Stilul boho chic in amenajari interioare - ce inseamna si cum il integrezi in locuinta ta

Boho Chic este un stil de viata, reprezentat de sentimente de libertate in alegeri, care exprima individualitate si se aplica celor care traiesc fara sa tina cont de reguli. Acest stil provine din curentul cu acelasi nume, care a facut furori in moda, fiind un stil rezultat in urma unor imbinari de elemente deosebite, cum ar fi accente boeme, detalii folk, motive vegetale, elemente moderne si influente hippie. Stilul Boho Chic ti-a trezit interesul? Afla in randurile urmatoare care sunt elementele-cheie ale acestuia in designul interior.

Stilul Boho Chic amenajari interioare  

Stilul Boho casa - piese reprezentative

3 idei practice pentru un stil Boho Chic modern


Stilul Boho Chic amenajari interioare  

boho.chic.living

cosuri.depozitare

scaun.lemn

Culori indraznete

Boho Chic este renumit pentru paleta cromatica indrazneata si impactanta. Totusi, chiar daca pare ca acest stil nu este ghidat de reguli, sunt anumite sfaturi de la specialisti de care este important sa tii cont. Astfel, alege o culoare neutra pentru pereti, precum alb sau bej pentru ca ofera mai multa luminozitate. Printre culorile reprezentative pentru Boho Chic se numara galben, violet, rosu, verde, albastru si portocaliu, pe scurt nuante exotice. Combinatiile de tonuri pamantii sunt si ele foarte populare si specifice acestui stil. Nimic nu este „prea mult” cand vine vorba de Boho Chic, asa ca nu te teme sa asezi cateva perne de-un rosu aprins sau albastru regal pe o canapea vintage in culori sterse.

Materiale naturale

Boho Chic este o invitatie spre conectarea cu natura si mediul exterior, asa ca elementele si materialele naturale sunt din plin in acest decor. Combina imprimeuri in culori vii cu materiale precum lemn, blana, in sau piele vintage. Opteaza pentru mobilierul confectionat din materiale naturale si calitative pentru a crea un set up cald si primitor. In living, spre exemplu, ai nevoie de o „piesa vedeta” confectionata din ratan. Acesta va arata senzational langa un covor din iuta, iar cateva decoratiuni indraznete din elemente naturale vor completa set up-ul cu succes.

Stilul boho casa - piese reprezentative

 textile

living.boho

bucatarie.boho.chic

masa.cafea

Mobilierul Boho Chic

Piesele de mobilier trebuie sa aiba atat un rol functional, cat si unul decorativ. Axeaza-te pe produsele impunatoare, colorate, specifice anilor `50 sau `60. Pentru un decor cat mai interesant nu uita ca ai la indemana si magazinele de antichitati acolo unde poti gasi adevarate opere de arta. Poate un dulapior sau un cuier sau chiar un fotoliu vintage se vor integra de minune in locuinta ta, iar avantajul acestora este pretul accesibil cat si unicitatea. 

Nu vor da niciodata gres piesele din lemn masiv, rafturile pline cu carti, scaune pictate manual sau cufere. Iar daca nu vrei sa renunti la piesele de mobilier pe care le ai deja in locuinta, le poti da un look total nou, apeland la specialisti care iti pot reconditiona vechile elemente.

👉 Descopera piesele de mobilier din portofoliul The Home! Alege-le pe cele care se potrivesc stilului Boho Chic si bucura-te de calitate, design deosebit si preturi competitive.

Decoratiuni

Boho Chic este universul decoratiunilor indraznete, colorate, inspirate din diverse culturi. In acest set up ai nevoie de cateva piese vintage, cum ar fi valize sau cufere din lemn pe care le poti gasi in vintage shop-uri. Pe langa acestea, axeaza-te pe elemente decorative confectionate din materiale naturale. La capitolul decoratiuni ai libertate sa te inconjori de tot ce iti place si te reprezinta. Ti-ai cumparat o statueta din ultima vacanta? Adaug-o in living!

