Ce scaune sunt potrivite pentru terasa?

Criterii necesare pentru alegerea unui scaun de terasa

Vara e aici, temperaturile sunt ridicate, soarele abia asteapta sa ne mangaie pielea si sa ne aduca bronzul mult dorit, asa ca tot ce trebuie sa faci este sa te bucuri de toate acestea pe terasa din confortul mobilierul de exterior din colectia noastra. Nimic nu este mai linistitor decat, dupa o zi caniculara, sa profiti de putin aer curat, intins pe canapeaua din gradina sau sa-ti servesti cina de pe un scaun de dining super comod sub clar de lună. Scaunele de exterior sunt esentiale si trebuie alaturate unei mese suficient de incapatoare. Zona de dining este ideala pentru a lua masa in aer liber, cat si pentru petrecerile pana dimineata cu prietenii. De aceea ai nevoie de scaune potrivite, pe care le poti alege tinand cont de urmatoarele criterii:

  • Spatiul pe care il ai la dispozitie

Poate cel mai important criteriu pe care trebuie sa-l ai in vedere atunci cand alegi scaunele de terasa, gradina sau balcon este spatiul pe care il ai la dispozitie. Va trebui sa iei cateva masuratori si sa pui totul pe hartie inainte sa incepi sesiunea de shopping, asta te va scuti de neplacerile ulterioare. Stii ca ai nevoie de scaune, dar va trebui sa adaugi si o masa, dar poate vrei si cateva plante, unde mai pui si hamacul. Acestea sunt doar cateva dintre numeroasele intrebari care iti vor veni in minte. Nu te panica, nimeni nu s-a nascut arhitect, asa ca incepe procesul de amenajare cu rabdare.

  • Materialele din care acesta este confectionat

Dupa ce ai reusit cu brio sa faci o schita a spatiului pe care il ai la dispozitie pentru a crea amenajarea, a venit momentul sa arunci o privire peste scaunele de la The Home si sa alegi modelele si, mai ales, materialul din care acestea sunt confectionate. Ai o lista larga de optiuni, cum ar fi ratan, aluminiu, bambus, fier, polipropilena, sfoara si lista continua. Diferenta dintre acestea este look-ul. Spre exemplu, daca iti doresti o terasa cu un aspect cat mai natural, iti recomandam piesele din ratan si bambus, iar daca optezi pentru un set up ceva mai indraznet, trebuie sa profiti de varietatea scaunelor confectionate din plastic, poliester sau polipropilena. Insa, ai grija sa fii atent la specificatiile fiecarui material, unele avand nevoie de o atentie in plus pentru a evita deteriorarea.

  • Culoare

Nu in ultimul rand, culorile au si ele un rol important, avand cel mai mare impact vizual. Varietatea cromatica a scaunelor de la The Home este una foarte mare. De la tonuri indraznete de galben, portocaliu, pana la nuante de gri, alb sau negru. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi acele scaune care te vor ajuta sa creezi set up-ul dorit. Esti o fire mai indrazneata si te simti confortabil intr-un decor cu nuante puternice? Atunci adauga in cosul tau scaunul Bliss Ochre semnat Woood! Imbratisezi stilul minimalist si te regasesti intr-un set up ceva mai simplu? Modelul Vondel semnat Zuiver a fost facut pentru tine!

vondel - scaun exterior


Avantajele unui scaun de calitate

Atunci cand investesti intr-o piesa de mobilier cu siguranta iti doresti ca aceasta sa fie una calitativa si sa te bucuri de ea pentru o perioada cat mai lunga de timp. Imagineaza-ti cat de neplacut ar fi ca noul fotoliu pe care il asteptai incepe sa se deterioreze si materialul sa-si piarda din frumusete, cu siguranta asta te-ar dezamagi si te-ar lasa cu un gust amar. De aceea, inca de la bun inceput trebuie sa alegi o piesa calitativa, mai ales cand vine vorba de scaunele pentru terasa, care au nevoie de extra protectie pentru ca sunt expuse intr-un mediu nefavorabil, cum ar fi ploaie, soare si vant. Pentru ca ne dorim sa te inconjori doar de piese inalt calitative, iti prezentam care sunt avantajele unui scaun de calitate, chiar daca pretul poate fi ceva mai ridicat fata de unul slab calitativ.

  • Rezistenta

Scaunele de exterior, ca si toate celelalte piese din acest set up, vor fi mult timp expuse razelor solare si umezelii. Daca terasa ta este acoperita, atunci elementele vor fi crutate de intemperii, insa daca este intr-un spatiu deschis, rezistenta este un criteriu important pe care scaunele trebuie sa-l indeplineasca. Un scaun de calitate va trece cu brio acest test si va putea fi folosit sezoane la rand, pentru ca urmele de uzura nu-si vor face simtita prezenta, iar asta te va scuti de cheltuielile periodice.

  • Confort

Cu totii ne dorim ca dupa o zi obositoare sa ne asezam pe un scaun confortabil. Atunci cand alegi aceasta piesa pentru zona de dining exterioara este posibil sa fii tentat sa le alegi pe cele mai ieftine, gandindu-te ca nu sunt atat de imporante, ca vor sta afara, ca nu vor fi folosite pentru o perioada limitata de timp. Insa, toate aceste ganduri te vor impiedica sa simti confortul unui scaun de calitate. Cu siguranta vei dori ca vara sa petreci timp in aer liber, sa profiti din plin de Vitamina D, poate chiar vei lucra din acest cadru linistitor si iti vei chema si prietenii sa va distrati, bucurandu-va de frumusetea zilelor de vara, deci crede-ne, ai nevoie de scaune calitative pentru terasa. Scaunele cu spatar si cu brate sunt cea mai buna optiune pentru ca te vor ajuta sa-ti odihnesti spatele si sa ai o pozitie cat mai naturala. Iar daca simti ca materialele din care acesta sunt confectionate, special create pentru a rezista intemperiilor, nu sunt atat de prietenoase poti apela la cateva perne moi.

