Trucuri pentru alegerea unor fotolii de calitate

Cum iti dai seama ca fotoliul e de calitate?

Alegerea unei canapele poate fi de multe ori o decizie destul de complicata, pentru ca e necesar sa iei in calcul mai multe criterii pe care ar trebui sa le indeplineasca aceasta piesa, cum ar fi cat de incapatoare si rezistenta este pentru a sustine un numar cat mai mare de persoane. Insa, misiunea de a achizitiona un fotoliu de calitate este mult mai usoara pentru ca tot ce trebuie sa faci este sa alegi o piesa care se pliaza doar pe nevoile tale, care sa fie confortabila si sa aiba un design exact pe placul tau.  

Un fotoliu nu trebuie neaparat sa se potriveasca canapelei din living, dar este important sa completeze decorul. Aceasta piesa nu este doar pentru camera de zi, un fotoliu elegant se poate regasi in dormitorul sau holul casei. In mod cert, o piesa perfecta are multe calitati de indeplinit, cum ar fi un design cat mai cool, culoare potrivita, confort si, mai ales, sa fie de calitate. Calitatea unui fotoliu poate fi sugerata de materialele din care este confectionat. Atunci cand iti cauti fotoliul perfect, este foarte important sa te gandesti si sa tii cont de tipul de tesatura pe care ti-o doresti pentru casa ta. Tesatura si culoarea potrivita iti pot transforma complet spatiul, asa ca identificarea tesaturii perfecte, fie ca esti in cautarea unui fotoliu din piele, din catifea, din bumbac sau in, este cu siguranta un detaliu ce necesita atentie.

eave-fotoliu


In plus, o piesa de calitate trebuie sa respecte cateva caracteristici de baza printre care:

  • Umplutura sezutului si spatarului sa fie din spuma cu densitate mare
  • Cadrul trebuie sa fie cat mai rezistent, confectionat din lemn sau metal
  • Designul sa corespunda modului in care il vei folosi, spre exemplu daca vrei sa petreci timp citind in fotoliu, acesta trebuie sa aiba un spatar inalt si brate mai late, pe care sa te poti sprijini, iar daca vrei un fotoliu potrivit pentru a conversa cu invitatii, o piesa fara brate si cu spatar scurt este ideal

Materiale si stiluri de fotolii

  • Boucle

Ramai in trend cu noile tesaturi boucle, modul perfect de a adauga textura si de a crea o zona de interes in casa ta. Un fotoliu boucle nu are doar un aspect uimitor, dar este moale la atingere si confortabil. Boucle combinat cu accente aurii este una dintre acele combinatii perfecte care confera un aer sofisticat și elegant, cat si o nota extrem de inovatoare. In colectia noastra gasesti fotolii din tesatura boucle cu un aspect impecabil. Garantam ca te vei indragosti de formele rotunjite ale piesei Rico Boucle by Ferm Living sau de fotolii Boucle din colectia BePureHome.

rico boucle-fotoliu

  • Catifea

Originara din Asia, catifeaua a fost la inceput tesatura regilor si a celor bogati. Aceasta tesatura este moale la atingere si delicata si nu se va demoda niciodata. Acest material se potriveste bine atat intr-un interior modern, cat si intr-un cadru traditional, aducand o nota de lux, extravaganta. Catifeaua este disponibila in numeroase culori si se potriveste tuturor stilurilor, fiind extrem de versatila. Esti in cautarea unei piese sofisticate? Iti doresti un interior confortabil si relaxant? Ce este mai reconfortant decat atingerea unui fotoliu din catifea? Fotoliile din catifea din colectia The Home sunt aici pentru tine. Arunca o privire peste modelele create de designer si alege-ti piesele care te reprezinta.

  • Piele

Frumusetea naturala a pielii nu se compara cu nimic, mai ales ca majoritatea culorilor pieilor se vor estompa in timp odata cu expunerea la lumina soarelui si vor imbatrani cu gratie, creand o patina fina. Daca doresti sa obtii o schema contemporana, eleganta si moderna in casa, fotoliul din piele este solutia. Deci, aceasta nu numai ca este un material practic, ci este si la moda. Totusi, daca imparti locuinta cu o pisica este posibil ca aceasta sa-si bage ghiarele in material si sa-l zgarie. In acest caz poti opta pentru un fotoliu din piele vintage, astfel urmele nu vor fi atat de evidente si deranjante. In topul fotoliilor din piele din colectia The Home se numara modele precum Rodeo semnat BePureHome si Trans din colectia Kave Home.

