Amenajare living: sfaturi si idei de design

Daca te-ai mutat la casa noua sau pur si simplu iti doresti sa reimprospatezi designul casei, ar fi o idee buna sa incepi cu livingul. Este incaperea principala din locuinta, locul in care iti petreci mare parte din zi si unde iti intampini prietenii la cina. Iar daca vorbim despre un living cu bucatarie deschisa, atunci poti adauga ore bune timpului petrecut in camera de zi. Din aceste motive, si nu numai, vei dori sa te bucuri de un living amenajat modern, care sa te reprezinte.

Punctul de pornire in amenajarea livingului il reprezinta spatiul pe care il ai la dispozitie, precum si preferintele tale in materie de design. Fie ca esti in cautare de idei de living cu bucatarie, livinguri luxoase sau idei de design pentru un living de apartament, descopera in acest articol cateva idei de amenajare living de care sa tii cont, pentru a avea o camera de zi in care iti petreci cu placere timpul.

  • Sfaturi amenajare a livingului
    • Idei amenajare living in functie de tipul locuintei
  • Idei de amenajare a livingului in functie de stil
  • Trucuri de design pentru amenajarea unui living mic
  • Idei de amenajare a livingului dreptunghiular
  • Idei living modern la casa si la apartament
  • Idei amenajare living cu bucatarie open space
  • Decoreaza-ti livingul in stilul The Home

Sfaturi pentru amenajarea livingului

Inainte de a incepe amenajarea livingului, este bine sa tii cont de cateva directii de design care sa te ajute sa parcurgi cat mai usor acest proces. Iata care sunt cele mai importante sfaturi pentru amenajarea unui living clasic, modern, minimalist, rustic sau in orice alt stil care te reprezinta.


👉 Descopera mai multe detalii despre cum sa alegi corect perdelele si draperiile

Personalizeaza spatiul

Acum ca am stabilit care sunt piesele de mobilier de baza, cu care sa incepi amenajarea livingului, dar si care sunt motivele pentru care merita sa investesti in produse de calitate, nu trebuie sa iti scape din vedere stilul pe care vrei sa il redai prin amenajarea livingului. 

Cu cat acesta se potriveste mai bine stilului si personalitatii tale, cu atat te vei simti mai bine si mai confortabil sa-ti petreci timpul in living. Astfel, pentru a reda cat mai mult din preferintele tale in amenajarea camerei de zi, alege obiecte decorative care te reprezinta sau care pun in valoare amintirile pe care iti doresti sa le pastrezi la vedere. Opteaza, totodata, pentru paleta preferata de culori si pentru piese de mobilier care sa corespunda stilului tau.

👉 Canapeaua si draperiile sunt elemente ce atrag imediat atentia atunci cand intri intr-o incapere. Afla cum sa asortezi canapeaua cu perdelele si draperiile pentru a face o prima impresie reusita.

Designul interior al livingului: 5 materiale pe care sa le folosesti in amenajarea livingului

Pentru a obtine un design interior al livingului cat mai estetic si durabil, iata 5 materiale pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi piesele de mobilier pentru amenajarea unui living la bloc sau la casa:

