Idei de amenajare biblioteca la tine acasa

Acasa este spatiul in care grijile dispar, iar fiecare coltisor si obiect este menit sa te faca sa te simti relaxat, confortabil si linistit. Dintr-o locuinta calda si primitoare nu poate lipsi biblioteca, oferind echilibru si un touch personal. Pe langa carti, care sunt punctul principal al bibliotecii, poti aranaja diverse obiecte decorative. In randurile urmatoare iti prezentam catea idei si sfaturi de amenajare a bibliotecii acasa de care te bucuri zi de zi. 

Reguli in amenajarea bibliotecii acasa 

Idei amenajare biblioteca acasa in functie de incapere 

  • Amenajarea bibliotecii in living
  • Amenajarea bibliotecii in dormitor
  • Amenajarea bibliotecii in mansarda
  • Amenajarea bibliotecii pe hol
  • Amenajarea bibliotecii in birou

Amenajarea bibliotecii in functie de dimensiuni  

  • Amenajarea bibliotecii mici
  • Amenajarea bibliotecii mari

Idei amenajare biblioteca acasa in functie de stil 

 

Reguli in amenajarea bibliotecii acasa 

 biblioteca cu rafturi

  • cromatica potrivita. Biblioteca este un spatiu adesea folosit pentru relaxare, menit sa aduca un plus de caldura unei incaperi. Fie ca ai un colt sau o intreaga incapere pentru amenajarea bibliotecii, culorile potrivite sunt cele calde, de aceea este recomandat sa apelezi la biblioteca din lemn in nuante de maro. Bineinteles, aceasta nu este o regula stricta. Alege o biblioteca in culori care sa completeze intregul spatiu.
  • spatiu suficient. O regula importanta atunci cand vine vorba de amenajarea bibliotecii acasa este sa te raportezi cat mai bine la spatiul tau. In mod cert, nu poti amenaja o biblioteca ampla, intr-un spatiu mic pentru ca nu va exista un echilibru vizual. Biblioteca va trebui sa completeze armonios o incapere.
  • mobilier potrivit. Amenajarea bibliotecii acasa depinde foarte mult de piesele de mobilier folosite. Cea mai simpla modalitate prin care poti obtine o biblioteca cu aspect placut este sa alegi o piesa de mobilier special conceputa pentru a-ti aseza toate cartile si obiectele decorative. Insa, daca vrei sa-ti creezi propria biblioteca poti folosi cateva rafturi pe care sa le montezi pe un perete, astfel îți vei putea pune amprenta persoala pe spatiul tau.

👉Descoperă biblioteci deosebite si practice la un pret competitiv, pe The Home  

 

Idei amenajare biblioteca acasa in functie de incapere 

 

Bineinteles, cea mai buna optiune pentru amplasarea bibliotecii acasa este o camera special amenajata in acest sens. Daca nu dispui de un astfel de spatiu, nu trebuie sa te panichezi pentru ca fiecare incapere este potrivita pentru a crea un spatiu pentru lectura de care sa te bucuri atunci cand vrei sa iei o pauza. Trebuie sa fii creativ, sa te joci cu elementele din incaperea respectiva si sa aplici urmatoarele idei de amenajare biblioteca in urmatoarele camere: 

 

Amenajarea bibliotecii in living

Poate cea mai potrivita incapere pentru amplasarea si amenajarea bibliotecii in casa este livingul. Poti aseza corpul bibliotecii pe unul dintre pereti, de preferat pe cel care se afla in fata canapelei sau coltarului sau poti folosi aceasta piesa pentru a delimita spatiul din living, obtinand astfel un loc intim care poate fi utilizat pentru relaxare si lectura. Langa biblioteca poti aseza un fotoliu si o masuta de cafea pentru a te bucura de un set up complet. 

 

Amenajarea bibliotecii in dormitor

Ce poate fi mai placut decat sa citesti cateva pagini din cartea preferata inainte de culcare? Pentru a te bucura cu usurinta de aceste clipe de liniste, amenajeaza biblioteca in dormitor. Poate fi o provocare sa integrezi o biblioteca aici, deseori in dormitor exista deja numeroase piese de mobilier esentiale. In acest caz, apeleaza la un corp de mici dimensiuni, care sa aiba aceeasi culoare ca celelalte piese de mobilier pentru a completa spatiul. 

 

Amenajarea bibliotecii in mansarda

Avantajul unei locuinte cu mansarda este ca ai un spatiu in plus pe care il poti amenaja asa cum iti doresti. Poti folosi mansarda pentru a amenaja un dormitor pentru oaspeti, un dressing sau chiar o biblioteca. Mansarda poate fi gandita ca un spatiu complex de relaxare, din care biblioteca mare, cu multe rafturi nu lipseste. Pe langa aceasta adauga cateva plante, lumanari parfumate si chiar o canapea confortabila pe care sa te relaxezi atunci cand citesti cateva pagini si savurezi o cana cu ceai. 

