Amenajare baie: alegeri inspirate si modele creative

Baia este una dintre incaperile casei care iti permite sa fii cat se poate de creativ atunci cand vine vorba despre amenajare, indiferent de spatiul pe care il ai la dispozitie. Chiar si o baie mica poate deveni un spatiu interesant, care iti exprima stilul si personalitatea. Iar daca ai o baie mare, fie ca vorbim despre un apartament, fie despre o casa, atunci lucrurile sunt chiar mai simple, pentru ca iti poti pune imaginatia la treaba.

Atunci cand te pregatesti pentru amenajare baie apartament, ia in considerare faptul ca acesta este spatiul in care iti incepi ziua si un sanctuar al tau in care sa te relaxezi dupa o zi agitata, astfel ca design-ul trebuie sa fie unul care sa te incarce cu energie pozitiva, dar si sa fie functional si practic in acelasi timp. 

Descopera in acest articol cateva idei de amenajare a baii in functie de stilul preferat si dimensiuni.

amenajare-baie-mare

  • 3 motive pentru care merita sa investesti intr-o baie frumoasa si functionala
  • Modele de bai: cum amenajezi baia in functie de dimensiuni
  • Idei amenajare baie: cum amenajezi baia in functie de stil
  • Decoratiuni baie - ce sa alegi
  • Culori pentru baie

textile-amenajare-baie


3 motive pentru care merita sa investesti intr-o baie frumoasa si functionala

1.Poti maximiza spatiul disponibil

O baie bine proiectata trebuie sa aiba suficient spatiu pentru activitatile tale de zi cu zi, cu toate caracteristicile si unitatile de depozitare necesare. Indiferent de spatiul pe care il ai la dispozitie, cu o amenajare corecta si alegerea unor idei amenajari bai moderne sau in stilul tau preferat, baia ta poate avea toate elementele necesare, fara sa fie inghesuita. 

Un design bun al baii te poate ajuta sa iti indeplinesti nevoile zilnice cu eficienta, dar si sa iti ofere un spatiu comod, pentru a te relaxa dupa o zi lunga. De exemplu, o iluminare ambientala si accentele de design cool pot crea o atmosfera relaxanta si o senzatie de spa chiar la tine acasa.

amenajare-baie-negru

2.Decorul baii iti poate prezenta personalitatea

Designul casei este locul in care iti poti prezenta atat personalitatea, cat si stilul, iar baia este incaperea perfecta pentru a face acest lucru. 

De exemplu, daca preferi o atmosfera relaxanta, poti opta pentru stilul minimalist. Un must-have pentru baia ta este o oglinda aleasa astfe incat sa creeze senzatia de spatiu. Baia ta va avea stil, cu ajutorul diferitelor modele de oglinzi pe care le vei gasi in selectia noastra. Unele oglinzi de baie au si un tratament impermeabil cu ulei, care le face rezistente la umezeala.

amenajare-baie-personalitate

3.Designul excelent mareste caracterul practic si durabilitatea

Un design bun al baii iti permite sa cureti mai usor, dar si sa mentii suficient spatiu liber. De la selectarea materialelor pentru podea, mobilier si finisajul peretilor, pana la instalarea vasului de toaleta si a altor accesorii pentru baie, poti alege variante care iti permit sa le intretii usor. 

In timp ce toate materialele si finisajele ar trebui sa aiba un aspect estetic placut, acestea trebuie sa fie si durabile, pentru a face fata mediului umed.

👉 Descopera toate produsele pentru baie si alege produsele de care ai nevoie pentru a amenaja spatiul exact asa cum iti doresti.

accesorii-decorare-baie

accesorii-naturale-baie

Modele de bai: cum amenajezi baia in functie de dimensiuni

Idei de amenajare baie apartament de mici dimensiuni

Amenajarea unei bai mici poate reprezenta o provocare pentru un proprietar care isi doreste sa se bucure de un aspect estetic inedit intr-un spatiu limitat. Iata cateva sfaturi de amenajare a unei bai mici.