  1. Otel. Acest metal este durabil, flexibil si poate fi integrat cu usurinta intr-un living mobilat modern. Este ideal pentru picioarele scaunelor si meselor. Intr-o bucatarie open space, la apartament, poti amplasa piese de mobilier ce combina otelul cu lemnul pentru a armoniza zona de living si cea de bucatarie.
  2. Sticla. Piesele de mobilier din sticla sunt vedete in stilurile actuale de home decor. Acestea sunt potrivite mai ales in amenajarea unui living open space mic, deoarece nu incarca spatiul. Sticla poate fi modelata in diferite forme ceea ce o face o alegere potrivita pentru formele atipice. In functie de proces, sticla poate fi extrem de durabila si aici ne referim la cea temperata. Piesele din sticla sunt adesea admirate pentru eleganta si se potrivesc de minune intr-un living open space cu un design minimalist.
  3. Piele. Pielea a fost utilizata in masa timp de foarte multi ani, pentru realizarea mobilierului. Pentru ca este confortabila si pliabila, este folosita des la tapitarea scaunelor si a canapelelor. Deoarece pielea naturala este scumpa, uneori, aceasta este inlocuita cu vinilul, acesta fiind o optiune mai accesibila. O idee de amenajare a unui living cu semineu poate include pe lista pieselor de mobilier o canapea din piele, pentru a crea o atmosfera calduroasa si confortabila in living.
  4. Lemn. Unul dintre cele mai populare materiale pentru mobilier este lemnul. Nu doar ca este versatil, dar reprezinta si o optiune sustenabila. Indiferent ca este vorba despre mobila pentru un living de apartament sau pentru amenajarea unui interior cu living si bucatarie open space, lemnul este un material versatil, folosit in crearea unor piese personalizate potrivite pentru diferite aranjamente de sufragerii, pentru bucatarii open space moderne sau pentru o mobila de living spatioasa. Mobilierul din lemn are o rezistenta extraordinara in timp, fiind utilizat in numeroase amenajari interioare.
  5. Marmura. Cel mai simplu mod de a oferi un touch sofisticat unui living modern sau unui living clasic cu semineu, urmarind trendurile actuale, este, fara dar si poate, marmura - incredibil de durabila, eleganta si versatila. Daca vei viziona o galerie de imagini cu sufragerii moderne, vei observa ca printre cele mai frumoase livinguri se regasesc sufragerii amenajate cu marmura.

👉 Descopera pe thehome.ro cele mai cool masute de cafea din marmura si din sticla si alege modelul ce confera livingului tau o eleganta aparte.

Idei de amenajare a livingului in functie de tipul locuintei

Atunci cand amenajezi un living, pe langa preferintele tale in materie de design, trebuie sa iei in considerare si tipul locuintei. De cele mai multe ori, in cazul in care locuiesti intr-un apartament, spatiul dedicat camerei de zi va fi mai mic decat cel dintr-o casa. Descopera in continuare cateva idei de amenajare a livingului la casa, dar si a unui living de apartament.

De asemenea, este des intalnita si varianta de living cu bucatarie la casa sau la bloc. La casa, configuratiile de living cu bucatarie iti ofera posibilitatea de a pune in aplicare tot felul de idei de amenajare living cu piatra decorativa, de exemplu, sau o zona de gatit ce integreaza texturi si materiale diferite, fara ca spatiul sa para supraincarcat. In cazul unei bucatarii open space mici optiunile de design interior pot fi ceva mai limitate. Vei gasi, in cele ce urmeaza,  idei pentru orice tip de living pentru a te putea inspira.

Idei amenajare living simplu la casa

Atunci cand amenajezi un living la casa, te poti bucura de libertatea de a folosi mai multe piese de mobilier si obiecte decorative. Astfel, modul de amenajare depinde de ceea ce preferi si de utilitatea spatiului. Ai de gand sa folosesti spatiul pentru a lenevi seara, alaturi de o lectura buna? Daca da, probabil ca, pe langa canapea, vei dori si o masuta si un lampadar elegant. Ai putea, de asemenea, sa pui in aplicare o idee de tapet in living pentru a adauga culoare unei incaperi cu aer tern.

Acum, gandeste-te la ce alte piese se potrivesc in living. Paturile de zi sau un fotoliu cozy reprezinta o idee buna pentru o zona de lectura in camera de zi. Daca livingul se transforma si in zona de dormit, cea mai buna varianta este o canapea extensibila sau un pat rabatabil. Aceste elemente de mobilier nu pot sa lipseasca dintr-un living cu dormitor 2 in 1.

👉 Cele mai confortabile fotolii de zi sunt combinatia perfecta intre design si functionalitate. Gaseste-l in oferta The Home pe cel ce se potriveste designului din livingul tau.

Daca ai ferestre mari in living, niste scaune sau o bancheta ar arata minunat in zona aceea. De asemenea, nu vei dori sa acoperi geamul cu o perdea intr-un living minimalist.

👉 În selecția The Home, vei găsi scaune confortabile, elegante, sofisticate, rezistente care să se potrivească nevoilor tale de relaxare și design.

In schimb, pentru mai multa eleganta, poti opta pentru o piesa statement, precum un fotoliu deosebit sau un otoman. Opteaza pentru linii verticale si suprafete dure si adauga veioze, lampadare si mese, pentru a crea un look echilibrat. Mobilierul pentru sezut se poate ragasi cu preponderenta in zona de dining sau in zona de bucatarie, daca vorbim despre un model de living cu bucatarie open space.