 

Amenajarea bibliotecii pe hol

Cine a zis ca in locuintele de mici dimensiuni nu poti amenaja si organiza o biblioteca? Daca reusesti sa folosesti fiecare incapere intr-un mod cat mai practic vei obtine o zona de relaxare cat mai placuta. Spre exemplu, poti folosi peretele holului pentru a aranaja o biblioteca, chiar daca este lung si ingust. Pentru a reusi sa o pui in valoare, adauga cel putin o aplica care sa ofere lumina necesara. Iar pentru un plus de confort si pentru a reusi sa creezi un decor cat mai cald chiar si la intrarea in casa, alege un covor in culori neutre. 

 

Amenajarea bibliotecii in birou

Biroul a devenit o necesitate pentru ca foarte multi dintre noi am lucrat de acasa, cel putin pentru o perioada sau inca lucram. In locuintele mari, acolo unde poti dedica o intreaga incapere amenajarii unui birou, poti integra si o biblioteca. Pentru un plus de productivitate, plaseaza biroul in fata ferestrei, iar pe unul dintre peretii laterial aseaza o biblioteca pe care sa o decorezi cu cateva plante mici si decoratiuni. 

👉Descopera cativa pasi simpli, necesari pentru amenajarea broului acasa

 

Amenajarea bibliotecii in functie de dimensiuni 

 

Amenajarea bibliotecii mici 

O biblioteca mica poate fi adesea compusa doar din cateva rafturi pentru a-ti putea expune cartile sau alte decoratiuni care aduc acel plus de personalitate incaperii. Un corp cu cateva compartimente amplasat pe unul dintre pereti este suficient pentru a te bucura de cateva pagini din cartea preferata, mai ales daca in apropiere reusesti sa pozitionezi un scaun lounge confortabil. Cele mai bune idei amenajare biblioteca mica pot fi folosite in camerele cu dimensiuni reduse, acolo unde spatiul nu iti mai permite amplasarea unui corp de mobilier robust. 

 

Amenajarea bibliotecii mari

Misiunea de a implementa cateva idei amenajare biblioteca intr-o locuinta de mari dimensiuni este una ceva mai simpla pentru ca ai libertate totala. Locuintele cu un living sau un birou spatios iti permit sa amenajezi o biblioteca mare. Alege un corp mare, care poate gazdui chiar sute de carti, pe care le poti organiza in ordine alfabetica. Iar daca ai posibilitatea de a amenaja o biblioteca intr-o camera separata, incearca sa obtii un set up cat mai relaxant pentru ca acolo te vei retrage ori de cate ori simti nevoia. Pe langa corpul bibliotecii, este indicat ca mai adaugi o canapea moale, un covor, o masuta de cafea si poate doua fotolii, daca nu vor sufoca prea mult spatiul. 

 

Idei amenajare biblioteca acasa in functie de stil 

Exista mai multe stiluri de amenajare pentru care poti opta in amenajarea bibliotecii acasa. Ti-am pregatit cateva exemple: 

 

Idei amenajare biblioteca in stil vintage 

Stilul vintage este definitia elegantei, frumsetii si a rafinamentului pentru ca te duce cu gandul la interioarele de epoca. Daca iubesti acest stil si ti-ai dori sa-l aduci in locuinta ta trebuie sa tii cont de urmatoarele sfaturi de amenajare a bibliotecii in stil vintage: 

  • opteaza pentru o biblioteca din lemn masiv, cu finisaje neglijente, de culoare maro sau neagra
  • foloseste carti vechi, statuete din bronz sau rasina, rame foto si suporturi pentru lumanari
  • langa biblioteca cu carti plaseaza un fotoliu din piele, de preferat maro
  • alege un lampadar inalt ornat discret, cu abajur

 

Idei amenajare biblioteca in stil minimalist 

Interioarele minimaliste sunt lipsite de piese de mobilier masive, cu forma robuste si modele complexe. Minimalismul este definitia simplitatii si a bunului gust, de aceea este ideal mai ales pentru incaperile de mici dimensiuni pentru ca nu vei aglomera vizual incaperea. Afla cum poti amenaja biblioteca in stil minimalist: 

  • foloseste o biblioteca simpla, de culoare neagra, cu design simplu si unitar sau apeleaza la cateva rafturi pe care sa le amplasezi pe perete
  • asigura-te ca ai suficienta lumina naturala in acest spatiu pentru o atmosfera cat mai calda
  • foloseste o gama restransa de materiale si culori, cele mai potrivite fiind nuantele neutre sau nonculorile negru si alb
  • adauga carti si decoratiuni cu design cat mai simplu si asigura-te ca au un aport functional

 

Idei amenajare biblioteca in stil industrial 

O biblioteca amenajata in stil industrial este perfecta pentru cei care imbratiseaza interioarele usor atipice, cu accente masculinte, nepretentioase pentru ca imbina materiale si culori care creeaza contraste puternice. Iata cateva sfaturi simple prin care poti amenaja biblioteca in stil industrial: 

  • alege o biblioteca cu forma ergonomica, care imbina rafturile din lemn cu cadrul din metal nefinisat
  • foloseste corpuri de iluminat din metal sau sfoara
  • opteaza pentru o schema cromatica bazata pe nuante de gri si maro
  • foloseste un scaun lounge cu picioare metalice si tapiterie inchisa la culoare



Articole similare