Cum alegi culoarea dormitorului: cele mai potrivite combinatii de nuante

Nuantele pe care le folosesti in amenajarea dormitorului influenteaza atmosfera spatiului si, implicit, starea pe care o ai. De aceea, este recomandat sa te informezi cu privire la impactul pe care il au diferite culori asupra starii tale, astfel incat sa alegi culorile care se potrivesc cel mai bine cu rezultatul pe care doresti sa il obtii.

Pentru a usura cat mai mult acest proces pentru tine, ti-am pregatit cateva sfaturi si idei care sa te inspire in alegerea de culori pentru peretii dormitorului.

  • Culori de pereti pentru dormitoare in functie de tipul acestora
  • Ce culori se poarta pe peretii dormitorului in functie de stil 
  • Culori pentru dormitoare in functie de marimea acestora
  • Top 5 culori linistitoare pentru dormitor
  • Culori pe care sa le eviti in dormitor, daca iti doresti un somn linistitor
  • Top 4 combinatii de culori pentru dormitor. Modele de pereti pentru dormitor
  • Cum alegi culorile pentru mobila de dormitor – top 3 sfaturi si idei


Culori de pereti pentru dormitoare in functie de tipul acestora

culori-pentru-camera-copiilor

amenajare-camera-2-baieti

Copiii, adolescentii si adultii au nevoi diferite, astfel ca si amenajarea dormitorului trebuie sa fie personalizata. Descopera in cele ce urmeaza cateva sfaturi de amenajare pe care sa le ai in vedere.

Culori recomandate pentru dormitorul copiilor

Culorile au capacitatea de a inspira anumite emotii, iar alegerea acestora pentru amenajarea dormitorului copilului poate fi o sarcina provocatoare. Pentru ca un copil are nevoie de liniste si de stimularea creativitatii in acelasi timp, pentru amenajarea dormitorului sau este recomandata o combinatie intre culori calde si neutre (alb, bej, crem) si nuante vii precum verde, albastru, galben sau mov. 

Iata cateva sfaturi care sa te inspire in alegerea culorilor pentru dormitoarele copiilor:

  • Foloseste culori calde ca nuante de baza pentru pereti – acestea sunt culori recomandate pentru dormitorul copiilor deoarece nu obosesc privirea si creeaza o senzatie de liniste.
  • Alege un perete sau doi pe care sa desenezi diverse forme colorate. Acestea pot sa fie figurine din desene animate, forme geometrice sau peisaje din natura. Foloseste culori vii pentru peretii din dormitor, care sa stimuleze creativitatea si curiozitatea copilului.
  • In ceea ce priveste piesele de mobilier, acestea pot sa fie cu o nuanta sau doua mai inchise decat culorile de baza alese pentru pereti. Mobilierul din lemn poate fi o idee buna in acest caz. 
  • Nu uita de accesoriile decorative. Pentru o mai buna organizare, poti aseza pe un perete colorat in dormitor un dulap cu rafturi deschise, unde sa pui toate jucariile copilului. Daca nu ai suficient spatiu, amplaseaza cateva rafturi suspendate pe perete, insa evita sa le pozitionezi in preajma patului copilului, unde se pot intampla mici accidente.


Idei de culori pentru dormitorul unui adolescent

Adolescentii se identifica deseori cu camera lor intrucat aceasta reprezinta spatiul lor personal si universul in care pot sa viseze si sa fie ei insisi. Din acest motiv, este recomandata folosirea unor accente de culori care sa se potriveasca cu personalitatea lor. 

Primul pas il reprezinta alegerea unei palete de culori de var de baza pentru camera, astfel incat sa creezi un echilibru in amenajare. Culorile de baza pot sa fie neutre (nuante de bej pentru pereti, gri sau alb), in timp ce pentru accentele de culoare in camera de dormitor, poti sa folosesti una din urmatoarele idei de culori potrivite pentru dormitor:

Albastru deschis

Tonul calm al albastrului deschis poate aduce o atmosfera placuta in dormitor, facilitand concentrarea si relaxarea in acelasi timp. Aceasta culoare se poate integra frumos cu mobila si decoratiunile in nuante de alb, gri sau albastru mai intens, creand astfel un design armonios si elegant.

