5 motive pentru care sa alegi o masa de dining extensibila

Tipuri si materiale pentru mesele de dining

Masa de dining este o piesa atat de comuna, incat nu realizam ce rol important are in vietile si in locuinta noastra. Iti poti imagina o zi fara aceasta? Vii acasa, esti nevoit sa-ti mananci portia de mancare preferata pe canapea, nu te mai poti bucura de o cina romantica cu persoana iubita, iar mesele in familie ar fi doar un vis. Ne este cat se poate de clar, fara o masa de dining am rata multe momente speciale din vietile noastre. Trebuie sa te asiguri ca aceasta piesa iti satisface toate nevoile, asa ca opteaza pentru o masa confectionata din materiale calitative, stabila, incapatoare si care sa se potriveasca perfect cu restul pieselor de mobilier din locuinta ta. Daca te intrebi cum reusesti sa faci cea mai buna alegere, iti prezentam care sunt principalele tipuri de mese de dining disponibile pentru a-ti satisface toate nevoile.

Primul criteriu dupa care pot fi clasificate mesele de dining este forma acestora. Astfel, poti opta pentru:

  • Masa de dining rotunda

Mesele rotunde ocupa de obicei mai putin spatiu si au un impact placut din punct de vedere estetic. Forma lor este cat se poate de versatila, iar asta iti va permite sa ii gasesti un loc intr-o incapere cu orice forma geometrica. O masa fara margini ascutite creeaza senzatia de caldura si unitate intr-un spatiu si iti garanteaza echilibrul dintre estetica si confort atunci cand te bucuri de un meniu delicios. In plus, lipsa colturilor va permite sa asezi mai multi oameni in jurul acesteia si va ajuta mesenii sa se simta confortabil intr-un cadru relaxant.

  • Masa de dining ovala

Mesele ovale sunt si ele populare si extrem de utile. Acestea combina aspectul liniar al mesei dreptunghiulare cu intimitatea si flexibilitatea pieselor rotunde. Forma sa se potriveste intr-o incapere de mari dimensiuni, dar si intr-una cu geometrie ingusta si lunga. Mesele ovale sunt incapatoare, astfel te vei bucura de multe petreceri cu toti prietenii in jurul acestei piese. Crezi ca ai nevoie de o masa ovala? Arunca o privire peste doua modele preferate din colectia noastra, Vanna by HK Living si Denise by The Home Collection.  

denise - masa de dining

  • Masa de dining dreptunghiulara

Printre modelele clasice si populare se numara mesele dreptunghiulare. De ce sunt atat de cautate? Geometria lor este potrivita pentru incaperile cu aceeasi forma si sunt functionale, oferind mai multe locuri. Asadar, daca diningul este ingust si lung si cauti o masa perfecta in jurul careia sa incapa toata familia ta numeroasa, masa clasica dreptunghiulara este cea mai buna alegere. Iar pentru ca misiunea de a gasi o piesa super cool sa fie cat se poate de simpla si placuta, iti recomandam sa arunci o privire peste mesele de dining de la The Home, gata sa-ti fie alaturi o perioada indelungata. Trebuie sa descoperi colectia de mese Argo semnata Kave Home, vei gasi o varietate de culori si combinatii  de care te vei indragosti. 

  • Masa de dining patrata

Vrei sa gasesti o masa de dining care sa se potriveasca intr-un spatiu de mici dimensiuni? Ai nevoie de o masa patrata, perfecta pentru familiile cu patru membri sau un cerc restrans de prieteni. Totusi, daca vrei o piesa patrata, dar ti-ai dori sa fie destul de spatioasa, poti apela la un produs extensibil care iti va da posibilitatea de a aseza mai multe persoane in jurul acesteia. Dimensiunile adecvate ale mesei patrate pentru patru persoane sunt intre 80-90 cm pe fiecare latura.

Un alt criteriu dupa care putem clasifica mesele de dining este mobilitatea pe care acestea o ofera, existand astfel doua tipuri:

  • Masa de dining fixa

Nu sunt foarte multe de spus despre mesele fixe, cu siguranta stii cum arata o astfel de piesa si ai una in locuinta ta. Asa cum am mentionat anterior, ele pot fi gasite in diverse forma, stiluri si materiale. Tine cont de faptul ca mesele fixe cu numar mare de locuri sunt potrivite intr-un spatiu generos, fiind utilizate de obicei in livingurile apartamentelor mari sau pentru case.

Pillar - masa dining

  • Masa de dining extensibila

Masa de dining extensibila este o varianta practica pentru persoanele care au o familie numeroasa sau isi invita gasca de prieteni pentru a lua cina impreuna. O piesa perfecta este o combinatie de aspect actual si modern, calitate si stil care face un match garantat cu restul pieselor de mobilier. Astfel, te vei bucura de o masa simpla, cu dimensiuni potrivite pentru un numar redus de persoane, iar la ocazii speciale vei avea o masa spatioasa in jurul careia vor avea loc mai multe persoane.