👉 Daca vrei sa creezi loc de relaxare în living un fotoliu recliner se va acomoda nevoilor tale. The Home iti propune o selectie de fotolii recliner in care vei dori sa-ti petreci fiecare dupa-amiaza alaturi de o lectura captivanta.

Nu uita sa completezi designul cu decoratiunile potrivite. Poti opta pentru decoratiuni sculptate, vaze si ghivece interesante, tablouri si alte decoratiuni pentru perete, oglinzi, ceasuri, perne decorative, chiar si lumanari parfumate.

👉 Alege o piesa decorativa care sa-i impresioneze pe cei ce iti vor trece pragul casei. The Home este locul ideal pentru a incepe cautarea obiectului decorativ care sa-ti complimenteze livingul.

Idei amenajare living apartament

Atunci cand te gandesti la modul de amenajare a unui living de apartament, trebuie sa ai in vedere un mod cat mai inteligent de utilizare a spatiului. Astfel, poti sa optezi pentru o canapea de mici dimensiuni, o masa de cafea si un taburet tapitat, acestea fiind practice si decorative, in acelasi timp. Mesele de cafea cu sertare sau rafturi sunt optiuni la indemana, potrivite pentru un living de dimensiuni reduse, deoarece iti ofera si posibilitatea de depozitare.

👉 Descopera ce face diferenta intre o canapea ok și una confortabila la superlativ. Afla cum sa alegi cele mai confortabile si elegante canapele pentru un living

Daca iti doresti o zona extinsa destinata bucatariei si dispui de un plan deschis, atunci ai putea opta pentru amenajarea unui living cu bucatarie si dining. Livingurile moderne pot fi amenajate pentru a se potrivi gusturilor fiecaruia, asa ca poti avea un model de bucatarie cu living, unde zona de gatit este cea principala.

👉 Descopera, la the Home, selectia de mese de cafea si alege un model statement pentru living. Profita de preturile avantajoase si alege o piesa de mobilier cu aspect deosebit.

Iata alte cateva sfaturi si idei amenajare living apartament de care sa tii cont:

  • limiteaza-te la o paleta de doar doua sau trei culori, pentru a nu incarca aspectul;
  • alege doua tipuri de tesaturi texturate;
  • alege cu atentie obiectele decorative si nu le folosi in exces;
  • evita pozitionarea obiectelor de mobilier lipite de perete.

Idei de amenajare a livingului in functie de stil

Exista mai multe tipuri de design interior, unele dintre ele fiind tendinte pasagere, iar altele clasice si atemporale, care rezista in timp. Fiecare stil este definit de particularitati care tin de mobilier, decor, iluminat si accesorii distincte, care ii confera un aspect caracteristic. Cunoscand unele dintre cele mai populare stiluri, vei intelege mai bine ce stil de design se potriveste mai bine in livingul tau.

Living rustic

  • Mobilier din lemn natur - Pentru amenajarea unui living rustic, poti sa alegi mobila de bucatarie si de living din lemn natur sau poti sa apelezi chiar la o mobila reconditionata, pentru a se potrivi cat mai bine acestui stil.
  • Culori cat mai naturale - In ceea ce priveste paleta de culori, aceasta poate sa includa nuante neutre sau pamantii, dar si culori pastelate. 
  • Pardoseli diferite - Pentru a delimita vizibil zonele, poti folosi materiale diferite in fiecare arie.

Living minimalist

Stilul minimalist este caracterizat de:

  • amenajarea spatiului disponibil folosind doar piese de mobilier esentiale;
  • accentul pe functionalitate;
  • ideea de spatiu, luminozitate;
  • decoratiuni putine.

Pentru a amenaja un living open space minimalist:

  • opteaza pentru o mobila de bucatarie cu aspect ultramodern;
  • fara aparatura electrocasnica la vedere in zona de bucatarie;
  • piese de mobilier cu utilitate bine definita;
  • paleta de culori redusa.

Mobilierul pentru sectiunea de living intr-un design minimalist poate fi compus din:

  • comoda Tv;
  • canapea;
  • bufet;
  • masa cu scaune;
  • tablou supradimensionat.