De asemenea, albastrul deschis poate fi si usor personalizat prin adaugarea de elemente decorative in culori vibrante sau imprimeuri interesante, care sa reflecte pasiunile si personalitatea copilului.

👉 Descopera accesoriile decorative din portofoliul The Home! Alege-le pe cele care se potrivesc stilului de amenajare si bucura-te de calitate, design deosebit si preturi competitive.


Galben

Galbenul este, de cele mai multe ori, asociat cu un sentiment de fericire si veselie. Totodata, in timp ce tonurile luminoase de galben pot imbunatati capacitatea de functionare a memoriei, tonurile mai blande pot contribui la inducerea unei stari de relaxare si odihna.

Folosirea acestei culori in amenajarea dormitorului unui adolescent trebuie facuta cu atentie, intrucat daca exagerezi si vopsesti toti peretii cu galben luminos, de exemplu, acest lucru poate duce la oboseala psihica si cea a ochilor. 

Din acest motiv, este recomandat sa folosesti galben ca pata de culoare intr-un dormitor. In timp ce peretii camerei sunt vopsiti in culori neutre de maro, bej sau crem, unele piese de mobilier sau accesoriile decorative pot sa fie galbene pentru obtinerea efectului dorit.

Verde deschis

Verdele este culoarea naturii, astfel ca efectul sau asupra emotiilor umane este unul de calmare, echilibru si armonie. Exista mai multe modalitati de a include aceasta culoare in dormitorul adolescentului tau. Poti sa decorezi un perete cu un fototapet inspirat din natura, poti sa amplasezi tablouri pe pereti, pentru a nu aglomera spatiul sau poti folosi un covor verde, din fibre naturale.

Totodata, si alegerea pieselor de mobilier iti poate da ocazia de a include aceasta nuanta in dormitorul adolescentului prin intermediul tabliei pentru pat, al pernelor decorative sau al accesoriilor pentru iluminat.


Culori pentru dormitorul adultilor

In functie de efectul pe care doresti sa il obtii prin amenajarea dormitorului, poti sa folosesti culori calde sau reci ,care sa emane senzualitate sau liniste, ori care sa invioreze incaperea. 

Din nou, primul pas este alegerea culorilor de baza pentru pereti, urmand sa dai frau liber creativitatii si sa incluzi culori mai indraznete.

Daca iti doresti o amenajare simpla, fara efort, alege albul ca nuanta de baza pentru pereti si decoreaza-l pe unul dintre acestia, fie cu un fototapet sau cu stickere decorative, fie pur si simplu cu niste culori de lavabila pentru interior in nuanta de gri, bej, albastru sau verde smarald. 

In ceea ce priveste mobilierul, poti sa optezi pentru un set din lemn sau MDF. Este recomandat sa amplasezi patul in centrul camerei, astfel incat sa obtii o simetrie perfecta. Asigura-te ca lasi spatiu suficient intre pat si pereti pentru a amplasa noptierele de o parte si de cealalta a patului. In paralel, amplaseaza comoda pentru TV, astfel incat sa te poti bucura in fiecare seara de cateva minute de relaxare sau divertisment inainte de somn.

Aceste idei de amenajare pentru dormitorul adultilor sunt potrivite si pentru amenajarea dormitorului de tineret. De exemplu, daca esti in cautare de culori pentru peretii dormitorului de tineret, albul combinat cu cateva accente de culoare poate fi o alegere potrivita.

👉 Alege de la The Home comoda TV care iti place si o livram la adresa dorita in 24-48 de ore!