Cand vine vorba despre amenajarea unei bai mici, cuvantul cheie este eficientizarea. Daca tii cont de anumite recomandari, poti da senzatia de spatialitate, chiar si intr-o incapere mica. Astfel, designul pe verticala, care presupune folosirea suprafetei peretilor pe inaltime, te poate ajuta sa economisesti spatiu.

baie-mici-dimensiuni

Sfaturi de amenajare pentru o baie de mici dimensiuni cu dus

Atunci cand ai suficient spatiu la dispozitie, poti sa amenajezi baia astfel incat sa te simti intr-o oaza de relaxare. Exista o multime de variante de amenajare baie mica cu dus din care sa alegi, modele bai cu dus sau chiar modele de bai cu cabina de dus zidita, care va da un aspect interesant indiferent de stilul de amenajare pe care il alegi. 

Pozitionarea unui dus intr-o baie de mici dimensiuni este o alegere potrivita, deoarece nu ocupa foarte mult spatiu si iti ofera libertate in ceea ce priveste decorarea spatiului ramas. 

Iata cateva idei de bai mici pe care le poti aplica pentru a amenaja o baie de dimensiuni reduse cu dus:

  • foloseste un dus de tipul walk-in, in detrimentul unei cabine de dus, deoarece in acest fel vei economisi si mai mult spatiu;
  • pentru finisaje, utilizeaza o paleta de culori in nuante deschise, pentru a oferi iluzia unui spatiu deschis, de dimensiuni mai generoase;
  • opteaza pentru organizarea unui spatiu de depozitare pe verticala, precum aplicarea unor rafturi pe perete, pe care sa iti depozitezi prosoapele sau diferite produse pe care le folosesti zilnic.

Daca te-ai hotarat asupra unui model de dus, poti alege o cadita de dus compatibila, montata direct pe pardoseala sau cu o masca speciala. Aceste cadite sunt realizate din materiale speciale antialunecare, oferind mai multa siguranta atunci cand faci dus si, in plus, nu permit apei sa se scurga in afara dusului. 

Daca dusul cu usi nu se numara printre preferintele tale, poti alege dintr-o multime de modele de baie cu dus cu paravan din sticla, pentru a evita ca apa sa se imprastie prin baie. Paravanele pot fi folosite si in cazul cazilor, fiind o alternativa eleganta la clasicele perdele de dus. Aceste solutii sunt potrivite mai ales atunci cand vorbim despre o amenajare de baie mica cu dus, pentru ca ofera nu doar eficientizarea spatiului, cat si un aspect placut.

Iata cateva sfaturi creative, care te ajuta sa sa obtii o amenajare baie cu dus functionala si atragatoare:

  • foloseste un dus tip cascada, care iti ofera senzatia ca te afli pe o insula tropicala privata;
  • poti include in baie un colt amenajat special pentru masina de spalat si pentru cea de uscat rufe;
  • decoreaza spatiul cu plante verzi. Acestea vor oferi un plus de prospetime baii, iar daca spatiul iti permite, poti sa profiti la maximum de un design inedit cu plante verzi.

Idei amenajare baie cu placi ceramice si gresie

Gresia de interior portelanata (sau orice alt tip de gresie cu aderenta mare) este recomandata pentru baie, pentru a-ti oferi un plus de siguranta. 

Pentru pereti, poti alege varianta de a-i acoperi complet cu faianta sau mozaic, ori poti sa montezi placile ceramice doar pe o parte din suprafata acestora. Exista o multime de solutii de personalizare a peretilor baii, asa ca poti opta pentru unul dintre modelele de bai cu mozaic si faianta sau modele de bai in 2 culori. 

Daca esti in cautarea unor idei de amenajare pentru baie cu gresie si faianta, poti opta pentru dimensiuni de placi si culori care sa fie potrivite pentru dimensiunea spatiului de care dispui, fara a aglomera vizual tot ansamblul. Exista o multime de modele de gresie si faianta pentru baie mica din care sa alegi varianta potrivita preferintelor si nevoilor tale.