https://www.thehome.ro/scaune-3

  • Mobilitate

Nu in ultimul rand, un scaun de calitate iti asigura mobilitate. Daca esti genul de persoana careia ii place sa faca modificari in mod regulat pe terasa, cu siguranta ai nevoie de scaune care sa nu fie extrem de grele. Cel mai important este sa optezi pentru piese stabile, pentru a nu fi luate de vant, dar suficient de usoare pentru a putea fi mutate in voie. Mobilitatea depinde in cea mai mare masura de materialele din care piesele de mobilier sunt confectionate. In mod evident, un scaun din fier sau din lemn masiv care fara indoiala arata superb, va fi mult mai greu decat unul confectionat din ratan sau plastic. Schiteaza-ti prioritatile si vei reusi sa iei cea mai buna decizie!

Tipuri de sezlonguri pentru exterior

Vara este momentul in care trebuie sa te bucuri din plin de razele soarelui pentru un bronz superb. Daca esti dezamagit ca nu reusesti sa ajungi prea des la mare in sezonul cald, dar totusi te bucuri de o gradina spatioasa, a venit momentul sa profiti de aceasta si sa o decorezi astfel incat sa te simti ca-n vacanta in fiecare zi. Imagineaza-ti doar, stai in curtea casei, bei o limonada rece, te relaxezi, mananci o felie de pepene, suna bine, nu-i asa? Daca iti surade ideea e clar ca trebuie sa-ti achizitionezi un sezlong pentru exterior din colectia noastra.

caterin - sezlong

Avanatajele oferite de un sezlong sunt multiple, insa pentru a te bucura de toate beneficiile acestuia trebuie sa optezi pentru o piesa care sa-ti satisfaca toate nevoile. Ai nevoie de o piesa calitativa pentru ca si aceasta isi va petrece tot timpul in aer liber si va fi expusa conditiilor metorologice nefavorabile. Astfel, materialele folosite pentru confectionarea sezlongului trebuie sa fie rezistente, special create pentru a nu se deteriora.

Principalele tipuri de sezlonguri pot fi definite in functie de materialele din care sunt confectionate, iar cele mai comune sunt:

  • Sezlonguri din ratan sintetic

Acesta este printre cel mai des intalnite tipuri deoarece este rezistent, are un aspect placut si natural si poate fi intregrat foarte usor in orice tip de stil. In plus, raportul calitate pret este unul foarte avantajos, iar intretinerea si curatarea unei astfel de piese nu necesita un proces complicat sau elaborat. Totusi, nimic nu se compara cu un sezlong din ratan natural, iar piesa Tual semnata Vical Home este cea mai buna dovada.

  • Sezlonguri din lemn

Lemnul este probabil cel mai utilizat material pentru fabricarea pieselor de mobilier, indiferent daca este vorba de mobilier de interior sau de exterior. Calitatea acestuia este un avantaj semnificativ ce-l recomanda pentru a fi folosit in acest scop. Alegerea unui sezlong din lemn din colectia noastra garanteaza faptul ca vei beneficia de confortul sau pentru o perioada lunga de timp. Credem ca va fi dragoste la prima vedere intre terasa ta si sezlongurile Beila sau Lucien semnate Kave Home.

Lucien - sezlong din lemn

  • Sezlonguri din poliester

Poliesterul este folosit pentru confectionarea sezutului, de obicei acesta este combinat cu aluminiu sau lemn pentru a crea o piesa rezistenta. Acest material sintetic prezinta numeroase avantaje printre care faptul ca se usuca repede, iar asta de va ajuta daca te asezi pe el dupa ce ai iesit in piscina, este rezistent la razele solare puternice si se intretine usor. Culorile tesaturii isi pastreaza aspectul placut si nu se estompeaza. Asadar, daca vrei sa optezi pentru un sezlong din poliester cu un design indraznet si creativ, trebuie sa descoperi sezlongurile pliabile din colectia Seletti.

sezlong pliabil - seletti

In plus, in functie de nevoile pe care le ai, dar si de spatiul de care dispui in curte sau gradina, poti opta pentru unul dintre urmatoarele doua tipuri de sezlonguri:

  • Sezlong pliabil

Sezlongul pliabil este adesea folosit pentru utilitatea sa. Dimensiunea redusa a acestuia dupa ce este pliat te va ajuta sa-l manevrezi cu usurinta, sa-l iei cu tine chiar si in vacantele pe litoral sau la munte si sa-i gasesti un spatiu de depozitare fara sa ocupe prea mult spatiu. Acesta iti asigura confortul si relaxare, este usor de intretinut, este potrivit pentru orice persoana indiferent de varsta, deci pare a fi alegerea ideala.

  • Sezlong fix

Sezlongul fix este un produs construit dintr-o singura bucata, fara sa vina cu optiunea de reglare a lungimii. Acesta este perfect pentru curtile de mari dimensiuni, acolo unde exista si o piscina pentru ca amplifica vibe-ul de vacanta si creeaza un set un summerish. Dezavantajul acestuia consta in faptul ca este greu de transportat, iar pe timpul iernii va trebui sa-i gasesti un spatiu suficient de mare pentru a fi depozitat.

Important este sa gasesti acel sezlong care sa-ti satisfaca toate nevoile, care sa-ti placa si sa ti se potriveasca pentru ca acesta este menit sa-ti aduca numai momente relaxante si placute. Descopera toate sezlongurile din colectia noastra si alege-ti preferatul!

Articole similare