Ce culori se poarta pe peretii dormitorului in functie de stil

Fiecare stil de amenajare are anumite caracteristici de care este bine sa tii cont atunci cand doresti sa obtii cel mai bun rezultat. Afla in continuarea acestui articol ce culori se poarta pe pereti in functie de stil si cateva idei de zugraveli pentru dormitoare care sa te inspire.

Culori de pereti pentru dormitoare amenajate in stilul rustic

Stilul rustic contribuie la crearea unei atmosfere primitoare si linistite in dormitor, motiv pentru care este ales in amenajarea multor dormitoare. Pentru a obtine un stil rustic, primul pas este alegerea unor culori de camera calde pentru amenajarea peretilor, dar si in ceea ce priveste mobilierul folosit.

Cele mai populare idei de culori camere folosite pentru amenajarea dormitorului in stil rustic sunt: portocaliu, maro, bej si crem. Iata cum le poti include in designul tau:

  • Vopseste peretii dormitorului in culoarea crem si alege peretele din spatele patului ca fiind unul de accent. Vopseste-l pe acesta din urma cu un maro inchis sau portocaliu.
  • Opteaza pentru un pat cu sertare, care sa iti ofere ocazia de a depozita asternuturile de pat sau alte obiecte de care ai nevoie. Un dulap si o comoda cu aspect simplu, lemnos, pot sa completeze armonios stilul rustic. Poti sa optezi pentru un dulap cu usi, compartimentat inteligent si pentru o comoda cu sertare, astfel incat sa dispui de cat mai mult spatiu de depozitare pentru haine.
  • Decoreaza spatiul cu o lustra din lemn sau un pendul rustic;
  • In ceea ce priveste accesoriile, in functie de spatiul disponibil, poti sa folosesti un cufar din lemn care sa aiba atat scop estetic, cat si functional, de depozitare, veioze cu lumina calda sau tablouri cu rama din lemn.

👉 Descopera corpurile de iluminat adecvate pentru dormitorul tau si obtine un stil rustic unic cu ajutorul The Home!


Culori de pereti potrivite pentru stilul minimalist de amenajare

Stilul minimalist este destul de usor de obtinut, intrucat acesta este caracterizat de simplitate si simetrie. In ceea ce priveste mobilierul, acesta trebuie sa fie cat mai simplu si functional, iar atunci cand vorbim despre nuante, combinatia de alb si negru este una cu care sigur nu dai gres. Iata cum poti include aceste caracteristici in amenajarea dormitorului minimalist:

  • Vopseste toti cei 4 pereti intr-o nuanta alba si decoreaza unul sau doi dintre acestia cu fototapet de nuanta inchisa. Vei obtine un contrast interesant si o simetrie perfecta.
  • Alege un set de mobilier care sa includa pat, sifonier, comoda si noptiere. Mobilierul minimalist nu este unul incarcat, astfel incat este recomandat sa alegi un set de mobilier din MDF, cu linii drepte si cu un spatiu de depozitare cat mai mare.
  • In ceea ce priveste accesoriile decorative, cu cat sunt mai putine, cu atat mai bine. Nu trebuie sa incarci spatiul cu accesorii inutile, insa daca doresti ca acest stil sa iti reprezinte cat mai bine personalitatea, poti sa decorezi peretii cu tablouri sau sa amplasezi pe podea un ghiveci mare cu plante verzi.


Culori de pereti pentru dormitoare clasice si elegante 

Stilul clasic este un design care nu se demodeaza niciodata, iar daca iti doresti sa amenajezi dormitorul in acest mod, este recomandat sa apelezi la mobilier de calitate, care rezista in timp.

Intr-un dormitor clasic predomina culorile deschise, atenuate. Peretii au, de obicei, nuante de gri pentru pereti sau de de maro, bej si crem, in timp ce tavanul poate fi decorat cu stucate sau cornise caracteristice stilului clasic. Iata cateva idei de amenajare pe care sa le ai in vedere:

  • Foloseste materiale naturale in amenajare. Esentele nobile de lemn, marmura, pielea si tesaturile stilate sunt cele care nu trebuie sa lipseasca dintr-un dormitor clasic.
  • Opteaza pentru un pat si noptiere tapitate. Acestea vor oferi un plus de eleganta dormitorului.

