Cum sa alegi mobila potrivita pentru dormitorul copilului?

Tipuri de mobila pentru dormitorul copilului

Amenajarea camerei celui mic este un proces care trebuie luat in serios, deoarece este un proiect in continua evolutie. Pe masura ce acesta creste in varsta si nevoile sale se schimba, iar pasiunile incep sa ii ghideze si sa ii formeze noi gusturi, fiind tentat sa aduca modificari constante mediului sau intim si personal. Camera copilului este universul sau, locul in care se simte in siguranta, in care nimeni nu il judeca, acolo unde se poate bucura in voie de liniste si relaxare. Este important sa stii ca ideile tale de decor din momentul prezent se vor estompa pentru ca va trebui sa-i dai frau liber imaginatiei copilului pentru a se inconjura de obiecte care il reprezinta in diferitele sale etape. Insa, pana ca acest moment sa apara, trebuie sa te asiguri ca obtii un decor placut si optim unei dezvoltari armonioase, cu ajutorul pieselor de mobilier si decoratiunilor.

Mobilierul este esential in camera celui mic, iar tu trebuie sa bifezi fiecare piesa in parte pentru a crea un mediu util si cald. Elementele care nu trebuie sa lipseasca din acest spatiu sunt:

  • Pat

Primul obiect pe care trebuie sa il ai in minte atunci cand incepi amenajarea camerei celui mic este patul. Dupa varsta de patru, cinci ani, copilul poate face tranzitia la un pat de dimensiuni mai mari pe care sa il poata folosi o perioada mai indelungata. Pentru a se bucura cat mai mult de aceasta piesa ai posibilitatea de a opta pentru un pat ajustabil care sa se poata modifica in functie de nevoile copilului. Un pat ideal pentru copilul tau este unul cu tablie tapitata, confortabil, incapator si cu elemente stylish. Mobilierul pentru copii de la The Home iti garanteaza toate aceste caracteristici!

Chali - pat pentru copii

  • Dulap

Tentatia de a-i cumpara copilului cat mai multe haine va fi una destul de mare, mai ales ca acesta se dezvolta rapid si are nevoie constant de noi piese vestimentare pe masura lui. Astfel, dulapul este un element nelipsit din aceasta incapere. In plus, dulapurile pentru camera copiilor trebuie sa fie adaptate nevoilor lor asa ca alege o piesa care sa ii ofere acces la orice isi doresc sa poarte. Un ultim criteriu atunci cand discutam despre dulapul din camera copilului este calitatea. De aceea iti punem la dispozitie dulapuri din materiale calitative si durabile, cum ar fi lemnul de pin din care este confectionata piesa Eva semnata Woood.

  • Comoda

Spatiile de depozitare sunt vitale in camera celui mic. Pentru a nu te limita doar la un dulap, poti apela si la o comoda perfecta pentru a-i organiza lucrurile copilului. Aici vei avea loc suficient pentru lenjerie, sosete, poate chiar jucarii. Alege o piesa cu un look jucaus si bine compartimentata pentru a-ti veni in ajutor indiferent de nevoile tale. O astfel de piesa este comoda Nunila din colectia Kave Home, o piesa cu look natural, bine compartimentata.

Nunila - comoda camera copil

  • Birou

Pe langa timpul dedicat pentru joaca si odihna, copilul tau isi va transforma dormitorul intr-un spatiu de lucru. Biroul nu poate lipsi, este o piesa ce va fi folosita o perioada indelungata, inca de la gradinita. Opteaza pentru un birou cu spatii pentru depozitare, in care cel mic isi poate pastra organizat toate rechizitele, asa cum este biroul Stage din colectia Woood.

Avantajele unui mobilier de calitate pentru camera copilului

Cu siguranta iti doresti tot ce este mai bun pentru copilul tau si vrei ca acesta sa se dezvolte armonios intr-un spatiu relaxant si sigur. Fiecare element care il inconjoara poate avea o influenta asupra lui si asupra starii sale de spirit, inclusiv mobilierul. Culorile pieselor de mobilier trebuie alese cu atentie, deoarece fiecare nuanta are un impact pozitiv sau negativ asupra starii de spirit. Propunerea noastra este sa scapi de clasicul roz pentru fete si albastru pentru baieti si sa optezi pentru combinatii de culori calde, tonuri pastelate, acestea il vor ajuta pe cel mic sa se linisteasca.