👉 Indiferent de stilul de mobilier din camera de zi, canapeaua este piesa care ancoreaza toate elementele. Este piesa în jurul căreia graviteaza celelalte piese de mobilier. Alege modelul care te reprezinta si ofera personalitate livingului tau.

Paleta de culori caracteristica unui stil minimalist este formata din nuante de negru, alb, bej, gri deschis.

Living industrial

Cateva dintre principalele caracteristici ale stilului industrial sunt urmatoarele:

  • piese de mobilier din sticla;
  • picioare de metal la vedere;
  • corpurile de iluminat inalte;
  • aspect nefinisat al peretilor. 

In ceea ce priveste amenajarea spatiului dedicat bucatariei, poti sa combini culorile mai inchise cu inoxul sau fierul. Nu uita de designul peretilor: pentru a reda cat mai bine aspectul industrial, opteaza pentru un aspect nefinisat al peretilor sau pentru placari care imita aspectul caramizilor.

Living clasic la casa 

In general, la case, dimensiunile livingurilor sunt ceva mai generoase, ceea ce le recomanda pentru modele de amenajare a livingului in stilul clasic. Acesta este caracterizat de piese de mobilier cu un profil mai robust si o zona de dining separata.

  • designul interior clasic poate fi numit si atemporal;
  • aspectul este structurat si echilibrat; 
  • bogat in accesorii, texturi si finisaje. 

De asemenea, daca atunci cand vezi poze dintr-un living cu semineu iti dai seama ca ti-ar placea un astfel de decor si in locuinta ta, afla ca amenajarea unui living cu semineu se incadreaza perfect intr-o casa decorata in stil clasic. 

Living clasic la apartament

Clasicul este asociat de obicei cu rafinamentul si atemporalitatea, asa ca, daca preferi acest stil de design interior pentru livingul apartamentului, atunci trebuie sa iei decizii care sa corespunda acestor referinte stilistice.

  • folosirea elementelor naturale in alegerile de design este o caracteristica a sufrageriilor amenajate in stilul clasic;
  • proiecte de living cu zona de dining prevazuta cu podele si grinzi din lemn;
  • elemente din piatra, caramida, blaturi de marmura
  • bumbacul si inul sunt, in general, tesaturile ce se potrivesc cel mai bine stilului clasic. 

Amenajarea unei sufragerii clasice, precum si un design interior cu living open space amenajat in stil clasic vor insemna interioare aerisite dar nu minimaliste. Acest stil se concentreaza pe eleganta si simplitate, in timp ce piesele de mobilier, culorile, texturile si atentia la detalii se combina pentru a obtine rafinament si o frumusete atemporala. 

👉 Afla ce elemente trebuie sa se regaseasca pe check-listul livingului pentru a realiza o amenajare coerenta si completa.

Amenajarea unui living alb

Daca iti doresti un living elegant, poti opta pentru amenajarea unui living alb. Acest lucru nu inseamna sa alegi doar piese albe. 

Poti opta pentru piese de mobilier din lemn cu insertii albe, alaturi de o canapea intr-o culoare deschisa si poti adauga piese decorative de culoare alba. Astfel, vei obtine atmosfera unui living primitor, spatios si extrem de elegant. O astfel de combinatie este potrivita pentru amenajarea unui living dreptunghiular sau a unui living open space.

De asemenea, daca esti in cautare de idei de amenajare a unui living mic, cu bucatarie open space, poti combina nuante deschise pentru blatul si mobila de bucatarie, pentru a obtine un design de living simplu si modern. 

Trucuri de design pentru amenajarea unui living mic

Cu aranjarea potrivita designul unui living mic poate transmite eleganta si poate inspira confort. Este, intr-adevar, ceva mai mult de munca atunci cand cauti idei pentru un living mic, insa rezultatul te va multumi pe deplin.

In primul rand, este important sa stii spre ce piese de mobilier sa te indrepti si ce piese sa eviti. In al doilea rand, te poti folosi de cateva trucuri vizuale pentru a face livingul sa para mai mare. Cu aceasta ocazie vei afla ca o amenajare pentru o sufragerie mica nu inseamna intotdeauna peretii albi si o abordare minimalista.