👉 Alege noptierele specifice stilului clasic din portofoliul The Home!

  • Amenajeaza spatiul cu rame pentru fotografii, sfesnice ornamentale, tablouri, vaze si lampi. Pentru un rezultat estetic cat mai deosebit, este recomandat ca acestea sa fie intr-un stil si o coloristica similare.

👉Descopera mai multe idei de amenajare a dormitorului clasic.


Culori pentru dormitoare in functie de marimea acestora

Dimensiunea dormitorului poate dicta alegerea culorilor folosite in amenajare, deoarece acestea influenteaza intr-o mare masura aspectul final al incaperii. 

Descopera in continuare mai multe detalii.

Culori pentru un dormitor mic

Amenajarea unui dormitor mic presupune, in primul rand, atentie la detalii in ceea ce priveste functionalitatea pieselor de mobilier si a spatiului disponibil. Totodata, poti sa apelezi si la cateva trucuri care te pot ajuta sa obtii iluzia unui dormitor mai spatios. Aceste trucuri au in vedere folosirea unor culori pentru dormitoare mici si a unor culori calde pentru dormitor care sa ofere senzatia unei incaperi mai spatioase.

Pentru a te bucura in dormitorul tau de o atmosfera aerisita si luminoasa, foloseste culori deschise, precum alb, bej sau crem, dar si culori pastelate, daca acestea se potrivesc mai bine cu personalitatea ta. Recomandarea noastra este sa vopsesti peretii in nuanta alba, in timp ce pentru podea poti sa folosesti un parchet dintr-un lemn cu o nuanta deschisa. 

Pentru a permite luminii naturale sa patrunda in incapere, decoreaza fereastra cu perdele din matase alba si cu draperii maro, opace, care sa te ajute sa te bucuri de intimitate atunci cand doresti acest lucru.

In ceea ce priveste mobilierul, pentru a nu aglomera spatiul, pe langa patul care nu trebuie sa lipseasca, poti sa apelezi la noptiere suspendate si la o comoda de dimensiuni reduse. 

👉Descopera metode eficiente de a amenaja un dormitor de mici dimensiuni, astfel incat sa te bucuri de functionalitate si design estetic deosebit, in acelasi timp!


Culori potrivite pentru dormitor mare

Dormitoarele de dimensiuni mari iti ofera libertate in ceea ce priveste amenajarea, intrucat poti sa optezi pentru orice nuante iti doresti, fara sa te ingrijorezi ca aglomerezi spatiul. In acest context, culorile pot fi alese in functie de preferintele tale. Iata cateva combinatii de culori potrivite pentru un  dormitor mare, care ofera un aspect vizual deosebit:

  • alb si albastru;
  • violet si gri;
  • maro si bej;
  • turcoaz si maroniu.

Nu uita sa folosesti combinatiile de culori de perete pentru dormitor astfel incat sa obtii un echilibru estetic. De exemplu, daca vopsesti cu o nuanta de gri toti cei 4 pereti, poti sa amplasezi un tablou sau o decoratiune pentru perete de culoare violet, astfel incat sa intrerupi monotonia cromatica. De asemenea, daca mobilierul este si el cu accente gri, opteaza pentru un covor si o draperie violet.

👉 Nu stii ce covor si draperie sa alegi? Descopera ofertele din portofoliul nostru si cu siguranta vei gasi ceva care sa te incante!


Top culori linistitoare pentru dormitor

Nuantele de culori pentru dormitor pot sa contribuie la imbunatatirea nivelului de relaxare si la obtinerea unui somn bun. Descopera ce culori de lavabila se poarta si cateva idei de dormitoare colorate.


