Indrazneste sa-ti decorezi locuinta in stilul glamour

Caracteristicile stilului glamour

Stralucitor, elegant, extravagant, luxury! Pe scurt, glamour, acest stil care se bucura de un succes din ce in ce mai mare, atat in moda vestimentara, cat si in designul interior. Cum stii ca acest stil ti s-ar potrivi de minune? Daca iubesti sideful, marmura, detaliile aurii, catifeaua si pattern-urile indraznete, inseamna ca a venit timpul sa dai un refresh locuintei tale!

Stilul glamour isi are inceputurile in anii `20, in lumea modei, fiind strans legata de imaginea fashion-icon-urilor din acea perioada, inclusiv de cea a faimoasei Marilyn Monroe. In ceea ce priveste stilul glam in designul interior acesta este un joc intre elemente discrete si cele excesive, pretioase. Secretul este sa nu exagerezi cu piese multe si opulente pentru ca exista posibilitatea de a crea un decor kitschos, dar nici sa nu subapreciezi piesele luxury necesare pentru a crea un design glam, echilibrat, in care sa te simti ca un star in fiecare zi.

In esenta, pare simplu sa obtii un decor glam, cumperi toate piesele cu accente aurii, confectionate din marmura si catifea, le pui la un loc si voila, ai obtinut set up-uri perfecte. Totusi, sunt cateva reguli si caracteristici specifice de care ar trebui sa tii cont pentru a nu da gres si pentru a te bucura de cel mai stralucitor si comfy interior. In primul rand, nu evita texturile indraznete, cum sunt catifeaua, blanurile, damascul, pieile de animal, satinul, matasea si casmirul. Toate acestea se pot regasi pe diverse piese de mobilier, cum ar fi tapiteria canapelei sau fotoliilor, pentru covoare, perne decorative, draperii si asternuturi.

Paleta de culori trebuie si ea aleasa cu grija. In ceea ce priveste lavabila, apeleaza la culori neutre, atemporale, precum alb, gri, crem sau maro deschis, astfel incat sa creeze un fundal potrivit pentru celelalte elemente de design. Dupa ce ai creat spatiul optim, poti incepe sa te joci si cu alte culori pentru a adauga accent, cum ar fi rosu, violet, albastru si verde regal. Acestea trebuie combinate cu nuante stralucitoare de argintiu si auriu, dar si cu cele perlate, sidefate.

Piesele de mobilier necesita o atentie speciala, acestea vor fi vedetele fiecarei incaperi. Predominant sunt produsele masive, inspirate din stilul baroc, florentic, oriental, modern, executate din materiale premium, super calitative, cum ar fi lemn exotic, sticla, marmura, cu detalii pretioase, spre exemplu manere din alama, picioare aurii sau butoni din cristal. Printre piesele de mobilier care nu ar trebui sa-ti lipseasca se numara fotoliile sau canapele cu tapiterie din catifea si picioare aurii, console metalice cu blat din sticla sau marmura, paturi foarte mari, noptiere cu finisaj lucios.

Nu uita de elementele decorative! Acestea nu pot lipsi dintr-un decor glamour pentru ca leaga toate piesele de mobilier si aduc acel touch de eleganta final. Nu omite pernele cu diverse pattern-uri pretioase, vaze maximaliste, piese de arta si ceasuri pentru perete. Si poate cea mai mare si pretioasa bijuterie dintr-un living glam este candelabrul, care trebuie sa atraga toate privirile.

 perne decorative

Idei simple prin care poti adapta stilul glamour in locuinta ta

Cel mai probabil acum te intrebi cum vei reusi sa integrezi si sa combini toate aceste elemente pentru a crea un decor placut si coerent, iar raspunsul il primesti in randurile urmatoare!