Citeste mai departe si afla cateva trucuri de design utile pentru proiecte de amenajari livinguri mici dar elegante si gaseste in galeria de mai jos idei pentru living de apartament. Iata cateva trucuri si idei pentru camera de zi, pentru a amenaja o sufragerie moderna atunci cand nu dispui de prea mult spatiu.


  • Alege o canapea cu un profil mic


Atunci cand te gandesti la un aranjament pentru un living mic, incepe cu cel mai important element: canapeaua. De multe ori, se alege una prea mare pentru spatiul disponibil. Iar acest lucru da si mai multe batai de cap cand este vorba despre amenajarea unei sufragerii de bloc si canapeaua trebuie transportata cateva etaje.

Piesa centrala, din amenajarea unui living de apartament mic, trebuie, vizual, sa para usoara si sa nu incarce camera. Nu vrei o canapea masiva, care ocupa prea mult spatiu, asa cum vedeam in pozele cu sufragerii de apartamente din anii 2000. Asadar, evita bratele groase, inalte, precum si un spatar prea inalt atunci cand alegi canapeaua.

👉 Canapeaua este piesa centrală a livingului. Pe canapea iti petreci timpul cu prietenii, uitandu-te la televizor si relaxându-te in weekend. Alege din oferta The Home canapeaua care întruneste toate condițiile: confort, calitate, culoare și câteva elemente suplimentare, cum ar fi materialul rezistent la pete.

De asemenea, ajuta sa alegi un model cu picioare subtiri, linii simple si fara forme elaborate. Modelele de canapele chesterfield nu reprezinta o alegere prea inspirata pentru un living mic si modern. Vezi cateva imagini cu mobila de living din care sa iti inspiri alegerile pentru amenajare:



  • Adauga otomane rotunde ca scaune suplimentare


Un model de otoman mai inalt, tapitat, se va potrivi de minune atunci cand amenajezi un living clasic de dimensiuni reduse. Otomanele rotunde reprezinta alegeri inspirate atunci cand decorezi camere de zi mici, deoarece sunt multifunctionale si elegante, integrandu-se cu usurinta intr-un living mic cu semineu, de exemplu.


Iti poti sprijini picioarele pe ele atunci cand te uiti la televizor, pot fi locuri suplimentare de stat, atunci cand ai invitati sau poti aseza o tava rotunda deasupra si le poti folosi ca masa laterala, la nevoie.


  • Utilizeaza o masa laterala ca masa de cafea pentru amenajarea unui living dreptunghiular de bloc


Mesele de cafea ocupa destul de mult loc intr-un living modern de mici dimensiuni. Cele mici au, de obicei, in jur un diametru de 70 cm. Iar cand este vorba despre amenajarea unui living dreptunghiular mic, fiecare centimetru conteaza. In plus, iti doresti o sufragerie mobilata care sa includa si spatii de depozitare si in care sa te simti confortabil in orice moment al zilei.

Tinand cont de acest lucru, alege, in schimb, o masuta laterala sau un set de doua masute. Una dintre ele poate fi mai inalta decat cealalta, astfel incat cea mai mica se poate depozita sub cea mare. Astfel de idei de amenajare a unui living mic sunt binevenite deoarece adauga versatilitate camerei si economisesc spatiu. 


  • Defineste spatiul cu un covor supradimensionat


Atunci cand decorezi un living mic ai fi tentat sa crezi ca un covor mic este solutia potrivita. Dar, de fapt, este exact opusul. Prin desfasurarea unui covor mic pe lungimea canapelei, sufrageria va parea ca nu depaseste granita covorului. Alege un covor cu cativa centimetri mai mare decat canapeaua si pozitioneaza picioarele din fata ale canapelei pe covor. 


  • Alege obiecte decorative inalte


Atunci cand cautam idei amenajare sufragerie apartament mic evitam adesea sa luam in calcul obiectele decorative mari. Dar uneori pot fi alegerea potrivita. Pentru ca nu exista prea mult spatiu pe podea, ceea ce vrei sa faci intr-o amenajare interioara a unui living mic, pentru a crea un echilibru, este sa atragi privirea in sus pe perete, spre tavan. 