  • Material textil

Fotoliile din material textil sunt poate cea mai comuna alegere, datorita preturilor foarte accesibile. Designerii se intrec pentru a fura privirea cu diverese modele si culori cat mai cool, pentru a te ajuta sa creezi un decor actual. Acest tip de fotolii este foarte confortabil si poate fi intretinut cu usurinta.  Daca esti in cautarea unui fotoliu perfect din material textil ar trebui sa iei in calcul modele din colectia The Home, precum fotoliile din colectia Bean semnate Wood, in care te vei simti super relaxat.

bobly-fotoliu

Materialele cat si stilul unui fotoliu de vis ar trebui alese in raport cu designul pe care locuinta ta il are, pentru a se integra perfect printre celelalte piese de mobilier. Fotoliul in stil clasic va fi  la moda si, de obicei, este o piesa realizata din catifea sau piele in combinatie cu elementele de sustinere confectionate din metal. O piesa in acest stil te va ajuta sa obtii un spatiu rafinat, care va impresiona oaspetii prin armonie si excelenta estetica.

O piesa de efect poate fi si un fotoliu in stil industrial, caracterizat de linii si texturi simple, contururi drepte si culori neutre. Tot mai apreciate de tineri si nu numai, fotoliile in stil industrial sunt comode, versatile si lipsite de restrictii in asortare.  Iar daca te pozitionezi la cealalta extrema si esti fanul minimalismului, un fotoliu in stil minimalist este tot ce ai nevoie. Acesta nu incarca livingul, are linii suple, culori simple, neutre si asigura un confort garantat.

Descopera fotoliile din colectia The Home perfecte pentru orice stil, cum ar fi rustic, modern, vintage, retro si multe altele.

Avantajele unui fotoliu de gradina

Vara e aici si abia astepti sa petreci cat mai multe momente pe terasa, fie sa-ti bei cafeaua bucurandu-te de razele soarelui sau sa stai intins pe sezlong sau chiar sa-ti inviti prietenii si sa savurati un pahar de vin sub clar de luna. Pentru toate aceste clipe ai nevoie de piese de mobilier pentru exterior rezistente, trendy si confortabile.

Fotoliile de gradina nu pot lipsi dintr-un set up perfect, acestea te vor ajuta sa obtii un cadru primitor si comfy, atat pentru tine cat si pentru prietenii tai. In cazul in care inca esti pe ganduri si nu stii de ce ar trebui sa ai un fotoliu pentru exterior, in randurile urmatoare iti vom prezenta principalele avantaje ale unei astfel de piese.

In primul rand, toate produsele pentru exterior, inclusiv fotoliile, sunt usor de intretinut, mai ales in cazul celor fabricate din plastic sau ratan. Cu o carpa si detergent vei reusi sa inlaturi praful si sa obtii un aspect fresh. Cand vine vorba de piese din lemn sau metal, ai grija sa le protejezi corespunzator, deoarece in timp pot suferi schimbari din cauza umezelii. Acestea sunt tratate, tocmai pentru a rezista cat mai mult la intemperii, dar asta nu inseamna ca nu va trebui sa le acoperi si sa le protejezi de ploaie atunci cand ai aceasta posibilitate.


giana-fotoliu exterior

Fotoliile de gradina sunt utile prin simpla lor intrebuintare. In plus, aspectul pe care il ofera amenajarii gradinii sau terasei este unul elegant si sofisticat, cat mai placut vizual. Poti alege cele mai bune modele de fotolii de gradina, in functie de propriul gust. Daca esti genul de persoana care are mereu invitati, e clar ca-ti trebuie fotolii de gradina confortabile si rezistente, cum ar fi piesa Giana creata de Kave Home, confectionata din lemn de salcam, cat si Keilani semnat Bizzotto, cu o structura durabila din lemn de tec.

Poti alege din diversele modele de fotolii de gradina, cum ar suspendat, fix, reglabil sau balansoar. Fiecare din aceste categorii au diverse functii specifice, tot ce trebuie sa faci este sa te gandesti care sunt nevoile tale pentru a alege varianta potrivita. De asemenea, aceste piese au diverse dotari din ce in ce mai avantajoase, printre care perne pufoase, suport pentru picioare, huse detasabile, saltea pentru sezut, suport pentru pahar si multe altele.

Articole similare