Albastru

Albastrul este o alegere ideala care te poate ajuta sa obtii un spatiu linistit si reconfortant deoarece aminteste de cerul senin sau apele linistite ale marii. Aceasta culoare vine intr-o gama larga de nuante de la albastru deschis si turcoaz, pana la albastru mai inchis si indigo, astfel ca poate fi adaptat oricarui stil de decor.

Daca iti doresti o varianta simpla de amenajare, atunci poti sa optezi pentru vopsirea unuia sau mai multor pereti in albastru, iar apoi sa alegi o mobila in nuanta de alb. Daca, in schimb, iti doresti sa folosesti albastrul ca pata de culoare in dormitor, iata cateva idei interesante de pus in aplicare:

  • Alege un pat de dormitor tapitat cu stofa albastra.
  • Opteaza pentru perdele albe si draperii intr-o nuanta deschisa de albastru, care sa permita luminii sa patrunda singura in camera.
  • Adauga un covor moale in tonuri de albastru si decoreaza cu accesorii precum vaze, lampi de noptiera si rame foto in aceeasi paleta de culori pentru dormitor.


Verde

Verdele este asociat cu elementele naturii, precum padurea si vegetatia, creand astfel o conexiune cu linistea si armonia din mediul natural. De aceea, folosirea acestei culori in amenajarea dormitorului poate fi o alegere potrivita pentru a te bucura de un dormitor linistit si reconfortant.

Daca vrei sa resimti mereu relaxarea din vacanta, atunci poti sa te folosesti de nuantele de verde pentru a-ti decora dormitorul intr-un stil tropical. Foloseste tapet cu un imprimeu cu frunze de palmier sau cu imprimeuri florale pentru a recrea atmosfera exotica dorita. 

Decoreaza incaperea cu un mobilier de dormitor din lemn si adauga plante cu frunze generoase si verzi pentru a obtine un decor cat mai natural.

Nu uita sa accesorizezi incaperea cu perne, covoare si cuverturi in diferite nuante de verde.


Roz deschis

Tonurile blande ale nuantei de roz pot sa creeze o atmosfera prietenoasa si relaxata in dormitor, contribuind totodata la obtinerea unui design modern si feminin. Fiind o nuanta blanda, rozul poate fi cu usurinta folosit pentru a decora peretii, fie cu tapet, fie cu ajutorul unei vopsele de calitate. 

Alege o culoare de piersica pentru pereti si completeaza decorul cu lenjerii de pat si perne in tonuri de gri, alb sau bej pentru un contrast elegant. 

Alege mobilierul cu liniile clare si finisaje in nuante metalice pentru a adauga un aer contemporan si adauga oglinzi si decoratiuni in tonuri de argintiu pentru un aspect sofisticat. 

Pentru a completa look-ul camerei, opteaza pentru accesorii in diferite nuante de roz, precum rame foto, vaze cu flori si tablouri.


Alb 

Albul este o nuanta atemporala si versatila, cunoscuta pentru efectul sau calmant si linistitor. De aceea, cand vine vorba de amenajarea unui dormitor, aceasta nuanta te poate ajuta sa obtii un design reconfortant, fiind una dintre cele mai apreciate culori de zugravit in dormitor. Iata cum:

  • Vopseste peretii intr-un alb pur sau un alb perlat. Poti alege si nuante usor diferite de alb, cum ar fi ivory sau crem, pentru a adauga o nota subtila de caldura. 
  • Opteaza pentru mobilier in nuante de alb, crem sau cu finisaje in culoarea lemnului de stejar sau fag. Alege un pat confortabil cu o rama alba mata sau lucioasa, in functie de preferintele personale. De asemenea, poti adauga si 2 noptiere si un dulap sau o comoda cu usi sau sertare pentru a obtine ordine si  echilibru in dormitorul tau.
  • Pentru a adauga un strop de culoare si textura in dormitorul alb, poti alege elemente decorative in nuante pastelate sau culori complementare. Alege perne moi si pufoase in nuante de roz deschis, albastru pal sau verde menta pentru a crea un contrast subtil.