Idei bai moderne: sfaturi de amenajare pentru o baie de lux

Daca iubesti sa iti petreci cateva zeci de minute intr-o cada cu apa fierbinte, pentru a te relaxa dupa o zi plina de activitati, poti sa incluzi o cada in designul baii tale, chiar daca nu ai foarte mult loc la dispozitie. 

Poti alege dintr-o multime de modele de bai cu cada pe colt sau o cada mica, care se poate integra perfect in spatiul pe care il ai la dispozitie fara a compromite stilul. 

Iata cateva sfaturi de design, pentru a profita la maximum de spatiul ramas disponibil:

  • foloseste o cada potrivita pentru dimensiunile baii tale si evita pozitionarea acesteia in mijlocul incaperii, pentru a evita sa aglomerezi;
  • daca doresti o amenajare baie cu cada pe colt si spatiul iti permite sa faci acest lucru, este bine sa stii ca poti opta pentru orice stil de amenajare doresti, cada pe colt fiind potrivita chiar si pentru un design minimalist sau scandinav;
  • pentru a induce senzatia de spatiu generos, poti folosi placi ceramice glazurate, ce reflecta lumina;
  • alege un mobilier care sa incorporeze si lavoarul sau oglinda, dar care sa beneficieze si de spatiu pentru depozitare.

amenajare-baie-eleganta-accesorii-aurii

idei-bai-moderne

amenajare-colt-baie-cu-plante-verzi-cactusi

amenajare-baie-plante-verzi-accente-aurii

Idei de bai mari - cum amenajezi

O baie mare iti poate pune imaginatia la incercare si iti ofera, de asemenea, posibilitatea de a pune in aplicare planuri mai indraznete de amenajare. 

Alegerea unei solutii ingenioase de amenajare, cum ar fi compartimentarea baii pe zone cu functionalitati diferite, este eficienta. Poti face acest lucru cu ajutorul peretilor despartitori si poti amenaja intr-o parte a peretelui vasul de toaleta si un dulap pentru depozitare, iar in cealalta parte sa rezervi suficient loc pentru masina de spalat.

Poti chiar sa optezi pentru designuri diferite pentru fiecare zona a baii, mai ales daca incaperea este una de mari dimensiuni sau iti doresti amenajarea unei bai de lux. De exemplu, una dintre partile baii, in care sa montezi o cada clasica, un lavoar cu o baza si dulapuri de depozitare montate pe podea, poate fi decorata in alte culori fata de zona in care alegi sa instalezi o cabina de dus.

O baie de dimensiuni mari iti permite libertatea de a fi creativ in ceea ce priveste designul si de a folosi o paleta larga de culori, deoarece nu esti constrans de spatiul disponibil. Iata cateva sfaturi care te ajuta sa amenajezi o baie spatioasa cu dus sau cada.

amenajare-inspirate-alegeri-creative

Idei amenajare baie cu cada

Printre principalele avantaje ale unei bai spatioase este faptul ca iti permite sa incluzi o cada de dimensiuni generoase in design. Iata cateva sfaturi si idei amenajare baie cu cada pe care le poti folosi la tine acasa, daca spatiul iti permite:

  • amplaseaza cada in mijlocul baii, pentru un aspect luxuriant si modern;
  • monteaza un TV pentru baie, la care sa ai acces vizual din cada, care sa contribuie la o stare de relaxare accentuata;
  • nu uita sa accesorizezi spatiul cu un cos de rufe modern si cu un suport de prosoape dintr-un material care sa se potriveasca perfect cu designul baii tale.

amenajare-baie-cu-cada

amenajare-baie-cada-neagra

Amenajare pentru baie ingusta si lunga

Amenajarea unei bai inguste poate fi o adevarata provocare, pentru ca, in general, baia este una din incaperile in care pastram o multime de lucruri. Cu toate acestea, exista cateva trucuri utile si practice pentru a realiza un spatiu functional si placut. Chiar daca ai o baie mica, de apartament, o poti transforma cu usurinta intr-o incapere placuta si confortabila.