👉 Comandă de la The Home obiecte decorative create de designer, care te reprezinta. 

Elemente textile

Elementele textile sunt peste tot in decorul Boho Chic, acestea fiind modalitatea prin care vei reusi sa adaugi textura, culoare si contrast unei incaperi. In plus, asigura confortul si sentimentul de acasa. Vei avea nevoie de perdele, perne decorative, paturi mari, pufuri si covoare. Acestea sunt perfecte pentru a amenaja mici spatii de relaxare. Covoarele tesute in stil marocan, in culori tari si forme geometrice sunt o alegere inspirata. Totusi, asigura-te ca acesta prezinta consonanta cromatica si stilistica cu restul spatiului. Ai nevoie de o piesa in culori aprinse, vesele, primavaratice, cu motive florare sau traditionale. Pernele decorative sunt folosite intr-un numar cat mai mare, in forme si dimensiuni diverse, acestea se pot regasi chiar si pe podea, dar si pe fotolii, pat sau canapea. Ele joaca un rol important in crearea unui spatiu calduros si primitor.

3 idei practice pentru un stil Boho Chic modern 

materiale.naturale

decor.boho

1. Mixeaza diverse elemente

Boho Chic inseamna libertate si creativitate fara margini, de aceea iti recomandam sa te joci cu cat mai multe elemente, culori si texturi pentru a crea un decor autentic. Nu te rezuma doar la obiectele pe care le gasesti in magazinele de design interior, poti crea un mix interesant intre elemente moderne si piese vintage, suveniruri, obiectele bunicilor sau cadouri speciale. Totusi, daca simti ca nu stapanesti atat de bine crearea unui mix reusit, ai la indemana plantele de mari dimensiuni care vor crea senzatia de maximalism. Asadar, incearca sa combini noul si vechiul si te vei bucura de un spatiu atipic si primitor.

2. Piese handmade

Acest stil este reprezentat de unicitate si individualitate, iar piesele lucrate manual sunt o componenta ce nu ar trebui sa lipseasca pentru ca nu vor exista doua la fel. Ai posibilitatea de a descoperi numeroasele DIY-uri ce te vor ajuta sa te joci si sa-ti creezi propriile elemente, fie poti apela la produsele confectionate manual de specialisti. Boho Chic este o calatorie sentimentala si personala, de aceea fiecare element ar trebui sa aiba incarcatura emotionala, sa fie creat handmade cu atentie, rabdare si pasiune.

3. Lasa lumina naturala sa patrunda

Interioarele Boho Chic sunt caracterizate de spatii cat mai luminoase. Toate elementele inedite care se amesteca pentru a crea acest stil deosebit sunt puse in evidenta mai bine cu ajutorul luminii naturale. Uita de draperiile opace si opeaza pentru unele transparente. Iar daca nu beneficiezi de prea multe ferestre mari, asigura-te ca ai din plin lumina calda, cu ajutorul unor becuri incandescente. 

👉 Alege de la The Home corpuri de iluminat inedite si practice, iar cele disponibile in stoc ajung la tine in 24/48 de ore!

Esti o fire romantica, visatoare si-ti doresti ca locuinta ta sa te reprezinte si sa vorbeasca despre tine si pasiunile tale? Atunci stilul Boho Chic este alegerea cea mai inspirata pentru locuinta ta! Denumirea acestui stil este o prescurtare a termenului Bohemian, care provine de la cuvantul frantuzesc bohème, insemnand nomad. Putem deduce ca este un stil al libertatii, neconvetional si nonconformist. Boho Chic este unul dintre cele mai permisive din istoria artei, fiind lipsit de reguli stricte de asortare si constrangeri. Vei reusi sa creezi un mix & match vibrant cu ajutorul elementelor de inspiratie marocana, indiana sau africana.


Sursa foto: The Home