Amenajare birou acasa: sfaturi si idei de design


Ultimii ani au venit cu schimbari profesionale pentru fiecare dintre noi, in special in ceea ce priveste modul de lucru. Astfel, fie ca lucrezi in regim hibrid (te imparti intre munca de acasa si munca de la birou), fie integral de acasa, cu siguranta amenajarea unui spatiu de lucru in propriul camin incepe sa devina o necesitate.

Designul de calitate nu tine cont de stil si poate fi la indemana oricui, astfel ca amenajarea biroului de acasa intr-un mod estetic si util se poate dovedi a fi una facila.

Descopera in acest articol cateva sfaturi pentru amenajarea unui birou acasa, intr-un design unic si practic.

Reguli in amenajarea unui birou acasa

Amenajare birou acasa in functie de spatiul disponibil

  • Amenajarea unui birou mic intr-un spatiu redus
  • Amenajarea unei camere dedicate pentru lucru

Amenajarea unui spatiu de lucru in functie de stil

  • Amenajarea unui birou in stil minimalist
  • Amenajarea unui birou in stil Feng Shui
  • Amenajarea unui birou in stil rustic

Reguli in amenajarea unui birou acasa

biblioteca-birou

  • iluminare eficienta. Atunci cand vorbim despre iluminarea spatiului de lucru, cea mai potrivita lumina este cea naturala, deoarece aceasta nu oboseste ochii si contribuie la cresterea nivelului de concentrare. Daca este posibil, asaza masa pe care lucrezi langa o fereastra si foloseste draperii transparente, care sa nu blocheze lumina de afara. Daca nu ai posibilitatea de a aseza un birou la geam, atunci foloseste veioze, spoturi si alte surse de lumina artificiala, pentru a crea atmosfera pe care ti-o doresti.

Bine de stiut: lumina rece este cea mai apropiata de lumina naturala, ca temperatura de culoare, oferindu-ti mai multa putere de concentrare.

  • cromatica potrivita. Identitatea vizuala a unui birou poate influenta nivelul de concentrare si eficienta cu care iti rezolvi taskurile zilnice. Nu folosi mai mult de 3 culori si evita ca acestea sa fie indraznete. Daca iti doresti, totusi, sa spargi monotonia in spatiul tau de lucru, poti alege sa completezi decorul cu o piesa de intr-o nuanta indrazneata, care sa constituie pata de culoare din biroul tau.

  • mobilier practic. Indiferent de spatiul pe care il ai la dispozitie, mobilierul practic este un „must have”, atunci cand vorbim despre amenajarea spatiului de lucru. Incearca sa nu aglomerezi incaperea cu prea multe piese de mobilier si pune accentul pe masa pe care vei lucra, pe scaun si pe spatiile de depozitare.

👉Descopera birouri de o calitate superioara la un pret competitiv, in portofoliul The Home!

Amenajare birou acasa in functie de spatiul disponibil

mobila-cu-rafturi-birou

Atunci cand lucrezi de acasa, ai nevoie de un loc confortabil si linistit, care sa contribuie la concentrarea de care ai nevoie pentru a-ti indeplini taskurile. In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie in locuinta ta, poti sa optezi fie pentru amenajarea unui birou intr-o camera dedicata job-ului tau, fie pentru un spatiu de lucru in alte camere din locuinta. Indiferent ce optiune alegi, iata cateva recomandari de amenajare.

Amenajarea unui birou mic intr-un spatiu redus

Daca locuinta ta nu iti permite sa amenajezi o camera speciala pentru lucru, nu este nicio problema, deoarece iti poti amenaja spatiul de lucru fie intr-un colt al livingului, fie in balcon. Iata cateva recomandari pentru amenajarea unui birou intr-un spatiu mic:

Amenajarea unui birou in living

Pentru a te putea bucura de un birou integrat in living, ai nevoie doar de o masa cu o dimensiune favorabila spatiului si de un scaun office ajustabil, care sa contribuie la confortul tau, in timp ce lucrezi. In ceea ce priveste cromatica acestor piese de mobilier, o culoare cat mai neutra, cu aspect natural, este cea mai potrivita, deoarece nu te distrage de la munca si, in acelasi timp, se poate incorpora subtil in orice design. Daca iti doresti, totusi, o amenajare inedita a unui birou in living, poti sa fii creativ in ceea ce priveste decoratiunile si sa folosesti diverse tablouri mici, plante in ghiveci sau chiar suporturi pentru documente, in culori puternice.