Baile lungi si inguste pot fi destul de dificil de organizat, insa poti alege piese de mobilier si instalatii sanitare care te vor ajuta sa obtii un spatiu practic si interesant amenajat. Alege culori deschise pentru mobilier, pereti, gresie si faianta, care sa creeze senzatia unui spatiu mare si deschis.

Daca ai un spatiu mic in baie, poti inlocui cada cu o cabina de dus compacta. Aceasta este o varianta practica, usor de intretinut, ocupa putin loc si poate transforma orice baie micuta intr-o camera moderna, cocheta si relaxanta.

baie-ingusta-si-lunga

amenajare-baie-ingusta-si-lunga

Amenajare baie patrata

Baile patrate par a fi cele mai usor de amenajat, deoarece suprafata este proportionata mai bine decat in alt tip de baie. 

Baile patrate permit instalarea unei cazi, folosirea unui dulap pe pardoseala, pentru a pastra prosoapele si cosmeticele sau solutiile de curatenie. De asemenea, poti monta cu usurinta polite si etajere, care pot fi folosite atat pentru depozitare, cat si pentru a aranja diverse obiecte de decor.

Baile patrate de dimensiuni mai mari pot fi adaptate mai usor in functie de stilul personal. Poti instala o cada de colt sau o cabina de dus walk-in, pentru ca spatiul poate fi organizat mult mai eficient si mai creativ.

amenajare-baie-patrata

idei-amenajare-baie-patrata

Idei amenajare baie de serviciu

Daca ai in plan amenajarea unei bai inguste, de exemplu o baie de serviciu, este bine sa stii ca poti obtine bai mici si cochete chiar si in spatiile foarte mici. 

Chiar daca la inceput poate fi o provocare, pe piata sunt disponibile game variate de de dulapuri suspendate si alte piese de mobilier de baie care nu ocupa foarte mult spatiu si sunt suficient de incapatoare pentru a depozita tot ce ai nevoie, fiind perfecte pentru o baie de serviciu mica.

O cada clasica este indicata pentru spatii mai generoase, insa pentru o amenajare baie de serviciu poti opta pentru un design cu cadita sau cabina de dus. Gasesti toate formele si dimensiunile de care ai nevoie pentru baia ta, astfel incat sa obtii o baie moderna mica, in care sa te bucuri de tot confortul de care ai nevoie.

amenajare-baie-de-serviciu

Idei amenajare baie: cum amenajezi baia in functie de stil

Amenajare baie in stil minimalist

O baie minimalista are foarte putin mobilier, iar obiectele sanitare sunt de obicei cu design simplu, in forma rotunda sau patrata. Pentru a mentine un echilibru in amenajarea baii, poti opta pentru un mobilier de baie fara manere, cu sistem de deschidere prin apasare sau cu usi glisante.

Pentru un design minimalist de revista, poti alege nuante de alb, crem si maro deschis, iar daca iti doresti sa fii si mai creativ, poti sa incluzi o pata de culoare in design, prin plasarea unui element de culoare intensa.

amenajare-baie-accesorii-simple-stil-minimalist

baie-minimalista

Amenajare bai moderne

Placile ceramice si nuantele de alb sau negru sunt principalele caracteristici ce reprezinta un design modern al unei bai. 

Astfel, daca esti in cautarea unor idei bai moderne, poti sa creezi un perete inedit, prin aranjarea unor placi ceramice hexagonale sub forma de faguri de albine, care sa contureze un efect grafic original in baia ta. 

Daca esti in cautarea unor modele de bai moderne cu dus, poti alege sa folosesti gresie de o alta culoare pentru amenajarea zonei de dus, pentru a crea un contrast interesant si personalizat. 

In ceea ce priveste mobilierul, poti sa optezi pentru un mobilier suspendat, fabricat din MDF, lemn masiv sau pal. Pe langa aspectul estetic deosebit, mobilierul suspendat iti ofera si avantajul de a curata baia mult mai usor, prin faptul ca elibereaza spatiul de pe pardoseala. 