Bej

Bejul este o culoare neutra, care nu este coplesitoare sau agresiva pentru ochi. De aceea, aceasta creeaza o atmosfera echilibrata si calma in incapere, permitand mintii sa se relaxeze si sa se odihneasca. 

Pentru a obtine o atmosfera reconfortanta in dormitor si un design deosebit in acelasi timp, poti alege sa vopsesti peretii in nuante de bej, cu accente usoare de crem sau auriu. Acestea vor adauga o nota de caldura in camera si vor crea o baza perfecta pentru un decor placut.

In ceea ce priveste mobilierul, poti sa alegi un pat de dormitor si niste noptiere albe care sa ofere un contrast placut. De asemenea, poti opta si pentru un sifonier cu oglinda sau o comoda pentru TV, astfel incat sa obtii mai mult spatiu pentru depozitare. 

Nu uita nici de detaliile decorative, precum covorul, perdelele si draperiile. In ceea ce le priveste, poti sa folosesti nuante complementare de alb, maro sau crem. Adauga si oglinzi cu rame simple si elegante, care sa reflecte lumina si sa ofere o senzatie de spatiu mai mare in dormitor. In acest caz, poti alege fie o oglinda mare de podea cu rama aurie, fie mai multe oglinzi de perete, de dimensiuni mici.


Culori pe care sa le eviti in dormitor, daca vrei un somn odihnitor

Acum ca ai vazut ce culori se poarta in dormitor si care sunt acele culori relaxante pentru dormitoare, a sosit momentul sa iti spunem si care sunt acele culori de lavabil pentru dormitor pe care sa le eviti, daca vrei un somn odihnitor. Descopera in continuare mai multe informatii.


Rosu

Culoarea rosie este asociata cu emotii puternice, precum pasiunea, energia si alerta. De aceea, un perete rosu in dormitor poate provoca o stimulare excesiva a creierului, ceea ce face dificila relaxarea si adormitul.

Daca iti doresti totusi sa obtii o atmosfera romantica in dormitor, iata ce alte culori dormitoare pereti  poti sa folosesti:

  • roz pal – o alegere populara pentru un decor romantic;
  • bej sau crem – aceste nuante se potrivesc foarte bine cu accesorii decorative romantice, precum lenjeria de pat din materiale fine si draperiile opace;
  • auriu – adaugarea unor accente aurii in dormitor poate crea o atmosfera romantica si luxurianta.


Mov inchis

Culorile inchise, in general, pot schimba perceptia spatiului, facandu-l sa para mai mic si mai ingust. Nuantele de mov pentru dormitor, precum movul inchis, pot provoca o senzatie de greutate si poate afecta atmosfera de relaxare necesara pentru somn. De aceea, iti recomandam sa folosesti alte culori, mai deschise si relaxante, pentru a crea o atmosfera potrivita pentru somn. Iata cateva exemple de culori pe care sa le iei in considerare, in locul movului:

  • albastru deschis;
  • mov deschis;
  • roz pal.


Maro inchis

Maroul inchis are tendinta de a absorbi lumina, iar acest aspect duce la crearea unei atmosfere mai greoaie si intunecate in incapere. Acest lucru poate afecta starea de spirit si capacitatea de relaxare inainte de somn. De aceea, iti recomandam sa folosesti alte culori adiacente in amenajarea dormitorului tau. Iata cateva exemple:

  • crem;
  • bej;
  • maro deschis.


Negru

Dormitorul ar trebui sa fie un loc de odihna si relaxare, iar prezenta nuantei de negru poate avea un impact negativ asupra starii tale de spirit si calitatii somnului. De aceea, intr-un dormitor, unde doresti sa te simti linistit si relaxat, ar fi indicat sa eviti culorile care pot induce emotii mai putin pozitive. Totusi, daca doresti sa obtii o atmosfera sobra in dormitor, exista alte culori pe care le poti folosi in amenajare, cum ar fi:

  • albastru;
  • gri;
  • verde smarald.


