourile evita suprafetele intinse, usile netede in favoarea a ceva mai decorativ precum canelurile subtiri sub forma de sipci care preiau depozitarea in fiecare camera a casei.

Textura este un cuvant-cheie in designul de interior. Este o parte esentiala in vocabularul oricarui designer, pentru ca un styling fara textura devine unul fara succes.

Sa adaugi textura unei camere duce la un rezultat minunat. Este o arta precisa combinarea unei suprafete aspre cu una fina si sa stii sa creezi o textura vizuala.

Raspunsul la intrebarea ‘ce este textura’ si cum sa o aplici in locuinta ta, il primesti de la The Home.

Ce este textura in designul de interior?

Textura, cat se poate de simplu, reprezinta aspectul vizual al unui obiect. Totul de la un pled buclat si un separator de camera din ratan, pana la un dulap din lemn care nu are suprafata neteda, cu puterea de a anima atmosfera, sunt luate in calcul ca textura intr-un spatiu.

Sentimentul de textura al unei camere tine si de cum noi percepem lucrurile. Corpurile de iluminat, spre exemplu, sunt unii dintre cei mai mari contribuitori ai texturii in casa ta. Stralucirea lor poate transforma un spatiu intreg intr-unul incredibil de primitor sau, dimpotriva, in unul foarte dur.

Textura este, de asemenea, un mod de a crea accente. Designerii de interior folosesc textura pentru a adauga ceea ce numim ‘greutate vizuala’. Cu alte cuvinte, cum un obiect sau un colt al unei incaperi este capabil sa atraga atentia asupra sa. Contrastarea texturilor este modalitatea sigura de a construi styling-uri de succes.

Cu toate acestea, trebuie sa existe un nivel de cunostinte pentru alegerile texturale. Nu vei vrea sa arunci o combinatie de culori pe un perete fara sa ai in vedere legatura dintre ele si efectul lor asupra intregii camere. La fel si cu designul texturat al pieselor de mobilier.

6 moduri prin care poti adauga textura in orice camera

Mixarea texturilor in designul interior nu este doar despre combinarea diferitelor materiale. Trebuie sa urmezi alte modalitati de a adauga textura. Iata 6 posibilitati prin care poti aduce textura in design-ul camerei pentru a obtine look-ul ideal.

1. Combina diverse texturi

Incearca sa combini texturi din diferite surse si sa nu te bazezi doar pe textile si finisajele pieselor de mobilier: o veioza cu o forma deosebita, un covor sau o decoratiune de perete care il poate face sa arate multi-dimensional.



Textura poate fi obtinuta printr-o multime de posibilitati, deci nu uita de impactul pe care il poti crea fiind atent la astfel de detalii: un dulap precum Kyle de la Kave Home, care este realizat din lemn masiv de mango, iar usile formeaza un spectacol de culori. Regasesti dulapiorul Kyle exclusiv pe thehome.ro.

2. Foloseste textile contrastante

Texturile interesante nu sunt doar placute vederii, fiindca atunci cand le contrastezi, de asemenea sunt niste furnizori de echilibru minunati.

Paleta de culori este compusa din nuante foarte asemanatoare? Poti intrerupe consistenta schimband piesele din material textil. Chiar daca decorul tau are mai multe nuante, folosind textile contrastante dovedeste ca pattern-ul si culoarea nu sunt singurele modalitati care pot face diferenta.

Nu uita sa tii cont si de alte aspecte, pe langa canapea si fotolii. Perdelele, draperiile si abajururile nu trebuie sa iasa din discutie! Te poti juca cu aceste contraste odata cu schimbarea anotimpului. De exemplu, o canapea din panza se potriveste vara cu perne decorative din bumbac si matase, iar iarna din catifea si blana.


3. Foloseste mobilier texturat

Mobilierul texturat merita explorat! Imagineaza-ti cum iti plimbi mana pe o masa cu blatul cool si fin din marmura, mancand la o masa rustica din lemn de stejar sau relaxandu-te pe o canapea opulenta din catifea.

Textura nu trebuie sa fie intotdeauna evidenta. Pot fi si acele diferente subtile pe care le observi aruncand o privire rapida intr-o incapere.

4. Joaca-te cu accesoriile pentru casa texturate

Vazele, decoratiunile si oglinzile sunt gata sa se joace cu textura. Poti amenaja un colt cu obiecte decorative cu texturi diferite pentru a un statement! Totusi, trebuie sa fii atent sa nu folosesti in aceeasi camera prea multe finisaje concurente fiindca te vei confrunta cu o lipsa a directiei.

Obiectivul nu este sa umpli incaperea cu orice obiect existent, ci sa optezi pentru obiecte intre care exista o armonie si creeaza o imagine interesanta si artistica.





5. Decoreaza cu plante si flori

Diferenta de forma, petale si forma frunzei, inaltime, culoare si ghiveci sau vaza, toate acestea produc un efect textural in decorul camerei.

Incearca sa alegi plante si flori care fac match cu obiectele din incapere. Spre exemplu, o planta verde inalta arata minunat langa un dulap masiv din lemn lacuit.

De asemenea, asigura-te ca si vazele sau ghivecele sunt cele potrivite, sa creeze un efect vizual armonios fie cu o decoratiune sau o veioza.

6. Nu uita de corpurile de iluminat

Si corpurile de iluminat joaca un rol important in aspectul textural al incaperii.

Un lampadar argintiu foarte lucios creeaza un impact vizual puternic, spre exemplu.

Unde pozitionezi aceste piese, de asemenea au un impact, cat si temperatura de culoare a becului. Corpurile de iluminat reprezinta cel mai complex subiect dintre toate cand vine vorba despre textura. Este vorba despre a combina diferite stiluri, a alege becul cu temperatura potrivita si a pozitiona sursele de iluminat la diverse niveluri pentru raspandirea luminii intr-un mod cat mai ambiental.

Consola Pillar de la HK Living este din lemn de sungkai si MDF. Descopera intreaga colectie Pillar pe site-ul The Home.

Comoda TV Kant de la Bizzotto este din lemn de sheesham. Completeaza look-ul cu celelalte piese din colectie pentru un efect deosebit; le gasesti in catalogul The Home.

Dulap Kant



Bufetul inferior Kesia face parte din colectia cu acelasi nume de la Kave Home. Combina-l cu celelalte piese din gama fiindca sunt facute una pentru cealalta. Le poti vedea pe toate pe site-ul nostru.

Bucura-te de look-ul curat si luminos al comodei Marielle de la Kave Home. Descopera super colectia Marielle exclusiv la The Home.

Dulapiorul Barbier semnat Zuiver are usi, insa nu a fost gandit neaparat sa pastreze ascuns ce se afla in interior. Deschis pe jumatate, este fundalul perfect pentru cele mai frumoase decoratiuni ale tale.



Descopera pe thehome.ro mobilierul cu design texturat si bucura-te de cele mai cool piese care iti vor umple de personalitate locuinta.