Nu uita sa accesorizezi baia cu un dispenser pentru sapun lichid, cu un suport pentru periuta de dinti si cu o savoniera in nuante care completeaza designul unei bai mici moderne. O caracteristica comuna pentru bai amenajate modern este folosirea de obiecte sanitare si accesorii metalice sau din piatra si culori sau contraste de nuante cat mai intense.

👉 La The Home gasesti o multime de accesorii potrivite pentru orice stil de amenajare a baii. Inspira-te si alege o savoniera din ciment si otel ideala pentru amenajarea unei bai intr-un stil modern.

baie-piatra

amenajare-bai-moderne

Amenajare baie in stil vintage

Desi pare un stil complex si dificil de amenajat fara ajutorul unui designer de interior, stilul vintage iti permite numeroase posibilitati de amenajare, intr-o paleta formata din nuante de auriu, argintiu sau cupru. 

In ceea ce priveste finisajele, poti opta pentru un model de faianta sau gresie in carouri albe si negre sau, daca iti doresti ceva mai creativ, poti opta pentru placi decorative care imita caramida. 

De asemenea, o cada ovala cu picioare, incadrata chiar pe mijlocul incaperii, poate fi elementul cheie intr-o baie in stil vintage sau pentru o baie clasica ori o baie eleganta cu accente vintage, daca spatiul iti permite o astfel de amenajare. 

Pentru un design complet vintage, acorda atentie detaliilor si foloseste accesorii pentru baie in nuante aurii.

amenajare-baie-vintage

Idei amenajare baie in stil scandinav

Stilul scandinav pune accent in general pe simplitate si claritate a liniilor, ceea ce are un impact relaxant asupra noastra si ne imbie la odihna. 

Pentru amenajarea unei bai moderne, in stil scandinav, este recomandat sa alegi culori cat mai luminoase, cu finisaje din lemn, bambus si alte materiale naturale, stilul oferind un aspect modern minimalist. Stilul scandinav este folosit frecvent pentru baile de mici dimensiuni, unde este important sa existe un spatiu cat mai aerisit si echilibrat.

amenajare-baie-in-stil-scandinav

baie-in-stil-scandinav

Amenajare baie in stil clasic

Stilul clasic este caracterizat prin combinatia echilibrata a designului elaborat cu tehnologiile inovatoare. Poti amenaja o baie traditional, clasic, in care sa incluzi aceleasi functionalitati specifice unei bai moderne. 

Poti beneficia in acelasi timp de un decor spectaculos si confortabil, potrivit pentru relaxare, care sa fie si functional, in care sa gasesti imediat lucrurile de care ai nevoie. 

Stilul clasic inseamna in primul rand eleganta, functionalitate si elemente de decor in nuante neutre, care ajuta la completarea atmosferei.

O baie clasica ne duce cu gandul, in primul rand, la confort, la piese de mobilier din materiale naturale si corpuri sanitare din ceramica. Decorurile clasice sunt caracterizate de linii curate, fara ornamente complicate si prin accente de culoare si lumini cat mai pastelate.

Mobilierul pentru amenajarea unei bai clasice trebuie sa fie de cea mai buna calitate, mai ales daca scopul este acela de a pastra acest stil in baie pentru o perioada mai lunga de timp. De aceea, este recomandat sa eviti materialele in stil modern, cu foarte multa sticla sau din fier forjat si sa optezi mai ales pentru lemnul masiv, de exemplu, tratat cu substante speciale impotriva umezelii.

amenajare-baie-clasica

baie-clasica

Amenajare baie in stil shabby chic

Stilul shabby chic este in primul rand creativ si colorat, care se potriveste perfect persoanelor care folosesc designul interior pentru a-si exprima personalitatea. Amenajarea unei bai in stilul shabby chic pune accentul pe imbinarea texturilor, materialelor si culorilor, realizand un aspect inedit si interesant, care te ajuta sa iti exprimi personalitatea.