Portocaliu

Portocaliul este o culoare vibranta si energica. De aceea, intr-un mediu destinat odihnei si relaxarii, ar putea afecta capacitatea organismului de a se relaxa. Iata ce alte culori poti sa folosesti in amenajarea dormitorului tau, daca doresti totusi sa obtii un design inedit si colorat:

  • roz pal;
  • albastru deschis;
  • galben cu accente aurii.


Top 4 combinatii de culori pentru peretii din dormitor. Modele de pereti pentru dormitor

Pe parcursul articolului ti-am prezentat sfaturi si idei privind ce culori se alegi in functie de tipul dormitorului, in functie de stil, dar si daca vrei sa obtii o stare de liniste si relaxare. 

Daca inca simti ca nu ai gasit culorile potrivite si te intrebi ce culori se poarta pe pereti si cum sa le combini, descopera in continuarea acestui capitol cateva combinatii de culori pentru dormitor si cateva palete de culori pentru zugravit care te-ar putea sa obtii designul dorit. 

De asemenea, pentru ca inspiratia nu este niciodata suficienta, ti-am pregatit si cateva imagini cu modele de pereti zugraviti in doua culori.


Albastru deschis si alb

Aceasta combinatie poate aduce o senzatie de prospetime si liniste in dormitorul tau. Albastrul deschis poate induce o atmosfera calmanta, in timp ce albul adauga luminozitate si un aspect aerisit in dormitor. 

Daca iti doresti o amenajare rapida si cu bun gust folosind aceasta combinatie, poti alege sa vobsesti peretii in alb si sa folosesti albastrul deschis pentru detalii decorative, precum tablia de la pat, draperiile si covorul.


Verde pastel si maro deschis sau alb

Aceasta combinatie te poate ajuta sa obtii o nota exotica si relaxanta in dormitor. Verdele pastelat aduce prospetime si aminteste de o padure exotica, in timp ce maroul deschis poate adauga o nota de caldura si confort, asociata naturii.

Pentru a folosi cu succes o astfel de combinatie in dormitorul tau, poti sa o folosesti astfel:

  • Adauga un tapet cu nuanta de verde pastel pe unul dintre peretii dormitorului pentru a crea un punct focal in incapere.
  • Amenajeaza spatiul cu ajutorul unui mobilier de culoare maro deschis pentru a mentine un echilibru in paleta de culori.
  • Decoreaza dormitorul cu perdele albe si draperii de culoare verde pastel pentru a completa designul.
  • Amplaseaza pe jos si un covor care contine aceasta combinatie de culori, astfel incat sa obtii un aspect unitar in dormitor.

Iata cateva exemple de dormitoare zugravite in 2 culori moderne care sa te inspire.

Lavanda si gri deschis

Aceasta combinatie creeaza o atmosfera usor romantica si sofisticata in dormitorul tau deoarece lavanda aduce o nota de delicatete, in timp ce griul deschis adauga echilibru si eleganta.

Poti vopsi unul dintre pereti intr-un nuanta lavanda delicata si restul celor 3 pereti in gri deschis subtil, iar in ceea ce priveste mobilierul, alege piese in tonuri de gri deschis sau alb, pentru a crea un aspect curat si modern. In acest context, un pat cu un cadru in nuante de lavanda sau cu tapiterie in aceasta culoare ar putea fi, de asemenea, o alegere interesanta. 

Nu uita sa adaugi accente in nuante de lavanda si gri deschis in intregul dormitor. Poti alege covoare, tablouri, lumanari sau alte decoratiuni in aceste nuante pentru a completa aspectul general.


