Ghidul pentru organizarea casei: sfaturi utile si idei creative

Organizarea casei

Poate cea mai mare provocare dupa ce tocmai ai terminat procesul de amenajare, ai pus totul la punct, ai reusit sa faci locuinta sa arate perfect si curat, este sa pastrezi lucururile la locul lor. Imagineza-ti un spatiu in care toate obiectele sunt aruncate peste tot, lasate la vedere sau inghesuite prin diverse spatii sufocate de multe alte obiecte. Acesta este obositor, dezordonat si neatragator. Pentru a evita ca aceasta situatie sa se intample in locuinta ta trebuie sa inveti sa fii organizat.

Organizarea casei nu se face urmand niste reguli stricte. Sa fii ordonat poate inseamna ceva diferit pentru fiecare, iar locuintele in care toate lucrurile sunt sortate si asezate alfabetic in cutii etichetate conform unui cod de culori nu este pe placul tuturor. O casa bine organizata reprezinta un spatiu in care reusesti sa-ti gasesti obiectele de care ai nevoie cat mai rapid. Vei scapa de haosul creat de momentele de criza in care ai nevoie de acel ceva si intorci toata casa pe dos ca sa-l gasesti.

Solutii de depozitare

cutii-depozitare

Nu exista obiecte din locuinta ta care sa nu poata fi organizate asa cum trebuie, fie ca vorbim de condimente, jucariile copilului, haine, diverse obiecte de uz casnic, cosmetice, bijuterii si asa mai departe, toate pot fi aranjate si puse la punct. Designerii ne surprind de fiecare data cu noi solutii de depozitare si diverse organizatoare pentru casa, extrem de accesibile si deosebite.

Organizatoare pentru casa

organizatoare-casa

Metodele de organizare sunt diverse, cel mai practic este sa optezi pentru obiectele de organizare uzuale, iar printre acestea se numara cutiile pentru depozitare, cosurile pentru depozitare si suporturile.

Cutiile pentru depozitare sunt foarte practice si pot arata dragut in orice incapere. Acestea pot fi utilizate chiar si in baie, bucatarie, gradina, garaj si sunt gata sa aiba grija de lucrurile tale. Sunt utile mai ales in locuintele de mici dimensiuni, acolo unde organizarea trebuie sa fie cuvantul cheie pentru a nu aglomera si sufoca spatiul.

👉 Descoperă câteva cutii pentru depozitare care te vor ajuta sa ai un spatiu bine organizat!

Cosurile de depozitare sunt o alta modalitate la indemana care te va scuti de tot deranjul din locuinta. Acestea pot avea un impact stilistic uimitor, mai ales daca optezi pentru cosurile confectionate din materiale speciale cum ar fi frunze de palmier, de bananier sau pandanus. Asa ca, daca ai nevoie sa fii mai organizat, cosurile de depozitare sunt o solutie perfecta.

Cele mai populare suporturi din colectia noastra sunt suporturile pentru reviste, care vor arata perfect in living, acolo unde te poti retrage pentru a citi in liniste, suporturile pentru umbrele, extrem de utile si ele mai ales in sezonul ploios, cat si suporturile pentru incaltaminte, foarte practice in dressing sau pe hol.

👉Descopera gama de cosuri pentru depozitare din colectia The Home.

Organizarea casei in functie de camera

suport-reviste-living

Ce inseamna, de fapt, sa organizarea casei? Pe scurt, sa gasesti repede lucrurile de care ai nevoie. Orice tehnica de organizare ai alege, important este sa iti usureze viata, sa te ajute sa salvezi timp si sa utilizezi spatiul disponibil la potentialul maxim. In randurile urmatoare te ajutam cu cateva sfaturi practice pentru organizarea celor mai importante incaperi din locuinta ta.

Organizarea bucatariei

Bucataria este mereu un loc aglomerat cu borcane, sticle, condimente, cutii si multe alte astfel de produse asemanatoare. Organizeaza-le mult mai bine cu recipiente etichetate. Scoate-le din ambalajul original si pastreaza-le in cutia sau recipientul destinat lui. Poti face asa cu pastele, cu orezul, zaharul, cafeaua si cu toate condimentele. In plus, tinandu-le in recipiente inchise etans, isi pastreaza prospetimea si aroma mai mult timp. Ordoneaza produse asemanatoare intr-un singur loc, astfel incat sa poata fi gasite mai usor.

Organizarea baii

cutie-bijuterii

In cele mai multe cazuri, organizarea unei bai de orice dimensiune implica, in primul rand, selectarea atenta a produselor si a elementelor esentiale. Cu atât mai mult pentru ca o baie mica sa fie si functionala dar si estetica, organizarea acesteia este necesita o abordare mai selectiva si mai atenta. Pentru o baie cat mai bine organizata este recomandat sa fii cat mai selectiv cu privire la continutul incaperii, sa amplasezi rafturi pe inaltimea peretelui, sa optezi pentru corpuri de mobilier cat mai bine compartimentate si sa te folosesti de toate colturile baii pentru a amplasa diverse cosuri si cutii pentru depozitare, care reprezinta si solutii depozitare a hainelor murdare.

Organizarea camerei copilului

Pentru a preveni dezordinea permanenta din camera copiilor, organizarea eficienta este solutia potrivita. Creioanele, cariocile, pensulele de pictat precum si cartile de colorat pot fi asezate in mici galetuse pe care le poti colora in nuante vesele si fixa pe un suport in dreptul mesei sau biroului celui mic. In plus, si jucariile pot fi organizate simplu in cutii pe care le poti depozita sub pat.

👉 Citeste si: Amenajare cameră băiat și fată: idei și sfaturi esențiale

Organizarea livingului

Organizarea casei presupune si aranjarea livingului. Aceasta este cea mai importanta incapere, acolo unde iti inviti musafirii pentru a petrece timp impreuna. In living spatiul de sub canapea este o idee salvatoare. Daca este putin mai inalta, atunci este ideala pentru a introduce mici cosulete sau cutii. Iti recomand sa fie toate de aceeasi forma si culoare (preferabil maro sau negru) pentru a nu crea discrepante la nivelul decorului. Tot in sufragerie te poti folosi de suporturile pentru reviste, pozitionate langa canapea sau langa masuta de cafea.