Iluminatul intr-o amenajare de baie in stilul shabby chic este caracterizat prin folosirea unor piese sofisticate, candelabre de mari dimensiuni, cu detalii minutioase. Din acest tip de baie nu lipsesc obiectele vintage, mobilierul retro, precum si elemente boeme de decor.

amenajare-baie-shabby-chic-candelabru-sofisticat

👉 Citeste si Sfaturi si idei pentru a transforma baia intr-o oaza de relaxare pentru a descoperi toate solutiile de design de bai!

amenajare-baie-shabby-chic

baie-shabby-chic

Decoratiuni baie - ce sa alegi

Decoratiunile pentru baie sunt utile si completeaza designul baii. De aceea, alegerea lor nu trebuie sa fie intamplatoare si sunt etapa finala din amenajarea baii, fiind obiecte usor de integrat in design:

  • poti alege un suport pentru prosoape simplu, o bara din metal, un inel sau o scara metalica, ideala mai ales daca ai optat pentru un stil minimalist sau modern;
  • daca esti in cautarea unor produse cat mai usor de intretinut, alege un covoras de baie cu texturi variate, cum sunt cele din bumbac, poliester, polivinil sau bambus;
  • pentru o baie cat mai bine organizata, poti include in amenajare spatii creative de depozitare, etajere si dulapuri de perete. Opteaza pentru cutii de depozitare pe care sa le pastrezi in interiorul sertarelor sau pe rafturi, pe care poti sa asezi inclusiv decoratiuni, statuete, ghivece cu flori sau orice altceva se potriveste cu restul decorului;
  • electrocasnicele incorporabile te ajuta sa castigi mai mult spatiu, indiferent de dimensiunile baii. Poti astfel sa integrezi o masina de spalat si un uscator de rufe, in interiorul unor cadre suspendate sau montate pe pardoseala;
  • un decor baie mica trebuie sa urmeze doar cateva reguli de baza, si anume sa incerci sa eviti pe cat posibil sa aglomerezi spatiul si sa folosesti culori deschise, pentru a da senzatia de deschidere. De asemenea, este recomandat sa alegi o oglinda de baie mare, care ajuta la crearea senzatiei de spatiu amplu;
  • Atunci cand vine vorba despre amenajarea baii, lumina este unul dintre cele mai importante elemente. Poti monta cate un spot de-o parte si de alta a oglinzii si un alt spot deasupra oglinzii, daca este patrata sau dreptunghiulara, sau pe marginea acesteia, daca are forma rotunda sau ovala. Lumina generala poate fi asigurata, in functie de spatiu si stilul general de amenajare, printr-o plafoniera simpla, candelabru sau spoturi LED incorporabile. Poti folosi lumini de accent, ca sa pui in evidenta elemente arhitecturale deosebite sau pentru a crea o atmosfera aparte.

amenajare-baie-gama-candelabre-iluminat-baie

  • in ceea ce priveste alegerea pardoselii, poti opta pentru gresie, lemn sau o pardoseala din piatra. Pardoseala trebuie sa se potriveasca cu peretii si cu restul pieselor de mobilier, pentru a crea un aspect echilibrat si unitar. Daca doresti sa obtii un aspect luxos, poti folosi pardoseala din piatra naturala sau din travertin;
  • pentru pereti, se pot alege finisaje din faianta, marmura sau mozaic, fie pe o suprafata limitata, fie pe intreaga suprafata a peretilor. Poti completa ansamblul cu vopsea lavabila speciala, care previne igrasia si formarea mucegaiului. De asemenea, poti alege culori vii, puternice, sau tonuri mai calde, in functie de dimensiunea baii si de cantitatea de lumina naturala care patrunde in incapere.

accesorii-baie

decoratiuni-baie

amenajare-baie-suport-prosoape-plante-verzi

👉 Vezi toata gama de accesorii pentru decorarea baii si alege un covoras in nuantele si cu dimensiunile potrivite spatiului tau.

Culori pentru baie

Paleta cromatica pe care o alegi pentru decorul baii este unul dintre cele mai importante elemente ale designului, deoarece nuantele alese au un impact major asupra starii noastre emotionale. 