Bej, alb si auriu

Aceasta combinatie poate aduce o senzatie de rafinament in dormitorul tau si, in acelasi timp, iti poate oferi o stare relaxanta. Bejul si albul sunt 2 culori pentru dormitoare moderne care aduc liniste si contribuie la o luminozitate crescuta, in timp ce accentele de auriu pot adauga o nota de eleganta si caldura in dormitor.

Iata cum poti sa te folosesti de aceste nuante pentru a obtine un design inedit:

  • Poti alege unul dintre pereti ca perete focal al dormitorului si sa-l vopsesti intr-o nuanta de bej deschis, iar restul peretilor pot fi vopsiti intr-o nuanta de alb pentru a crea un contrast subtil.
  • Opteaza pentru mobilier in nuante de alb pentru pereti sau crem, pentru a mentine o paleta cromatica simpla si eleganta. Un pat cu un cadru auriu sau cu elemente decorative aurii poate adauga un plus de eleganta si stralucire in dormitor.
  • Elementele decorative aurii, cum ar fi ramele pentru tablouri, lampile de noptiera sau oglinzile, pot fi folosite pentru a accentua designul.
  • Adauga cateva flori sau plante in ghivece cu detalii auri sau in vaze aurii pentru a aduce o nota naturala si proaspata in decor.

Acestea sunt doar cateva dintre combinatiile posibile, iar alegerea culorilor depinde de preferintele personale si stilul pe care doresti sa-l creezi in dormitor. Inainte de a te hotari, poti sa incerci sa vizualizezi cum ar arata aceste culori in spatiul tau si sa vezi care te atrage cel mai mult si te face sa te simti confortabil.


Cum alegi culorile pentru mobila din dormitor - top 3 sfaturi si idei

Mobila de dormitor nu are numai un rol functional, ci si estetic. Aceasta poate sa contribuie la obtinerea unui design de revista sau, atunci cand nu este aleasa corespunzator, poate sa ofere un aspect inghesuit camerei. De aceea, este important sa acorzi importanta culorilor pe care le alegi pentru mobila de dormitor. 

Descopera in continuare top 3 sfaturi si idei pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi culorile pentru mobila de dormitor:

  1. Gandeste-te la paleta cromatica generala. Inainte de a te decide asupra culorilor mobilierului, ia in considerare paleta cromatica generala pe care vrei sa o folosesti in dormitor. Alege o paleta de culori care te reprezinta si care te face sa te simti bine. Poti opta pentru culori in tonuri reci, cum ar fi albastru sau verde, pentru o atmosfera calmanta, sau pentru tonuri calde, cum ar fi bej, maro sau auriu, pentru o atmosfera mai calduroasa si primitoare. Asigura-te ca nuantele alese se armonizeaza intre ele si cu restul decorului din dormitor.
  2. Prioritizeaza simplitatea si versatilitatea. Atunci cand alegi culorile pentru mobilierul din dormitor, gandeste-te la simplitate si versatilitate. Opteaza pentru culori neutre, cum ar fi alb, crem, gri sau nuante de maro. Aceste culori se potrivesc bine in orice stil de decor si sunt usor de asortat cu alte elemente din incapere. De asemenea, culorile neutre au capacitatea de a crea o senzatie de spatiu mai amplu si pot aduce un aspect elegant si rafinat in dormitor.
  3. Accentueaza cu accente colorate. Daca doresti sa adaugi un strop de culoare in mobilierul din dormitor, poti opta pentru accente colorate in piesele mici, cum ar fi noptierele, oglinda sau pernele. Alege culori vibrante sau pastelate care sa aduca o nota de personalitate si energie in spatiu. In acest fel, poti incorpora elemente colorate fara sa incarci prea mult decorul.

Odata ce ai aflat ce culori se poarta in dormitor, alegerea paletei de culori pentru dormitorul tau, alegerea mobilierului si a accesoriilor decorative poate sa fie distractiva. Foloseste-te de informatiile din acest articol si obtine un dormitor de revista!



Sursa foto: The Home


Articole similare