Tips & tricks cum asortezi canapeaua cu perdelele si draperiile

 Canapea si perdele in aceeasi culoare

Amenajarea livingului poate veni cu numeroase provocari, printre care si asortarea diferitelor elemente si piese din decorul tau. Canapeaua, perdelele si draperiile sunt elemente cu un puternic impact vizual in livingul tau deoarece acestea ocupa suprafete mari. Intre ele trebuie sa existente coerenta si sa se completeze pentru a crea un design placut. Daca se intampla sa le achizitionezi si sa realizezi ca toate acestea nu se potrivesc, atunci camera de zi nu va arata atat de bine precum sperai si va trebui sa faci cateva modificari pentru a salva situatia, fie inlocuind canapeaua, fie acoperind-o cu o husa intr-o culoare mai bine coordonata cu cea a perdelelor, fie schimband perdelele si draperiile. Indiferent de varianta pentru care optezi, aceasta presupune investitii de timp si bani. Pentru a evita aceasta situatie neplacuta, asigura-te de la bun inceput ca faci cele mai bune alegeri pentru a crea un echilibru vizual rezultat din alegerea unor culori si imprimeuri care se potrivesc.

Poate cel mai simplu truc pe care il poti pune in aplicare si care nu va da gres niciodata, este sa optezi pentru canapea, perdele si draperii in aceeasi culoare. Asta te va ajuta foarte mult sa simplifici procesul de amenajare si sa obtii un decor armonios in living. Singurul lucru important pe care trebuie sa-l iei in calcul este culoare pentru care optezi, aceasta va predomina in livingul tau, asa ca opteaza pentru o nuanta cat mai calda si linistitoare, nu pentru una mult prea puternica si obositoare vizual. Imagineaza-ti o camera de zi cu o canapea cu tapiterie neagra, asortata cu tesaturi tot negre, rezultatul va fi unul sumbru, nu-i asa?

 Atunci cand iti doresti sa asortezi o canapea cu perdele si draperii de aceeasi culoare, opteaza pentru nuante neutre. Spre exemplu, canapeaua Retro Sofa semnata HK Living, de culoare bej, se potriveste perfect cu draperiile Marja din colectia Kava Home, de aceeasi culoare. Obtii un spatiu relaxant si rafinat, perfect pentru a petrece momente cat mai placute. Acest truc poate fi un real succes si cu nuante diferite ale aceleasi culori. Poti crea o combinatie spectaculoasa intre canapeaua Kate Deep Blue by Dutchbone de culoare albastru inchis si draperiile Loving Colors Teresa din colectia noastra, cu o nuanta de albastru mult mai deschisa.

Kate Deep Blue - canapea

Este bine de stiut ca prea multa culoare solida in camera de zi confera un aer uniform si nu trezeste interesul privitorului. De accea, iti propunem sa indraznesti combinatii ceva mai creative si spectaculoase intre perdele si canapea.

Cum asortezi o canapea uni cu perdelele

Pentru a crea un decor special, alege o canapea cu tapiterie intr-o singura culoare, simpla, fara model si asorteaz-o cu niste perdele cu imprimeu discret, evita modelele incarcate si complicate, mai ales daca sunt intr-o nuanta puternica pentru ca risti sa aglomerezi vizual spatiul. Ideal ar fi ca nuanta canepelei sa se regaseasca intr-o mica masura in imprimeul perdelelor si sa se armonizeze cu restul culorilor din designul acestora.  Spre exemplu, pentru a crea un decor primavaratic si jucaus, combina canapeaua roz Cozy din colectia noastra cu perdele cu imprimeu floral roz pe fundal gri, deoarece griul este o culoare neutra si se potriveste cu orice. Un alt exemplu pe care il poti pune in aplicare este sa adaugi in aceeasi incapere canapeaua Chester, o piesa spectaculoasa si foarte eleganta din catifea verde si draperii cu pattern de aceeasi culoare.

Cozy - canapea

Cum asortezi o canapea cu imprimeu cu perdelele

Urmatoarea intrebare care iti poate aparea este cum reusesti sa asortezi o canapea cu model cu perdelele si draperiile, iar noi avem un raspuns si pentru aceasta situtie. Canapelele a caror tapiterie au model sunt si mai usor de asortat cu perdelele, tot ce trebuie sa faci este sa alegi o nuanta din designul acestora si sa cauti tesaturi in culoarea respectiva. Evita sa incarci atmosfera, asa ca opteaza pentru perdele monocrome, fara imprimeu. Cel mai bun exemplu este canapeaua Harper Flor combinata cu draperiile mov Fernie, arata spectaculos, nu-i asa?  

Harper Flor - canapea

O canapea cu modele orientale si indraznete in nuante vibrante de albastru electric, rosu, galben solar, verde si alb se potriveste cu perdele si draperii in oricare dintre aceste culori. Cateva, insa, au o prezenta foarte puternica, asa ca e bine sa tii cont de stilul linvingului inainte sa alegi culorile predominante.  O camera de zi in stil boho chic permite alegerea unor perdele albastru electric sau rosu, dar una amenajata in stil minimalist, modern sau contemporan indeamna catre o paleta cromatica mai blanda si, implicit, catre alegerea unor perdele albe sau crem.

Canapea si perdele uni, dar in culori diferite

O ultima optiune pe care o ai este sa renunti la imprimeuri si sa optezi pentru elemente intr-o singura culoare. Poti sa asortezi canapeaua simpla cu perdelele fara model, dar intr-o culoare diferita, incercand sa creezi cele mai bune combinatii de culori complementare. Pentru a intelege mai bine cum sa faci acest lucru, iata un exemplu simplu. Daca vrei sa optezi pentru o canapea verde, cum ar fi piesa Rodeo, poti opta pentru perdele intr-o nuanta de galben-verzui sau alabastru-verzui. La fel de potrivite sunt si tesaturile roz pal, acestea creeaza un decor placut si echilibrat. Atunci cand alegi culori complementare, evita tonurile de mijloc si opteaza pentru unele cat mai deschise, pentru a obtine un contrast bland si placut.

Rodeo-canapea

Nu in ultimul rand, iti prezentam un truc des folosit de designerii de interior pentru a reusi sa potriveasca cat mai bine canapeaua cu perdelele si draperiile. Astfel, daca ti se pare ca tesaturile de la fereastra nu fac cea mai buna combinatie cu tapiteria canepelei tale, decoreaz-o cu perne decorative intr-o nuanta care se regaseste in designul perdelelor sau draperiilor. Aceasta metoda functioneaza cel mai bine cand unul dintre cele doua elemente principale de decor are o nuanta neutra.

Articole similare