Avantajele si dezavantajele unei mese de dining extensibile

Credem ca masa exstensibila este ideala pentru orice locuinta. Aceasta piesa iti poate satisface orice nevoie, este disponibila intr-un numar mare de modele, in colectia The Home vei gasi mese extensibile cu un design deosebit, asa ca nu mai sta pe ganduri si adauga un astfel de produs in zona de dining. Vrei si mai multe motive pentru care sa alegi masa extensibila? Iata cateva:

  • Este ideala pentru spatii mici

Stim cat de greu este sa amenajezi un spatiu mic, ai impresia ca orice piesa sau nou element pe care il adaugi sufoca spatiul si incarca vizual. De aceea fiecare produs trebuie ales cu grija, mai ales masa de dining. Asa ca o masa extensibila este tot ce ai nevoie in bucatarie. Opteaza pentru o masa mai mica, care sa se incadreze in spatiul tau si pe care sa o extinzi la nevoie. Colectia de mese Glimps semnata Zuiver este versatila si perfecta pentru spatiul tau. Alege-ti preferata! 

Glimps - masa dining

    • Te ajuta sa economisesti spatiul

    Poate cel mai mare avantaj pe care il ai in urma alegerii unei mese extensibile este faptul ca maximizeaza spatiul de care dispui in bucatarie sau dining. Poti alege o masa mai mica, cuminte, care sa nu iasa prea mult in evidenta, pe care sa o extinzi la nevoie, devenind vedeta spatiului tau. Prin faptul ca o poti lua intr-o dimensiune mai mica, vei beneficia de tot spatiul disponibil ramas.

    • Este durabila

    Cu totii ne dorim sa avem in casa noastra piese de mobilier durabile, calitative, mai ales daca investitia pe care o facem este una considerabila. Masa extensibila asigura durabilitatea de care ai nevoie, datorita constructiei solide si al designului simplu. Nu trebuie sa-ti faci griji ca vei fi nevoit sa o schimbi prea curand, va fi alaturi de tine o perioada indelungata.

    • Prezinta mecanisme simple de extensie

    Te gandesti ca mesele extensibile au un mecanism mult prea complicat de extensie? Afla ca nu este deloc asa! Mesele extensibile de la The Home prezinta diverse mecanisme, toate la fel de simple, iar cel mai bun exemplu este piesa Oqui din colectia Kave Home. Cu atat de multe stiluri si dimensiuni diferite disponibile este important sa explorezi toate optiunile tale. Mecansimul ales de tine trebuie sa se potriveasca nevoilor si stilului tau de viata. 

    Oqui - masa dining extensibila

    • Ai o varietate numeroasa de forme si modele

    Varietatea este cuvantul cheie cand vine vorba de mesele de dining extensibile. Pentru ca ne dorim ca fiecare persoana sa-si gaseasca acea masa care sa il reprezinte, in colectia The Home vei descoperi mese de dining extensibile in numeroase forme si dimensiuni. Si cel mai important, iti punem la dispozitie piese in diferite stiluri, fie ca vrei sa obtii un decor modern, vintage, glam, minimalist si asa mai departe.

    Totusi, perfectiunea nu exista nici cand vine vorba de piesele de mobilier. Mesele de dining extensibile au cateva defecte care te pot face sa te gandesti de doua ori inainte sa alegi o astfel de piesa. De aceea, ti le vom prezenta pentru a te asigura ca decizia pe care urmeaza sa o faci este cea mai buna, indiferent de micile dezavantaje.

    • Anumite piese isi pot pierde echilibrul

    Fiecare piesa trebuie aleasa in functie de nevoile pe care le ai. In mod cert, pentru unele persoane un anumit tip de masa extensibila poate fi mai potrivit decat altul. Astfel, in cazul in care inviti un numar mare de persoane in vizita si ai optat pentru o masa rotunda cu un singur piedestal, aceasta isi va pierde cu usurinta echilibrul, iar asta va avea urmari neplacute pentru musafirii tai. Incearca sa iei cea mai buna decizie!  

    • Mecanismul de extindere iti poate da batai de cap

    Asa cum am mentionat anterior, mesele extensibile moderne au un mecanism cat se poate de simplu. Totusi, este posibil sa-ti dea batai de cap mecanismul piesei alese de tine. Este important sa urmaresti cu atentie instructiunile fiecarui produs pentru a nu te accidenta. Incearca sa securizezi cat mai bine fiecare element pentru a te simti in siguranta.

    Cum iti dai seama ca o masa de dining este calitativa?

    Masa de dining perfecta trebuie sa indeplineasca numeroase criterii, printre care sa fie si calitativa. Fiind o piesa atat de importanta, care este utilizata zilnic vei dori ca aceasta sa-ti fie alaturi o perioada cat mai indelungata pentru a te scuti de cheltuielile regulate. Te intrebi cum recunosti o masa de calitate? Iata raspunsul!

    O masa calitativa este confectionata din cele mai bune materiale. Mesele de la The Home sunt disponibile intr-o varietate mare de materiale, ideale pentru a crea un set up care sa te reprezinte. Poti opta pentru o piesa din sticla, perfecta mai ales pentru incaperile de mici dimensiuni. Desi sticla poate fi integrata cu usurinta, mai ales in designul minimalist, aceasta este greu de intretinut, asa ca poti avea in vedere o masa din piatra sau marmura plina de eleganta. Mesele din lemn masiv sunt poate cea mai populara alegere, iar asta nu e de mirare avand in vedere durabilitatea acestui material. Insa, daca vrei sa iesi din tipare si sa adaugi in locuinta ta o piesa speciala, in trend, iti recomandam mesele confectioante din ciment sau terrazzo, doua materiale super moderne, cu un look deosebit si calitative. Arunca o privire peste modelele Shanelle si Nina semnate Kave Home.

    Shanelle - masa dining terrazzo