Amenajarea unui birou in balcon

Amenajarea unui birou mic intr-un balcon inchis este o varianta practica pentru cei care nu beneficiaza de un spatiu foarte generos in interiorul locuintei. Pentru a folosi la maximum spatiul din balcon, poti sa montezi un birou din MDF pentru perete si, alaturi de un scaun confortabil si de o veioza, te poti bucura de un mediu de lucru placut.

Daca ai nevoie de mult loc de depozitare, te poti orienta spre amenajarea pe verticala. Asta inseamna ca poti monta polite pentru depozitare, pe inaltimea peretelui. Astfel, ai spatiu suficient pentru depozitarea documentelor.

Amenajarea unei camere dedicate pentru lucru

Daca locuinta iti permite sa iti amenajezi o camera pentru lucru, te poti bucura de avantajul unui design complex, care sa iti inlesneasca organizarea spatiului intr-un mod practic, dar si estetic. Iata cateva recomandari:

  • alege un birou modern, din lemn sau MDF, fie in nuante intunecate, cum ar fi maro, gri sau negru, care ofera un aspect mascuin, fie in nuante mai deschise, care sa creeze iluzia unui spatiu deschis.
  • foloseste un scaun confortabil si ergonomic, care sa iti asigure o pozitie sanatoasa;
  • amenajeaza unul dintre peretii liberi cu o biblioteca pe rafturile careia sa incluzi cartile preferate;
  • pentru un climat ambiental care sa iti sporeasca randamentul si concentrarea, poti sa folosesti o lampa minimalista sau un lampadar, in apropierea spatiului de lucru;
  • accesorizeaza biroul cu produse de birotica inedite, precum: un prespapier de sticla sau chihlimbar, pe care sa il asezi deasupra foilor de hartie, un organizator pentru instrumentele de scris sau un calendar pentru birou.

Amenajarea unui spatiu de lucru in functie de stil

Exista mai multe stiluri pe care le poti adopta in amenajarea biroului tau de acasa. Iata cateva exemple:

Amenajarea unui birou in stil minimalist

Un stil minimalist se potriveste de minune unui spatiu de lucru, deoarece pune accent pe simplitate si luminozitate. Din acest motiv, un astfel de stil poate fi abordat atat in spatii reduse, cat si intr-un spatiu generos de lucru. Iata cateva sfaturi de amenajare a biroului in stil minimalist:

  • achizitioneaza o masa simpla de lucru, fara prea multe sertare, cu design frumos si suficient de mare incat sa iti permita depozitarea tuturor lucrurilor necesare pentru job;

  • foloseste un scaun de birou cu suport pe picioare, intr-o nuanta deschisa de crem sau alb;

  • foloseste un raft metalic impunator, care sa te ajute sa mentii ordinea printre documente;

  • pozitioneaza pe masa de lucru o lampa simpla, cu design inovator, care sa poata deveni chiar piesa centrala a incaperii.

Amenajarea unui birou in stil Feng Shui

Se spune ca principiile Feng Shui pot face ordine rapid in atmosfera din incapere, astfel ca adoptarea unui astfel de stil in birou se poate dovedi a fi mai mult decat avantajoasa. Iata cum iti poti amenaja un birou in stil Feng Shui:

  • opteaza pentru un birou din lemn sau metal, pe care sa il pozitionezi astfel incat, atunci cand lucrezi, sa stai cu fata spre fereastra, pentru o concentrare optima;

  • foloseste perdele transparente din voal, care sa permita patrunderea luminii naturale in birou;

  • decoreaza spatiul cu plante verzi in ghiveci, precum begonia, anthurium sau monstera;

  • nu uita de tablouri care sa infatiseze fie o fotografie cu tine alaturi de familie, fie un loc relaxant sau un citat motivational.

Amenajarea unui birou in stil rustic

obiecte-decorative-in-stil-rustic

Un stil rustic este potrivit atunci cand iti doresti sa te simti ca in vacanta in fiecare zi de lucru. Pentru a amenaja biroul in acest mod, te poti inspira din designul cabanelor de munte. Iata cum poti amenaja un birou in stil rustic:

  • foloseste mobilier din lemn cu aspect nefinisat;
  • zugraveste peretii in nuante de portocaliu, aramiu sau maro;
  • monteaza polite din lemn pe pereti sau foloseste-te de rafturi din metal, in care sa iti depozitezi documentele;
  • decoreaza spatiul cu plante verzi, agatatoare.

👉Descopera produsele din portofoliul The Home si decoreaza-ti locuinta intr-un mod unic, care sa te reprezinte!

Indiferent de spatiul pe care il ai la dispozitie si de stilul pe care il preferi pentru amenajarea biroului tau de acasa, atunci cand ai acces la obiecte de designer deosebite si la piese de mobilier de calitate superioara, procesul de amenajare devine unul placut si creativ.

Articole similare