Selecteaza o piesa masiva de decor pentru peretele principal din camera de zi. Astfel, acest perete poate deveni punctul central al livingului. Iata cateva modele de livinguri mici care iti pot fi sursa de inspiratie in alegerea designului pentru livingul tau.

Idei de amenajare a livingului dreptunghiular

In timp ce camerele de zi pot fi de toate formele si dimensiunile, unele sunt mai dificile decat altele. De exemplu, spatiile dreptunghiulare pot prezenta o serie intreaga de provocari in materie de design interior. 

Amprenta la sol lunga si ingusta poate prezenta adesea probleme legate de fluxul de trafic, precum si de dispunerea mobilierului atunci cand planifici un design modern al livingului. Dar nu trebuie sa iti faci faci griji. Cu o planificare atenta si cateva idei de amenajare a unui living dreptunghiular, designul interior al livingului tau se va simti elegant, functional si primitor.

  • Una dintre cele mai bune modalitati pentru a realiza designul unui living dreptunghiular este de a crea un plan la o scara mica. Acest lucru te va ajuta sa vizualizezi cum vor functiona (sau nu) diferite configuratii ale livingului, astfel incat sa nu fii nevoit sa pierzi timp si energie mutand mobila de colo-colo. Practic, vei realiza o simulare de amenajare a livingului.
  • De asemenea, determinarea fluxului de trafic intr-un living mic amenajat intr-un spatiu dreptunghiular este esentiala. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este sa pornesti de la usa si sa mergi de la o intrare la alta pentru a stabili culoarele de trecere si a face ca designul unui living ingust si lung sa fie functional.
  • Unele camere de zi dreptunghiulare sunt lungi si inguste, creand senzatia unui tunel sau a unei piste de bowling. Pentru a ajuta la remedierea acestui efect, creeaza o zona de conversatie la un capat al camerei.
  • Aseaza o masuta mica intre doua scaune aflate fata in fata sau inclinate si orientate spre fereastra. Adauga o canapea extensibila pe peretele ingust pentru a opri privirea. 

👉 Cand te gandesti la amenajarea livingului, plasarea canapelei si a televizorului sunt reperele principale pentru a realiza design-ul dorit. Afla cum sa alegi comoda TV potrivita stilului casei tale.

Urmatoarele idei de sufragerie ingusta iti pot servi ca sursa de inspiratie:

Idei amenajare living cu bucatarie open space

Atunci cand locuinta ta beneficiaza de un living open space, inseamna ca intre bucatarie si camera de zi nu exista pereti despartitori. Astfel, ai avantajul de a te bucura de un spatiu mai generos.

Desi la prima vedere poate parea dificil sa amenajezi un astfel de spatiu, profita de sfaturile de mai jos si obtine un design inedit, fara prea mult efort. Iata cateva idei amenajare living cu bucatarie open space, in functie de stil:

Idei amenajare living open space

Pentru amenajarea unui living open space cu bucatarie vei dori sa alegi piese de mobilier care functioneaza bine impreuna si chiar decoratiuni ce armonizeaza zonele. 

Camerele de zi cu plan deschis sunt incredibil de versatile si permit patrunderea luminii ceea ce face ca spatiul sa para mai mare. In plus, poti crea zone interesante, precum amanajarea unei bucatarii open space cu insula, un colt de divertisment si o zona de servit cafeaua sau alte idei de compartimentare a casei, cu ajutorul ideilor de design interior pentru living.

Pentru o casa generoasa cu living open space, precum si pentru amenajarea unui living cu scara interioara vei avea nevoie de idei de camere de zi in plan deschis, pentru a face spatiul elegant si fara cusur. 