Livingul este cea mai importanta incapere din locuinta, aici iti petreci timpul cu cei dragi, va relaxati, luati masa impreuna, organizezi petreceri, iar asta inseamna ca fiecare element trebuie sa arate perfect! Piesa care nu trebuie sa lipseasca este canapeaua, aceasta va fi piesa de rezistenta si poti opta pentru una de culoare albastru deschis sau verde, cu forme curbate. Masuta de cafea are si ea un rol foarte important, asa ca alege-o astfel incat sa fie un statement piece de necontestat si in acelasi timp practica si functionala. Pentru a face cea ma buna alegere, aceasta trebuie sa fie la inaltimea potrivita fata de canapea, iar daca iti doresti o piesa functionala si incapatoare, alege o masuta supradimensionata, cu blat incapator. Tot in aceasta incapere poti adauga un tapet cu accente aurii sau argintii, poate o biblioteca glamour metalizata, un candelabru somptuos si draperii lungi pana-n podea, care sa-si pastreze faldurile inclusiv cand acopera toata latimea ferestrei.

Vrei sa te simti special in fiecare zi si sa te trezesti intr-un decor de vis si luxury? A venit momentul sa-ti decorezi dormitorul in stil glamour! Patul este cea mai mare piesa de mobilier din aceasta incapere si punctul central, de aceea alege o tablie somptuoasa, din catifea, cu cat mai multe detalii si elemente. Poti incadra patul cu doua oglinzi asezate deasupra noptierelor, in spatele lampilor cu abajur cu pattern floral. Elementele decorative sunt esentiale intr-un dormitor glamour, iar pernele lucioase din matase, casmir si catifea nu pot lipsi din acest set up. Iar pentru un efect cu adevarat spectaculos, integreaza perne de diferite culori si dimensiuni.

Acum mai ai un ultim pas important, amenajarea bucatariei si zonei de dining in stil glamour. Daca te bucuri de un spatiu de mari dimensiuni, integreaza o insula cu blat lucios care sa aiba si rol de spatiu de depozitare. In bucatarie este important sa pastrezi un echilibru si sa optezi pentru aceleasi materiale si culori. Iar daca tavanul este inalt, un candelabru sau o lustra pretioasa, cu elemente cat mai elaborate, va fi cea mai inspirata alegere. In ceea ce priveste zona de dining, ai o misiune speciala de a crea un mix & match indraznet si de bun gust. Scaunele de dining de la The Home cu tapiterie din catifea sunt ideale pentru a fi combinate cu o masa din lemn masiv sau cu blat din marmura. Iar daca iti doresti sa adaugi un twist contemporan in acest spatiu, opteaza pentru piese minimaliste pe care sa le asortezi cu un corp de iluminat avangardist, cu led sau neon.

 

Piese din colectia The Home in stilul glamour

Vrei sa pui in aplicare stilul glamour in locuinta ta? Vei reusi doar cu cele mai stylish piese de mobilier din colectia The Home! Iata care sunt produsele care nu ar trebuie sa lipseasca dintr-un decor glam de senzatie:

Canapeaua Brice de la Eichholtz

Un decor super glam si stralucitor nu ar fi perfect fara o canapea pe masura. Piesa Brice abia asteapta sa fie vedeta livingului tau, pe care sa te relaxezi de fiecare data cand simti nevoia. Ce o face atat de speciala? Este o canapea plina de eleganta si stil, formele rotunjite arata minunat in orice spatiu, indiferent de dimensiunea acestuia, iar tapiteria din boucle este super comfy si adauga textura oricarei incaperi.

 

Fotoliul Mayfair de la Richmond Interiors

Pe lista pieselor de mobilier pe care le adoram se incadreaza si colectia de fotolii Mayfair semnata Richmond Interiors. Acestea sunt disponibile intr-o gama variata de culori, de la negru, pana la roz pudrat. Forma atipica si eleganta a acestei piese nu va trece neobservata, iar combinatia dintre tapiteria din catifea si detaliul auriu de la baza acestei piese arata superb.

 

Masa de dining Sansa de la Dutchbon

Masa de dining Sansa are atat de multe calitati, incat nici nu stim cu care sa incepem. Pe noi ne-a cucerit cu blatul din sticla neagra, colturile rotunjite si picioarele simple, dar fabuloase. Pe scurt, aceasta piesa iti ofera tot ce ai nevoie, design glam, confort si rezistenta!

Sansa - masa dinig