Un alt criteriu pe care trebuie sa-l bifeze mobila pentru camera copilului este calitatea, iar avantajele sunt numeroase, chiar daca pretul poate fi mai ridicat. In primul rand, mobilierul este o investitie, iar daca optezi pentru piese calitative, va fi o investitie pe termen lung. Vei uita de reamenajarea frecventa cauzata de deteriorarea unor piese confectionate din materiale subrede. Alege mobilier pentru camera copilului de la The Home realizat din lemn de pin, de mango sau chiar de bambus.

Mobilierul de calitate are finisaje spectaculoase pe care atat tu cat si fetita sau baietelul tau le veti indragi. Va veti bucura impreuna de piese care sunt mai mult decat simple piese de mobilier, veti simti senzatii si texturi care vor trezi sentimente placute de liniste si relaxare. O piesa de mobilier din lemn trebuie sa fie foarte fina la atingere si sa arate ca a fost bine slefuita si lacuita si nu isi va pierde culoarea odata cu trecerea timpului.

Nu in ultimul rand, mobilierul de calitate raspunde stilului de viata al membrilor din familie si ofera confortul dorit. Mobilierul pentru dormitorul copilului de la The Home vine in ajutorul nevoilor tale si ale celui mic. Acesta este util, te ajuta sa ai un spatiu organizat si aduce si un plus de stil si creativitate. Printre piesele pe care le indragim si care vor arata spectaculos in spatiul intim al celui mic sunt masutele Cloudy si biblioteca Kalu semnate Bloomingville Mini. 

Kalu - biblioteca camera copil

Corpuri de iluminat pentru camera copilului

Totusi, aceasta incapere nu ar putea fi completa fara corpurile de iluminat corespunzatoare. Cel mai important este ca dormitorul copilului sa se bucure de ferestre mari prin care lumina naturala sa patrunda din plin. Ea influenteaza totul, de la programul de somn, pana la starea psihica a celui mic. Alege perdele subtiri si diafane, nu lipi abtibilduri pe geamuri si astfel vei avea o camera placuta si luminoasa.

Totusi, copiii desfasoara diverse activitati, cum ar fi teme, citit, joaca, lucru manual si asa mai departe. Pentru ca aceste activitati extrem de importante sa poata fi desfasurate cu usurinta este necesar sa exista diverse surse de lumina si corpuri de iluminat care sa se potriveasca decorului. Cea mai importanta va fi lustra, iar in functie de varsta copilului poti sa alegi un design modern, in culori potrivite si cat mai placute. Cel mic se va indragosti de lustra Veda semnata Kids Depot, o piesa jucausa confectionata din ratan.

Veda - lustra camera copil

Totusi, aceasta nu va fi suficienta. In camera copilului este recomandat sa folosesti iluminatul din mai multe puncte pentru ca excesul de lumina dintr-un singur loc poate duce la oboseala, stres si deranjeaza ochii. Asa ca, pe langa lustra sau plafoniera mai ai nevoie si de alte corpuri de iluminat cum ar fi o lampa sau veioza, utila mai ales pentru zona de lucru. Aceasta il va ajuta pe copil sa-si faca temele, sa citeasca sau sa deseneze in voie, fara sa resimta disconfort.

Lumina de veghe joaca si ea un rol important. Aceasta este folosita pe timp de noapte pentru a-l linisti pe cel mic, mai ales daca se teme de intuneric. Cu ajutorul lampilor de veghe copilul poate fi schimbat si hranit cu usurinta, fara sa fie nevoie de o lumina puternica care l-ar putea deranja. Lampile de veghe emana o lumina difuza, de intensitate cat mai mica si sunt prezente in numeroase forme cat mai dragute, cum ar fi animale sau personaje din desene animate.

lovely - lampa de veghe

Articole similare