  • Profita la maximum de suprafata prin crearea unui spatiu deschis, multifunctional amenajat pentru toata familia. 
  • Fie ca te intereseaza amenajarea unui living mare sau cauti modele de livinguri mici sau livinguri mobilate intr-un anumit stil, cand vine vorba de alegerea canapelei, alege o varianta de canapea modulara. O astfel de optiune de mobilier open space ofera flexibilitate pentru a schimba aranjamentul ori de cate ori vei dori sa pui in aplicare o idee noua de amenajare a camerei de zi.
  • Alegand aceeasi nuanta pentru pereti, precum si pentru ideile de mobilier pentru living, vei crea senzatia unui spatiu armonios, in care toate elementele functioneaza perfect, de la ideile de mobilier pentru living, la obiectele decorative. Ia in calcul sa utilizezi manere asortate atat pentru zona de bucatarie, cat si pentru mobilierul din living.
  • Daca locuiesti la bloc, un iluminat mai cald intr-un living cu bucatarie open space va contribui la crearea unei atmosfere confortabile si relaxate. De asemenea, un iluminat mai cald, de nivel inferior, cum ar fi lampile de masa intr-o zona de relaxare, va contribui la crearea unei atmosfere confortabile si relaxate. Integrarea mai multor surse de iluminat, de la cele suspendate si aplice decorative care imbunatatesc designul bucatariei moderne open space, la spoturi LED functionale pentru zona de lucru, iti va permite sa creezi un spatiu care este atat practic, cat si primitor, cu zone clar definite.

👉 De la crearea atmosferei, la accentuarea punctelor de interes, iluminatul este esențial în conturarea unei perspective într-un living. Alege din oferta The Home corpurile de iluminat care vor face ca livingul tau sa se simta complet.

  • Tapiteria si decoratiunile pe care alegi sa le incluzi in designul livingului pot schimba fundamental aspectul unui open space cu bucatarie si living. Griul este adesea folosit deoarece este o nuanta versatila si poate fi completat de nuante mai puternice, in functie de aspectul pe care urmaresti sa il obtii. Pentru a pastra o atmosfera coerenta, alege culori si texturi similare in cele doua zone principale. 

Idei living modern la casa si la apartament

Un design modern intr-un living de apartament, poate fi minimalist, cu toate tehnologiile, cum ar fi televizoarele sau DVD playerele, la vedere. Designul modern este un stil de design interior caracterizat de o paleta monocroma de culori, linii clare, minimalism, materiale naturale si lumina naturala.

  • Modelele de livinguri moderne de apartament pot include piese mobilier de delimitare a bucatariei de living, precum o biblioteca cu rafturi de diferite dimensiuni, sau o zona de living modern cu piatra decorativa aplicata pe peretele din spatele televizorului. 
  • La casa, designul interior al unui living modern este caracterizat prin accentul pus pe volum si compozitii asimetrice. Un model de living modern include putine elemente decorative, chiar daca este vorba despe un living spatios.
  • Pentru livinguri cu geamuri mari se potrivesc perdele monocrome din in, care lasa lumina naturala sa patrunda in incapere.

Idei amenajare sufragerie apartament

Un apartament cu o sufragerie mica poate fi confortabil, accesibil și, cu designul potrivit, armonios si sofisticat. Dar pana sa ajungi acolo, etapa de amenajare abunda de provocari. Fiecare decizie, de la ce mobilă să alegi, cum să o aranjezi și ce culori să folosesti, va trece prin filtrul dimensiunilor spatiului. Iata cateva idei despre alegerea mobilierului si decoratiunilor pentru a amenaja livingul perfect pentru tine.

Decoratiuni - idei pentru living la bloc

  • Daca ai ajuns la etapa alegerii pieselor decorative si ai nevoie de idei de amenajare a sufrageriei unui apartament, poti incepe de la nivelul podelei, alegand covorul ca punct de plecare. 
  • Alegerea covorului potrivit poate schimba complet ambianta unei incaperi si poate fi o piesa cheie de decor pentru living mai ales atunci cand regasim zona de living si dining in aceeasi camera.
  • Alegerea unui covor prea mic poate face ca livingul să pară mai ingust decat este sau poate face ca dimensiunea mobilierului sa para ca nu se potriveste. In general, este de preferat sa alegi cel mai mare covor pe care il permite spatiul. Acesta ar trebui sa delimiteze zona de sedere din living, pozitionandu-se sub picioarele din față ale canapelei și extins cu cel puțin 30 cm dincolo de capetele canapelei.
  • Intr-un design interior armonios covorul este pozitionat sub principalele piese de mobilier din cameră, fie că este vorba de canapea, scaune sau ambele, și este suficient de mare pentru a fi considerat o ancoră vizuală în cameră.
  • De asemenea, in amenajarea unui living modern la bloc, poti crea puncte de interes vizual pe verticala, pe pereti, cu ajutorul unor idei de decorare a unui perete din living.
  • Multe idei de design interior, ce se preteaza amenajarii unui living de apartament la bloc, se concentreaza pe amenajarea unui perete care sa reprezinte punctul central al camerei de zi. Poate fi vorba despre piese decorative de perete, un joc de tablouri deosebite sau aplicarea unui tapet care atrage atentia.