In trecut, culorile predominante pentru baie erau albul si bejul, insa, in prezent, ai libertatea de a opta pentru nuante mai puternice, in functie de stilul ales si de personalitatea ta.

Opteaza pentru modele de bai amenajate in culori deschise si, daca preferi varianta clasica a cazii si baia este de dimensiuni generoase, alege un model adanc si incapator, care sa-ti ofere confortul pe care il doresti. O oglinda supradimensionata si un perete vopsit intr-o culoare puternica pot deveni piesele de rezistenta ale incaperii, ca sa creezi un efect spectaculos. 

Intr-o amenajare de baie care arata ca un mini spa, se regasesc materiale naturale, cum sunt bambusul si lemnul de stejar. Iti poti personaliza baia cu ajutorul unor lumanari parfumate si a unor lumini de accent, pentru a crea cu adevarat o atmosfera ca la spa. 

amenajare-baie-spa-materiale-naturale

amenajare-baie-minispa-materiale-naturale

Modele de bai faiantate - baie monocroma in culori neutre

Din perspectiva cromaticii, o varianta atragatoare, indiferent de stilul ales, este baia cu faianta monocroma sau in culori neutre. 

In functie de designul din locuinta, poti alege si culorile pentru baie, pentru a crea armonie vizuala. In aceasta incapere poti integra nuante de gri, bej, alb sau negru, care sunt in general reprezentative pentru modele de bai moderne, bai luxoase. 

Daca preferi contrastele, combinatiile dintre aceste culori sunt ideale si pentru modele de bai mici, in care vrei sa aduci un plus de personalitate decorului. Pentru o nota personala si eleganta, poti merge pe modele faianta baie in doua culori, care vor ajuta la crearea unei senzatii de volum si te ajuta sa pui in valoare anumite piese de mobilier sau decoratiuni.

Ideal este sa alegi culorile pentru baie in functie de dimensiunea acesteia. De exemplu, daca esti in cautarea unor modele gresie si faianta baie mica, opteaza pentru nuante pastel, care deschid incaperea si creeaza senzatia unui spatiu mai mare. 

Poti opta dintr-o multime de modele de bai cu gresie si faianta, care sunt in primul rand usor de intretinut si te ajuta sa obtii rapid si usor aspectul pe care il doresti.


Culori pentru baie ingusta si lunga - contraste moderne pentru baia ta

Contrastele cromatice sunt de efect in orice incapere, mai ales daca ai o baie mica, pentru a putea delimita anumite zone sau pur si simplu pentru a crea un aspect interesant. 

De exemplu, daca esti in cautarea unor idei pentru amenajare bai mici de apartament sau de baie mica cu dus, pune-ti creativitatea la treaba si creeaza un design interesant cu ajutorul culorilor. Albastrul inchis, tonurile de visiniu, verde sau o nuanta intensa de violet sunt recomandate pentru a da un aer modern si interesant baii tale. 

Atunci cand alegi un design interior baie, gandeste-te care sunt piesele de mobilier care se vor integra fara eforturi, accesorii potrivite stilului ales si culori baie mica pe care le poti integra si combina, astfel incat sa creeze un spatiu relaxant si functional.

Poti crea contraste interesante cu ajutorul culorilor si poti obtine un spatiu creativ, relaxant, in care iti va face placere sa te pregatesti in fiecare zi. De exemplu, intr-o baie complet alba, poti alege accesorii, savoniere, dispensere pentru sapun si suporturi pentru periutele de dinti intr-o nuanta intensa de rosu sau de albastru. 

Poti obtine contraste prin combinatiile pe care le faci intre culoarea mobilierului si cea folosita pentru amenajarea peretilor si a pardoselii. Pentru o baie mica cu cada alba, poti opta, de exemplu, pentru o faianta intr-o culoare mai calda, o nuanta de vernil sau de crem, care sa nu aglomereze vizual spatiul.


Baia este una dintre cele mai importante incaperi dintr-o locuinta si, cu ajutorul unui decor deosebit, indiferent de spatiul disponibil, poti aduce experienta unui spa relaxant sau a unui hotel de lux in propria casa.