Idei de iluminat pentru orice camera

CARE SUNT ELEMENTELE DE BAZA ALE ILUMINATULUI?

Toti ne gandim la lumina naturala din casele noastre, dar cat de des stam intinsi pe spate si ne gandim la iluminatul artificial pe care il folosim in fiecare zi?

Iluminarea potrivita te poate face sa te simti mai relaxat, mai concentrat si, in general, mai fericit. In plus, iluminarea nepotrivita poate distruge intr-adevar o camera grozava – asa ca este important sa o faci corect. Iata cateva idei de iluminat pentru fiecare incapere din casa!

Aplicele perfecte

Iluminarea ambientala este ideala in dormitor. Este o idee buna sa ai cateva optiuni de iluminare, cum ar fi deasupra capului, pe noptiera si poate chiar un lampadar. Acest dormitor minunat are aplice in stil industrial, care sunt perfecte pentru a citi noaptea. Un bec Edison emite o stralucire calda si placuta, perfecta pentru dormitor.

Creeaza un impact puternic cu un candelabru spectaculos

Una dintre cele mai importante incaperi ale casei tale, in ceea ce priveste atentia pentru iluminat, este camera de zi. Un aspect de iluminare stratificat care permite intensitati si niveluri multiple de iluminare este perfect pentru acest spatiu, astfel incat sa poti regla intensitatea luminii dupa cum este necesar.

Acest living uimitor se bucura de un candelabru care creeaza un impact puternic. Poti opta si pentru niste spoturi, dar si pentru niste veioze pentru a avea parte de cea mai buna iluminare.

Iluminare concentrata

Acest colt de lectura demonstreaza ca si o schema simpla de iluminare poate transforma un spatiu. Lumina lampadarului directionata din spatele fotoliului este perfecta pentru a te face comod in coltul tau preferat cu o carte buna. Lumina potrivita va oferi amestecul perfect de forma si functie, imbunatatind aspectul decorului, oferind in acelasi timp lumina adecvata spatiului tau.

Iluminatul industrial

Pentru o iluminare adecvata bucatariei, vei dori sa te concentrezi pe diferite tipuri de corpuri de iluminat. Aceasta bucatarie are o lustra in stil industrial cu trei becuri de la Steinhauer deasupra barului pentru o lumina perfecta.

Iluminarea in sufragerie

Livingul tau ar trebui sa aiba lumina ambientala slaba, care sa pregateasca atmosfera pentru timpul petrecut in aceasta incapere. Daca un candelabru clasic este prea plictisitor pentru gusturile tale, vei adora lustra aceasta extrem de deosebita cu LED de la Bolia din acest spatiu. Opteaza pentru un bec care ofera suficienta lumina pentru socializare, dar care nu este prea puternic sau stralucitor.

Iluminatul in camera de joaca

Camera de joaca a copiilor sau o cresa merita un iluminat putin distractiv si inviorator. Ne place acest spatiu de la Kave Home din imagine care are o lustra din ratan, aceasta creand o atmosfera calduroasa. Desigur, iluminarea de deasupra capului este si ea necesara, dar incearca sa experimentezi si cu decoratiuni luminoase distractive.

Opteaza pentru corpuri de iluminat statement

Daca vrei sa ai parte de corpuri de iluminat care sa fie in centrul atentiei, aceasta plafoniera este alegerea perfecta. Nu numai ca ofera o lumina adecvata in intreaga incapere, dar este si o piesa eclectica care atrage privirea si ofera dimensiune spatiului, facandu-l sa para mai mare.

Nu uita de baie

Te-ai gandit vreodata la un candelabru in baie? Acest spatiu are un candelabru glam care nu doar ca impacteaza, dar si atenueaza lumina din baie. O baie trebuie sa aiba iluminare atat pe tavan, cat si aplice pe perete in apropierea chiuvetei, pentru a oferi o lumina ampla, care nu este prea puternica.

Lampa perfecta pentru noptiera

Dormitorul se refera la stratificarea luminii, iar alegerea veiozei potrivite pentru noptiera poate fi una dintre cheile pentru crearea unui spatiu linistitor. Acest dormitor are o lampa de birou cu bec Edison cu lumina calda pentru lectura. Daca esti fanul cititului pe pat, cauta o lampa care directioneaza lumina in jos, spre locul in care ai cea mai mare nevoie.

Iluminatul la intrare

Nu uita de intrare cand vine vorba de iluminat. Pentru ca holul este primul loc pe care il vad oaspetii, vei vrea sa optezi pentru un corp de iluminat modern care declanseaza o cantitate mare de lumina. Alege o piesa care ofera o lumina stralucitoare, multidirectionala in hol, dar sa fie si o piesa de rezistenta care atrage privirile de indata ce oaspetii intra la tine in casa.

Iluminatul biroului

Biroul tau de acasa ar trebui sa aiba mai multe tipuri de corpuri de iluminat, inclusiv iluminat de lucru si directional pentru efectuarea lucrului. Ne place acest birou – nu numai ca ofera multa lumina naturala, dar lampa de birou este perfecta pentru a-ti tine companie in serile in care incerci sa iti pui la punct deadline-urile de la lucru.

De altfel, lumanarile sunt o sursa buna de lumina si completeaza schema de iluminare care va face atmosfera din living sa fie mai confortabila si primitoare. Combina sfesnice si suporturi pentru lumanari din diferite stiluri si materiale pentru a adauga caldura unui spatiu actual.

In concluzie, exista trei tipuri de iluminat: iluminatul ambiental, de lucru si de accent. Lumina ambientala sau generala lumineaza intreaga camera. Aceasta forma de baza de iluminare inlocuieste lumina soarelui si este fundamentala pentru un plan de iluminare. Cel de lucru ofera lumina directionala pentru sarcini specifice, cum ar fi cititul sau gatitul.

Articole similare