Î

Mobilier - idei amenajare living clasic sau modern la bloc

De multe ori, in livingurile amenajate la bloc intalnim masa de dining ca piesa centrala alaturi de canapea. Acest lucru este de inteles, mai ales daca este vorba despre amenajarea unui living mic si ingust, deoarece confortul primeaza in fata unui decor extravangant. 

De aceea, cele mai des intalnite idei de amenajare a unui living cu dining includ un set cu masa si scaune deosebite, in timp ce celelalte piese de mobilier pastreaza o nota simpla si utila, pentru a nu da impresia unui living prea incarcat.

Daca este vorba despre o bucatarie open space cu living, atunci amenajarea zonei de dining poate completa designul bucatariei, fie optand pentru aceleasi paleta de culori, fie prin integrarea elementelor de decor in zona destinata activitatilor de bucatarie. Astfel obtii o amenajare open space utila si eleganta. 

Daca iti plac modelele de sufragerii moderne de apartament si iti doresti o varianta de amenajare a livingului cu coltar, s-ar putea sa nu iti mai ramana loc si pentru amenajarea zonei de dining. In acest caz, in fata coltarului poti amplasa o masuta de cafea mai solida, pe care, la nevoie, sa poti aranja doua seturi de tacamuri, pentru a servi o cina rapida in doi.

Decoreaza-ti livingul in stilul The Home

Livingul este locul in care petreci timp pretios cu cei dragi; de aceea, este necesar sa alegi mobilier care creeaza o atmosfera placuta, primitoare, in timp ce rezista uzurii de zi cu zi – aceasta este cheia pentru ca livingul sa functioneze conform nevoilor si asteptarilor tale.

Livingul si-a capatat titulatura de „inima casei”, impreuna cu bucataria. Tot mai mult, aceste doua camere au devenit partenere sau una parte din cealalta. In acest caz, atunci cand alegi mobilierul pentru living, probabil va trebui sa te gandesti cum vor interactiona cele doua spatii.

  • Indiferent cat de complex este planul de amenajare a livingului, este ideal sa incepi cu canapeaua. Pozitioneaza canapeaua in locul in care iti place sa stai cel mai mult. Intr-un living lung poti sa pozitionezi canapeaua pentru a delimita spatiul din living sau ca element de delimitare a livingului de bucatarie.
  • Apoi, gandeste-te si la dimensiunile potrivite pentru celelalte piese de mobilier. Spre exemplu, lungimea si latimea mesei de cafea sa nu incurce deschiderea catre usa sau sa nu fie pozitionata pe culoarul de trecere.
  • In ceea ce priveste decoratiunile din camera de zi, opteaza pentru obiecte decorative cu personalitate, care sa functioneze armonios impreuna cu mobilierul si paleta de culori.

  • Atunci cand avem de-a face cu dimensiuni neprietenoase, precum amenajarea unui living dreptunghiular sau cautam idei de decor pentru un living mic, ar putea fi nevoie sa faci mici compromisuri in alegerea mobilierului, insa poti plusa la capitolul idei decorare perete living sau poti amenaja un living cu loc de luat masa unde pui accentul pe designul si calitatea mesei si a scaunelor.

👉 In oferta The Home gasesti decoratiuni deosebite pentru perete, care vor oferi livingului tau un aer contemporan sofisticat.

Tinand cont de sfaturile noastre, dar si de gusturile tale in materie de design, poti sa te inspiri din imaginile din acest articol, atunci cand decorezi livingul. Vei descoperi sufragerii amenajate in diferite stiluri de design interior, modele de livinguri amenajate la casa sau apartament, idei de amenajare a unei camere de zi mici, idei de amenajari interioare a unui living de apartament, idei de decoratiuni pentru un living modern la bloc si multe altele din care sa te inspiri.

sursa foto: The Home

Articole similare